Promovendus - Ziektelastmeter voor Chronische Aandoeningen

Promovendus - Ziektelastmeter voor Chronische Aandoeningen

Geplaatst Deadline Locatie
16 jan 29 jan Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Binnen de School CAPHRI, vakgroep Huisartsgeneeskunde van de Faculteit Health Medicine and Life sciences van de Universiteit Maastricht zijn wij op zoek naar een promovendus (1.0fte) die bij voorkeur per 1 februari 2023 kan starten op het project Ziektelastmeter voor Chronische Aandoeningen.

Functieomschrijving

Steeds meer mensen krijgen te kampen met één of meerdere chronische aandoeningen, zoals COPD, astma, diabetes mellitus type 2, hartfalen, een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of artrose. Deze aandoeningen hebben een grote impact op het leven van de persoon en beïnvloeden vaak het functioneren en de kwaliteit van leven. Het belangrijkste kenmerk van een chronische aandoening is dat de ziekte niet meer overgaat. Het doel van de behandeling verschuift dan van ‘genezing’ naar een ‘zo laag mogelijk ervaren ziektelast’. Daarbij moet de patiënt ook aanpassingen doen in zijn leven en leren omgaan met ziekte en gezondheid. Om de beperkte tijd die de patiënt bij de zorgverlener in de spreekkamer heeft zo efficiënt mogelijk te benutten, kan de Ziektelastmeter voor Chronische aandoeningen worden gebruikt. Dit is een instrument dat ervaren ziektelast meet met behulp van een korte vragenlijst (patient reported outcome measure (PROM)), en die de uitkomsten daarvan visueel weergeeft. De visualisatie kunnen zorgverlener en patiënt samen bespreken en op basis daarvan kan besproken welke doelen een patiënt heeft en aan welke domeinen de patiënt zou willen werken. Ook worden er behandeladviezen gegeven, gebaseerd op richtlijnen, die kunnen helpen bij het vormen van een persoonlijk zorgplan.

Het doel is om meer inzicht te geven in ziekte en gezondheid, samen beslissen te ondersteunen en zelf management te verhogen.

De Ziektelastmeter is reeds ontwikkeld voor COPD, astma, diabetes mellitus type 2 en hartfalen. In een nieuw project willen we deze uitbreiden voor mensen met artrose en voor mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Ook wordt er in dit project gekeken of er een module ontwikkeld kan worden voor mensen met een corona-infectie.

Naast de ontwikkeling van de verschillende modules moeten evaluaties worden uitgevoerd naar onder andere validiteit, betrouwbaarheid en bruikbaarheid. Ook zal er gekeken worden naar mogelijkheden voor implementatie op zorgverlener en patiënt niveau.

Keywords in dit project zijn: PROM – zelfmanagement – E-health – gezamenlijke besluitvorming – ervaren ziektelast.

Voor dit project zijn wij dus op zoek naar een promovendus die zich wil aansluiten bij een team promovendi die op verschillende onderzoeken rondom de Ziektelastmeter promoveren. Standplaats van het onderzoek is Maastricht. De inhoudelijke begeleiding zal deels worden gedaan door een huisarts en een orthopedisch chirurg die onderdeel uitmaken van het onderzoeksteam. Op die manier kan de promovendus ook kennismaken met meerdere disciplines.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

Een medische of gezondheidswetenschappelijke achtergrond. Ervaring met patiëntenzorg is een pré. Affiniteit met het uitvoeren van onderzoek en het ontwikkelen van E-health toepassingen.

Verder verwachten we uitstekende communicatievaardigheden, kunnen werken in teamverband, enthousiasme, creativiteit, conceptueel denkvermogen, doorzettingsvermogen, stressbestendigheid en een uitstekende beheersing van Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 48 maanden.

Tijdelijk dienstverband voor 4 jaar. Het eerste jaar is een proeftijd. Na een positieve beoordeling wordt de functie met 3 jaar verlengd. De aanstelling is bij de School CAPHRI, Care and Public Health Research Institute, met de vakgroep Huisartsgeneeskunde als thuisbasis. 

Het salaris bedraagt € 2.541,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.247,- bruto per maand in het vierde jaar, conform de promovendus salarisschaal CAO NU. Tevens ontvangt u 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering.
Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden biedt de UM ook een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.
Elk jaar vindt er een beoordeling plaats.

Een e-assessment zal onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de Universiteit Maastricht. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl, onder Support/UM-medewerkers/Arbeidsvoorwaarden.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment 20.000 studenten en 4.700 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
Meer informatie op vindt u op www.maastrichtuniversity.nl

Afdeling

School CAPHRI, vakgroep Huisartsgeneeskunde

CAPHRI is de grootste van vijf schools binnen het Maastricht UMC+ (bestaande uit de Faculty of Health, Medicine & Life Sciences en het Maastricht Universitair Medisch Centrum. Het MUMC+ staat bekend om haar expertise op het gebied van gezondheidsrisico’s, de preventie van ziekten, het diagnostisch en prognostisch onderzoek op het gebied van primary care en public health, gezondheidsbevordering en de organisatie van de gezondheidszorg. CAPHRI speelt een centrale rol binnen het Maastricht UMC+ en investeert in de verbetering en vernieuwing van de hele zorgketen, van preventie en eerstelijnszorg tot nazorg en revalidatie. Als uitgangspunt hanteert CAPHRI de gezondheidszorg gezien vanuit het perspectief van de professional, de patiënt en de maatschappij. Het uiteindelijk doel van CAPHRI is de verbetering van de gezondheid van de bevolking. Verder maakt CAPHRI deel uit van de erkende onderzoekschool CaRe (Netherlands School of Primary Care Research).

CAPHRI is een school met een sterk internationaal karakter, wat ook blijkt uit het feit dat 40% van de PhD studenten uit het buitenland komt. Voor meer informatie over CAPHRI, de onderzoeksprogramma’s en de onderzoekers, ga naar www.caphri.nl.

De promovendus zal een werkplek krijgen bij de vakgroep Huisartsgeneeskunde. Het onderzoek van Huisartsgeneeskunde valt onder de School CAPHRI, Care and Public Health Research Institute, FHML. Dit onderzoeksproject valt binnen het onderzoeksprogramma Optimising Patient Care. CAPHRI maakt deel uit van de landelijke onderzoeksschool CaRe (Netherlands School Public Health and Care Research).

Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met het Maastricht UMC+.

 

 

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • 36—40 uur per week
  • €2541—€3247 per maand
  • Universitair
  • AT2023.23

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

P. Debyeplein 1, 6229 HA, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you