Medewerker Kwaliteitszorg

Medewerker Kwaliteitszorg

Geplaatst Deadline Locatie
16 jan 29 jan Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Je werkt in een klein maar hecht team aan een grote diversiteit aan opdrachten. Naast het opstellen en uitvoeren van onderwijsenquêtes, voeren we data-analyses uit, schrijven we rapportages en delen onze bevindingen met de diverse stakeholders. Daarnaast ontwikkelen we uniforme instrumenten die ondersteunend zijn aan de kwaliteitszorg en zorgen we - in teamverband - voor een optimaal evaluatieproces. Ook voeren we focusgesprekken met studenten, docenten en alumni; hiervoor hebben we panels opgezet waarmee we vragen kunnen voorleggen aan onze primaire stakeholders. Een goede kwaliteitscultuur binnen de instelling staat bij ons hoog in het vaandel en hierover communiceren we regelmatig met de ECO-onderwijsadviseurs, het opleidingsmanagement en de docenten in de faculteiten.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde relevante opleiding op wo-nivea
  • Je hebt affiniteit met kwaliteitszorg in het onderwijs
  • Je hebt goede kennis van statistiek en methoden en technieken van sociaal-wetenschappelijk onderzoek
  • Je hebt ervaring in het verzamelen en analyseren van kwantitatieve en kwalitatieve informatie die nodig is om te sturen op onderwijskwaliteit
  • Je hebt het vermogen om conclusies te trekken op basis van data en andere bronnen en je kunt die vertalen naar de betekenis die ze hebben voor het onderwijs
  • Je kunt kennis en resultaten van onderzoek in goed Nederlands delen met belanghebbenden in besprekingen, presentaties en rapporten.

Net zo belangrijk als je kwalificaties en ervaring vinden wij je motivatie en persoonlijkheid, zodat we samen een goed team vormen. Het team Kwaliteitszorg is een klein, collegiaal en zelfsturend team. De leden ondersteunen elkaar waar nodig. Er is een tweewekelijks werkoverleg in gemoedelijke sfeer en er zijn regelmatig gezamenlijke professionele ontwikkelingsactiviteiten. Als we met jou in gesprek gaan, horen we graag hoe jij in en vanuit een dergelijk team wilt functioneren.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 0,8 - 1,0 fte voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Ook ZZP-ers worden uitgenodigd te reageren.

Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 11 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 5.439,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.

Daarnaast biedt de Open Universiteit goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd, hybride werken en betaald ouderschapsverlof. Als medewerker van de OU kun je gratis OU-cursussen en -opleidingen volgen.

De standplaats is Heerlen. Hybride werken behoort tot de mogelijkheden, waarvan in overleg minimaal 2 dagen aanwezig op de campus in Heerlen.

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen volledige universitaire bachelor- en masteropleidingen doorlopen, maar ook kortere programma’s volgen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Aan de Open Universiteit studeren ruim 17.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De universiteit heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de Open Universiteit een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De Open Universiteit investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op negen wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Afdeling

Teaching & Learning Center

Het Teaching & Learning Center van de OU (het Expertisecentrum Onderwijs - ECO) is dé partner van faculteiten bij de invoering en doorontwikkeling van het OU-onderwijs en onderwijstechnologische faciliteiten. Wij adviseren, begeleiden en professionaliseren docenten bij het ontwerp, de ontwikkeling, de implementatie, de exploitatie, de evaluatie en de innovatie van het activerend academisch afstandsonderwijs. Het ECO-team bestaat uit zo’n 40 personen, onder wie onderwijsadviseurs, onderwijstechnologen, docent-trainers, specialisten op het gebied van multimedia en kwaliteitszorg en product owners / projectmanagers voor onderwijsinnovatie. We werken steeds vaker in agile themateams, waarin verschillende interne en externe specialisten samen optrekken.

In verband met uitbreiding van de werkzaamheden zoekt het ECO-team meerdere nieuwe collegae. Deze vacature is met name gericht op kwaliteitszorg. Voor de andere vacatures, zie Tell a friend onderaan deze vacature.

Specificaties

  • Onderwijs
  • 30.4—38 uur per week
  • Universitair
  • AC/ECO/23006

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6363 VE, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you