Senior HR business partner Animal Sciences Group

Senior HR business partner Animal Sciences Group

Geplaatst Deadline Locatie
12 jan 29 jan Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben je op zoek naar een uitdagende functie als HR Business Partner? Ben je gericht op de ontwikkeling van medewerkers, teams en leidinggevenden? Wil je werken in een wetenschappelijke omgeving voor een aansprekende organisatie die is uitgeroepen tot beste werkgever in de sector onderwijs? Wij, Wageningen University & Research (WUR) hebben een vacature senior HR Business Partner voor 32 tot 36 uur per week.

Je werkt vanuit de afdeling HR van de Animal Sciences Group (ASG) voor de leerstoelgroepen en de staf van het Departement Dierwetenschappen. Onze HR afdeling van ASG bestaat uit 10 collega's. Je ben het aanspreekpunt vanuit HR voor het Departement Dierwetenschappen en hebt een rol in het HR team van ASG, waarin thema's in gezamenlijkheid worden opgepakt.

Jouw taken en verantwoordelijkheden in deze functie zijn:
  • Je adviseert de (leerstoel)groepen van het Departement Dierwetenschappen over uiteenlopende HR vraagstukken en coördineert de uitvoering van HR processen in nauwe samenwerking met support en experts vanuit de HR organisatie. In deze rol heb je een breed en gevarieerd takenpakket.
  • Je richt je op strategische personeelsplanning, ontwikkeling van medewerkers, teams en leidinggevenden en organisatie.
  • Je hebt een grote mate van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, waarbij intensieve samenwerking met je directe HR collega's, de staf en management van het departement een belangrijke plaats inneemt;
  • Vanuit het HR team ASG ben je in staat om, samen met jouw HR collega's van andere eenheden vorm te geven aan belangrijke HR thema's, zoals leiderschaps- en talentontwikkeling, sociale veiligheid, onboarding, diversiteit & inclusie en vitale en gezonde werkbalans.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Jouw kwaliteiten
Jij als ervaren HR professional met veranderkundige capaciteiten bent een kritische gesprekspartner, die met empathie, wijsheid en relevante werkervaring in een complexe organisatie kan opereren. Je hebt uitstekende adviesvaardigheden, kunt goed luisteren en coachen. Je pakt de regie en weet voorstellen gericht op (HR) innovatie te initiëren en plannen om te zetten in concrete acties. Je hebt organisatiesensitiviteit en weet met respect voor ieders rol samen te werken met collega's in de afdeling en samenwerkingspartners zoals het HR Shared Service Centre, het Welcome Center en specialisten in de HR Expertise Centers, waar o.a. verzuim, arbeidsrecht en recruitment worden gebundeld.

Ook beschik jij over:
  • een WO werk- en denkniveau en een afgeronde (relevante) HBO/WO opleiding (bijvoorbeeld HR, bedrijfskunde);
  • flink wat jaren relevante werkervaring als HR professional in meerdere organisaties, met verdiepte kennis in een of meer HR expertisevelden, zoals leiderschaps- en talentontwikkeling, sociale veiligheid en/of vitale en gezonde werkbalans en een duidelijke visie op het HR vak;
  • een track-record in het opereren als intern adviseur binnen complexe dynamische organisaties met internationale hoogopgeleide professionals;
  • ervaring met organisatie- of teamontwikkeling en cultuurverandering;
  • een stevige persoonlijkheid met initiatief en overtuigingskracht. Je hebt inlevingsvermogen, kunt verbinden en omgaan met diverse belangen.
  • specifieke competenties: resultaatgericht, flexibel en stressbestendig;
  • heb je een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (mondeling, schriftelijk en presentatie skills). In onze internationale werkomgeving wordt veelal in het Engels gecommuniceerd, daarom vragen we taalniveau C1. Heb je dit niveau nog niet, dan bieden we je ondersteuning van ons taalcentrum Wageningen in'to Language.
  • Ervaring en expertise als coach en/of mediator is een pre.
Je ziet dat er voldoende uitdagingen voor jou liggen. Deze uitdagingen kunnen ook als ontwikkelmogelijkheden gezien worden. Mocht jij dus nog niet het track-record hebben van vele HR-jaren in een vergelijkbare organisatie, maar wél solide HR werkervaring en senioriteit hebben, dan willen we jou ook graag uitnodigen om te solliciteren.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.�Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
  • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra compensatie uren op te bouwen;
  • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
  • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 4%;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris tot maximaal € 5.479,- bij een volledige werkweek van 36 uur conform CAO Wageningen Research (schaal 11). De werklocatie voor deze positie is Wageningen Campus.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.200 medewerkers (6.400 fte) en 13.200 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Animal Sciences Group
De Animal Sciences Group (ASG) is een van de vijf kenniseenheden van Wageningen University & Research . De ASG bestaat uit drie onderzoeksinstituten Wageningen Livestock Research, Wageningen Bioveterinary Research en Wageningen Marine Research en het Departement Dierwetenschappen van Wageningen Universiteit. De kernactiviteiten van ASG zijn wetenschappelijk en praktijkgericht onderzoek en het verzorgen van (post)academisch onderwijs. We richten ons op: de functie en gedrag van dieren in hun natuurlijke omgeving, duurzame en dierwaardige dierlijke voedselproductie en de functie en gezondheidsaspecten van mens-dierinteracties. Dierwetenschappen staat centraal en onze toepassingsgebieden liggen in duurzame circulaire dierhouderij, mariene ecosystemen en zoönotische infectieziekte bestrijding. ASG heeft een jaaromzet van 170 miljoen euro en er werken circa 1400 medewerkers.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

  • HRM
  • Landbouw
  • max. 36 uur per week
  • HBO
  • P1140922-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you