Bioinformaticus | Data steward Laboratorium Hematologie

Bioinformaticus | Data steward Laboratorium Hematologie

Geplaatst Deadline Locatie
11 jan 31 jan Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een bioinformaticus / data steward die wil bijdragen aan het opzetten van platforms voor verbetering van de genetische diagnostiek bij bloedkanker? Dan maken we graag kennis met je!

De diagnostiek van bloedkanker is uitermate complex omdat er veel typen bestaan en de ziekte erg heterogeen is. Een correcte diagnose is essentieel om de juiste keuze voor de meest optimale behandeling te bepalen. Ook het meten van het effect van de therapie is belangrijk om te bepalen of patienten wel of niet aanvullende behandelingen nodig hebben.

Om te zorgen dat in Nederland alle beschikbare diagnostiek overal met dezelfde kwaliteit beschikbaar is voor artsen en patienten, is een gezamenlijke aanpak en het delen van procedures en onderzoeksdata essentieel. Deze samenwerking en de verzameling van gegevens op een uniforme wijze waarbij veiligheid van gegevens maar ook de uitwisselbaarheid van belang zijn, worden geborgd in een groot project in samenwerking met AmsterdamUMC, locatie AMC en VU, Erasmus MC en het Radboudumc.

Als bioinformaticus /data steward ontwikkel en richt je een dataplatform in waar elk laboratorium zijn data op eenduidige wijze kan opslaan maar ook ter beschikking kan stellen aan anderen. Hierbij is standaardisatie en interoperabiliteit volgens de principes van FAIR data management essentieel. Naast de ontwikkeling van dit data platform dient ook advies te worden gegeven met betrekking tot datamanagement, -integratie, -linkage en -sharing.

Daarnaast zal een ander platform ontwikkeld worden waar zowel patienten, mantelzorgers, onderzoekers en artsen informatie kunnen vinden over de ziektebeelden en hoe diagnostiek in zijn algemeenheid bijdraagt bij het stellen van de diagnose en behandeling van de ziekte. Verder zullen nieuwe bioinformatische tools ontwikkeld worden waarmee geavanceerde (epi)genome-analyses verricht kunnen worden.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

We zijn op zoek naar een bioinformaticus / data steward met hbo werk- en denkniveau en affiniteit met (translationele) onderzoeksprocessen. Daarnaast herken je jezelf in onderstaand profiel:
  • Afgeronde hbo opleiding (bio)informatica of medische informatica is een pre.
  • Bij voorkeur heb je ervaring opgedaan in (web)development en project management van IT-projecten.
  • Vaardig in het effectief en duidelijk communiceren in het Nederlands en het Engels.
  • Vaardig om in een team met anderen samen te werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op verlenging tot 31 juli 2026.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
  • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.079 en € 4.095 (schaal 8) op basis van een fulltime dienstverband.
  • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
  • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
  • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
  • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
  • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

Het Laboratorium Hematologie van de afdeling Laboratoriumgeneeskunde van het Radboudumc, verzorgt de diagnostiek van een groot scala aan kwaardaardige bloedcelaandoeningen. Je komt te werken in een omgeving van onderzoekers, analisten en bioinformatici, waarbij je in aanraking komt met de vele disciplines rond bloedkanker bepalingen. Je wordt ondersteund en begeleid door bioinformatici en de onderliggende IT infrastructuur.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health(care). We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; IT
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €3079—€4095 per maand
  • HBO
  • 176603-P1139674-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you