Lector Talentontwikkeling in Hoger Onderwijs en Samenleving

Lector Talentontwikkeling in Hoger Onderwijs en Samenleving

Geplaatst Deadline Locatie
16 jan 23 feb Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij ons onderzoek naar Talent opnieuw vormgeven en daarmee impact creëren op onderwijs en samenleving? Wellicht ben jij onze nieuwe lector!

Functieomschrijving

  • Je geeft vorm en inhoud aan het onderzoeksprogramma naar talentontwikkeling in hoger onderwijs en samenleving. De focus van het onderzoek binnen dit lectoraat ligt op het gebied van talentontwikkeling in relatie tot toegankelijkheid van het onderwijs, onderwijs in de context van maatschappelijke opgaves, passende leerroutes en leergemeenschappen. We werken met een democratische visie op talent, we zijn op zoek naar hoe we ieders talent maximale ontwikkelingsmogelijkheden kunnen bieden. Met het praktijkgerichte onderzoek willen we impact hebben op de samenleving, waarbij transitie, inclusiviteit en diversiteit belangrijke thema’s zijn.
  • Je geeft op inspirerende en verbindende wijze leiding aan de onderzoeksgroep, begeleidt docent-onderzoekers en genereert externe gelden.
  • Je versterkt het profiel van de Hanzehogeschool, door impact te realiseren op de maatschappelijke opgaves en het ontwikkelen van nieuwe kennis.
  • Je bent een goede gesprekspartner voor alle betrokken partijen, waaronder lectoren, teamleiders en directeuren.
  • Je bent gericht op samenwerken en het ontwikkelen van een gedeelde onderzoeksagenda met het lectoraat Leren in de Leergemeenschap en het lectoraat Wederkerigheid in Leernetwerken.

Specificaties

Hanze

Functie-eisen

  • Je bent in staat een onderzoeksprogramma uit te bouwen en leiding te geven aan een onderzoeksgroep (kenniskring);
  • Je bent gepromoveerd en beschikt over ruime onderzoekservaring binnen de sociale wetenschappen, blijkend uit wetenschappelijke kwalificaties waaronder een (internationaal) toonaangevende publicatielijst;
  • Je hebt ruime ervaring met het initiëren, verrichten en coördineren van onderzoek en hebt aantoonbare ervaring in het verwerven van financiering voor onderzoek;
  • Je hebt aantoonbare interesse en expertise in het onderzoeksveld van dit lectoraat;
  • Je bent een succesvolle begeleider van onderzoek, inclusief promotieonderzoek binnen het hoger (beroeps-)onderwijs;
  • Je hebt ervaring in en affiniteit met het vertalen van onderzoeksresultaten naar de praktijk en met docentprofessionalisering;
  • Je hebt een relevant (inter)nationaal netwerk waarmee je samenwerkt en dat je inzet om het veld en onderzoekers te ontwikkelen;
  • Je hebt samenwerkingservaring met studenten, docenten en externe stakeholders.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een ambitieuze multidisciplinaire onderzoekomgeving waarin je kunt samenwerken met lectoren, onderzoekers, docenten en studenten uit verschillende disciplines.
Je wordt benoemd in de functie van lector b. Het salaris bedraagt minimaal € 5.688,- en maximaal € 7.940,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband conform schaal 15 cao-hbo. De omvang van het dienstverband is in overleg. De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk.

De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een vakantie-uitkering van 8%, een structurele eindejaarsuitkering van 8,3% en maximaal 53 vakantiedagen. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren. Onze Hanze PL Academy faciliteert en ondersteunt hierin.

Werkgever

Hanzehogeschool

De Hanzehogeschool is de oudste multisectorale hogeschool van Nederland en met zo’n 30.000 studenten en bijna 4.000 medewerkers de grootste in het Noorden. Ruim 50 lectoren zijn werkzaam op uiteenlopende innovatieve onderzoeksdomeinen.

Afdeling

Centrum voor Talent en Leren

De lector is verantwoordelijk voor het lectoraat Talentontwikkeling in Hoger Onderwijs en Samenleving. Dit lectoraat is onlangs geëvalueerd en zal de komende periode haar koers verleggen in aansluiting op het nieuwe strategische plan van de Hanzehogeschool. Het lectoraat is onderdeel van het Centrum voor Talent en Leren, samen met het lectoraat Leren in de Leergemeenschap, het lectoraat Wederkerigheid in Leernetwerken, het Hanze Honours College en de Hanze Ontwerpfabriek.

De lector legt verantwoording af aan de directeur van het Centrum.

In de leergemeenschap van de Hanzehogeschool zijn onderwijs, onderzoek en beroepspraktijk met elkaar vervlochten. Studenten, docenten en werkveldpartners leren voortdurend met en van elkaar door samen te werken aan praktijkproblemen. Onze strategische koers is om de leergemeenschap verder te ontwikkelen door onderzoek, ook van de eigen onderwijspraktijk. Wetenschappelijk publiceren, schrijven van subsidieaanvragen én het ontwikkelen van innovatieve praktijkproducten vinden we belangrijk.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Lector
  • Gedrag en maatschappij
  • €5688—€7940 per maand
  • Gepromoveerd
  • SP MW 20230116

Locatie

Zernikeplein 7, 9747 AS, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you