Projectcontroller faculteit Geowetenschappen (0,8-1,0 fte)

Projectcontroller faculteit Geowetenschappen (0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
10 jan 31 jan Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wij zoeken een ervaren proactieve collega die graag bijdraagt aan de ontwikkeling van onze afdeling en de faculteit. Ben jij de nieuwe aanwinst voor ons team?

Functieomschrijving

Ben jij enthousiast en wil jij de uitdaging aangaan om gezamenlijk onze afdeling naar een hoger niveau te brengen? Lijkt het je leuk om onderdeel te zijn van het team projectcontrol en mee te werken aan het verder ontwikkelen van projectcontrol binnen de faculteit Geowetenschappen? Voor onze afdeling Finance & Control zijn wij op zoek naar een ervaren projectcontroller.

Als projectcontroller heb je een belangrijke rol in het financiële beheer van wetenschappelijke projecten. Hierbij adviseer en ondersteun je wetenschappers die projectleider zijn om binnen de kaders van de externe projectfinanciers de projecten financieel te managen. Daarnaast ben je als projectcontroller betrokken bij de ontwikkeling en kwaliteit van managementinformatie, procesverbeteringen op het gebied van projectfinanciering, risicomanagement en administratieve organisatie en adviseer je  departementsmanagement over planning & controlzaken.

De afdeling Finance & Control vormt de spil in de financiële ondersteuning van het primaire proces van onderzoek en onderwijs dat plaatsvindt in onze departementen. Op de afdeling is een prettige, informele werksfeer.

Tot je werkzaamheden behoren:
 • het uitvoeren van projectcontrolwerkzaamheden van 2e en 3e geldstroomprojecten van de departementen en/of het faculteitsbureau;
 • het vertalen van specifieke subsidievoorwaarden naar eisen t.a.v. de uitvoering van projecten;
 • adviseren bij het opstellen van begrotingen en het signaleren van mogelijke risico’s bij nieuwe projectaanvragen;
 • het periodiek en ad hoc opstellen van projectanalyses en -rapportages alsmede prognoses en het bespreken hiervan met projectleiders/budgethouders en Finance & Control;
 • het gevraagd en ongevraagd financieel advies geven over projecten aan projectleiders/budgethouders;
 • het rapporteren aan externe partijen (subsidieverleners) en het voorbereiden van accountantscontroles van projecten;
 • samenwerken met het Research Support Office (RSO) op het gebied van projectfinanciering en een adequate invulling van risicomanagement;
 • het genereren van managementinformatie over de projectportefeuille en bijdragen aan de ontwikkeling en kwaliteit van managementinformatie;
 • deelname aan relevante facultaire en/of universitaire projecten ten behoeve van procesverbeteringen;
 • het actief uitwerken van proces verbetervoorstellen voor Finance & Control;
 • het rapporteren en verantwoording afleggen aan de departementscontroller.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zoeken een ervaren proactieve collega, die graag bijdraagt aan de ontwikkeling van onze afdeling en de faculteit in haar geheel. Verder vragen we het volgende:
 • Je hebt een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op tenminste hbo-niveau, aangevuld met ervaring op het gebied van (project)control.
 • Je hebt kennis van projectsubsidies.
 • Je hebt kennis en inzicht in financieel administratieve processen.
 • Je bent sociaal, communicatief vaardig en in staat om onmisbare stuurinformatie inzichtelijk en toegankelijk te maken naar de wetenschappelijke projectleiders.
 • Je bent proactief met een probleemoplossend vermogen, die zorgvuldig en binnen de kaders te werk gaat.
 • Je werkt zorgvuldig, nauwkeurig, resultaatgericht en bent betrouwbaar;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je hebt goede kennis van Excel, ervaring met SAP is een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor een jaar met – bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.974,- en maximaal € 5.439,-  (schaal 11 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Geowetenschappen van de Universiteit Utrecht onderzoekt de aarde: van de aardkern tot en met het aardoppervlak tot en met het menselijk (ruimte)gebruik op de aarde. Altijd met een focus op duurzaamheid en innovatie. Met 3.400 studenten (BSc en MSc) en 720 medewerkers is de faculteit een sterke en uitdagende organisatie. De faculteit Geowetenschappen is georganiseerd in vier departementen: Aardwetenschappen, Sociale Geografie & Planologie, Fysische Geografie en het departement Sustainable Development. De faculteit is gevestigd op het Utrecht Science Park in het Vening Meineszgebouw A niet ver van het historische centrum van Utrecht.

Geowetenschappers zwerven over de hele wereld en zijn daardoor sterk internationaal georiënteerd. Daarnaast zijn het 'doeners' met een avontuurlijke instelling, onder andere nodig voor veldwerk onder soms barre omstandigheden. Het contact met studenten en wetenschappers is heel direct. Allemaal bepalend voor de informele en no−nonsense sfeer op de faculteit. Wie in deze ongedwongen organisatie een bijdrage wil leveren aan de ondersteuning van het onderwijs en/of onderzoek, zal zich hier zeker thuis voelen.

Specificaties

 • Financiën
 • Economie
 • 28—40 uur per week
 • €3974—€5439 per maand
 • HBO
 • 1203091

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Princetonlaan 8a, 3584 CB, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you