Junior onderzoeker Substitutie van gynaecologische zorg tijdens COVID19

Junior onderzoeker Substitutie van gynaecologische zorg tijdens COVID19

Geplaatst Deadline Locatie
12 jan 26 jan Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wij zijn op zoek naar een arts-onderzoeker die gaat kijken welke gynaecologische zorg er tijdens de COVID19 crisis is vervangen of uitgesteld, waardoor dit is vervangen en hoe de tevredenheid was over deze vervanging.

Functieomschrijving

In dit onderzoek willen we weten welke operatieve zorg tijdens de COVID periode is uitgesteld, wat patiënten daarvoor in de plaats hebben gekregen en hoe tevreden ze daarmee waren. Dat ga je onderzoeken in drie fasen. In de eerste fase, de kwantitatieve fase, zullen we van 6 zorgpaden (uterus myomatosus, hevig menstrueel bloedverlies, prolaps, fertiliteit, endometriose, eerste trimester problematiek) uitzoeken hoeveel operaties er hebben plaatsgevonden in de COVID periode in vergelijking met een vergelijkbare periode vóór COVID. Deze fase zal een klein jaar in beslag nemen. Vervolgens zullen we in de tweede fase, de kwalitatieve fase, in 5 Nederlandse ziekenhuizen op status-niveau uitzoeken wat patiënten vonden van de uitgestelde zorg, wat ze daarvoor in de plaats hebben gekregen en hoe tevreden ze daarmee waren. Deze fase duurt ook een klein jaar. In de laatste fase zullen we aanbevelingen doen over wat we moeten doen als er een nieuwe periode van absolute schaarste optreedt, en ook wat we nu al kunnen leren van deze substitutie van zorg (er is immers nu ook relatieve zorgschaarste).

Je zult begeleid worden door onderzoekers van de VU universiteit (school of Business and Economy) en door gynaecologen van Amsterdam UMC. Er moet voldoende data uit kunnen komen om een promotie vorm te kunnen geven binnen de gestelde periode van twee jaar. Als er meer tijd nodig is dan proberen we aanvullende financiering te vinden, eventueel gecombineerd met werken als ANIOS.

Wat ga je doen?
Wij zijn op zoek naar een arts-onderzoeker die gaat kijken welke gynaecologische zorg er tijdens de COVID19 crisis is vervangen of uitgesteld, waardoor dit is vervangen en hoe de tevredenheid was over deze vervanging. Wij noemen dat "substitutie van zorg". Het gaat om de zorgpaden: uterus myomatosus, hevig menstrueel bloedverlies, prolaps, fertiliteit, endometriose en jonge zwangerschap. Dit onderzoek bestaat uit twee delen. Het eerste jaar is een kwantitatief deel, in samenwerking met de afdeling gezondheidseconomie van het VU, via grote CBS databestanden. Het tweede jaar is een kwalitatief deel waarbij we patiënten, in samenwerking met patiëntenverenigingen, gaan ondervragen over de redenen en het effect van de substitutie van zorg.

Specificaties

Amsterdam UMC

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een junior onderzoeker, die makkelijk kan samenwerken op onbekend terrein en die ervaren is met wetenschappelijk, Engels schrijven. Omdat er een nauwe samenwerking is met de afdeling gezondheidseconomie en gezien de grote databestanden van het CBS is een goed gevoel voor cijfers een pré.

De onderzoeker moet tenminste een master geneeskunde hebben en tenminste 1 wetenschappelijke publicatie hebben (mede)geschreven. Klinische ervaring binnen de gynaecologie is zeker meegenomen, maar geen verplichting.

Qua karaktereigenschappen zoeken wij iemand die kan:
  • Samenwerken;
  • Verbinden;
  • Kritisch en analytisch naar cijfers kan kijken;
  • Kan doorzoeken naar het waarom achter de cijfers;
  • Interesse heeft in gynaecologische zorg.

Arbeidsvoorwaarden

  • Een projectaanstelling voor de duur van het project.
  • Inschaling in salarisschaal 10: € 3.230 tot € 5.088 bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).
  • Naast een goed basissalaris krijg je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
  • Gratis en onbeperkt toegang tot onze online leeromgeving GoodHabitz.
  • Pensioenopbouw bij het ABP, waarvan wij 70% van de premie betalen.
  • Een (gedeeltelijke) vergoeding van je OV-reiskosten. Kom je liever op de fiets? Dan hebben we een goede fietsregeling.
  • Een actieve personeelsvereniging én Jong Amsterdam UMC vereniging, die beide leuke (sportieve) activiteiten en evenementen organiseren.

Werkgever

Amsterdam UMC

Als onderzoeker ben je onderdeel van de afdeling verloskunde en gynaecologie van het Amsterdam UMC. Deze afdeling bestaat uit vier pijlers, namelijk verloskunde, oncologie, voortplantingsgeneeskunde en benigne gynaecologie. Jij valt onder de pijler benigne gynaecologie.

Jouw directe begeleiders zijn Wouter Hehenkamp en Robert de Leeuw, beide senior onderzoekers met veel ervaring in het begeleiden van promovendi. Vanuit de afdeling gezondheidseconomie van de VU is je begeleider Xander Koolman. Het eerste jaar is een intensieve samenwerking met de onderzoeker, een econometrist, van de afdeling gezondheidseconomie.

De pijler benigne gynaecologie van het Amsterdam UMC heeft 3 hoogleraren, 9 senior onderzoekers en ten tijde van dit schrijven 27 promovendi/junior onderzoekers. Dit is een groot team met een scale aan verschillende speerpunten, zoals myomen, keizersnede littekens, duurzaamheid, endometriose, echografie, adenomyose, urogynaecologie en digitaal onderwijs. Er wordt veel innovatief onderzoek verricht naar onder andere nieuwe echotechnieken en operaties, maar ook fundamenteel onderzoek naar bijvoorbeeld de pathofysiologie van adenomyose met muizenonderzoek. Een van de doelen van ons team is om de juiste zorg op de juiste plek te brengen. En een belangrijk vraagstuk is doelmatigheid: welke zorg leidt tot hoge tevredenheid, met zo min mogelijk belasting van het zorgsysteem en kosten. Jouw project vormt een belangrijke pijler binnen dit speerpunt en we zijn er trots op dat wij dit mogen doen.

Van de onderzoeker verwachten we een nauwe samenwerking met een onderzoeker van de afdeling gezondheidseconomie, waarbij jij vooral de klinische relevantie van de data moet uitleggen en data exports moet opschonen. In het tweede jaar volgt het kwalitatieve deel van het onderzoek waarbij het onderzoek bestaat uit statusonderzoek, vragenlijsten en focusgroepen in verschillende ziekenhuizen betreffende verschillende zorgpaden. Het onderzoek vindt plaats binnen de benigne gynaecologie en heeft als uitzicht om een compleet PhD proefschrift te worden.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 32 uur per week
  • €3230—€5088 per maand
  • Universitair
  • 7436

Werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you