Medewerker Study Abroad Incoming

Medewerker Study Abroad Incoming

Geplaatst Deadline Locatie
16 jan 29 jan Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 jan 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voel je je aangetrokken tot de internationale wereld van studentenuitwisseling? En vind jij het leuk om inkomende studenten te begeleiden voor, tijdens en na hun exchange? Lees dan verder!

Het Student Exchange Team van Student Service Centre (SSC) zoekt een exchange coördinator voor inkomende studenten.


Education and Student Affairs
Binnen Wageningen University & Research (WUR) is 'Education and Student Affairs' (ESA) de centrale afdeling die zowel strategische, beleidsmatige, uitvoerende als ondersteunende taken heeft op het gebied van onderwijs. De afdeling levert diensten aan (potentiële) studenten en docenten van WU en ondersteunt de uitvoering van het onderwijs. Het Studenten Service Centre (SSC) is onderdeel van ESA.

Studenten Service Centre
Binnen Wageningen University heeft het SSC een belangrijke functie. Het SSC is de helpdesk voor studenten die studeren aan de WUR. Het SSC voorziet studenten van informatie bijvoorbeeld: inschrijving, toelating of collegegeld. Maar je kunt ook bij SSC terecht voor advies bij studeren met een functiebeperking, studievertraging of uitwisseling naar het buitenland. Daarnaast is het SSC verantwoordelijk voor de algemene Introductiedagen, houdt het SSC zich bezig met diversiteitsbeleid en (financiële) ondersteuning van studentenvoorzieningen. Bij het SSC werken ongeveer 50 medewerkers die zich allemaal inzetten voor de dienstverlening richting de student.

Het Student Exchange Team is verantwoordelijk voor de student-uitwisselingsprogramma's van WUR. Hierbij gaat het zowel om inkomende studenten die gemiddeld voor 5 maanden naar de WUR komen om vakken te volgen als uitgaande studenten die vanuit de WUR juist naar een andere universiteit in het buitenland gaan om vakken toe volgen. De WUR heeft samenwerkingsverbanden met meer dan 200 partneruniversiteiten, waaronder ruim 30 buiten de EU. Zo'n 650 uitgaande studenten en 450 inkomende studenten maken gebruiken van het uitwisselingsprogramma. Daarnaast is het Student Exchange Team medeverantwoordelijk voor het Erasmus+-beurzenprogramma voor stagestudenten, PhD-ers en staf. Het Student Exchange Team bestaat momenteel uit 11 personen en is op zoek naar nieuwe enthousiaste medewerkers in verband met uitbreiding van het team.

Waar houd je je als exchangecoordinator (incoming) mee bezig:
  • Je behandelt en beoordeelt inkomende exchange-aanvragen;
  • Je overlegt met de inkomende studenten, voordat ze in Wageningen arriveren, over de vakken die ze willen doen, en stelt met hen de Learning Agreement vast;
  • Je begeleidt inkomende studenten, waar nodig, vooraf, tijdens en na afloop van de exchange periode. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het wijzigen van vakken, verlengen van de exchange-periode, verder studeren in Wageningen of persoonlijke issues. Je overlegt hierover met collega's van binnen en buiten het Student Exchange Team;
  • Je draagt er aan bij dat inkomende studenten zich in Wageningen thuis voelen. Onder andere door het organiseren, samen met collega's, van Welkomst-events (inclusief geven van groepspresentaties);
  • Onderhoudt contact met partnerinstellingen over individuele exchange-journeys en over randvoorwaarden van exchange. Daarnaast onderhoudt je contact met Wageningse collega's over diverse zaken met betrekking tot de exchange, zoals docenten, examencommissies en studentendecanen;
  • Draagt bij aan verbetering van de informatievoorziening en van de exchangeprocessen. Tevens identificeer je mogelijke nieuwe partneruniversiteiten;
  • Je bezoekt partner-instellingen en/of congressen/conferenties in verband met bovenstaande taken;
  • Tijdens piekmomenten kun je ook meewerken aan het begeleiden van uitgaande exchangestudenten.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

  • Je hebt minimaal een afgeronde universitaire opleiding, en aantoonbare kennis van de studierichtingen van de WUR;
  • Je hebt werkervaring in een Hoger Onderwijs instelling, bij voorkeur met studentenuitwisseling;
  • Je communiceert makkelijk met verschillende stakeholders zoals opleidingsmanagement, studenten en (exchange-)collega's binnen en buiten de universiteit, zowel in het Nederlands als in het Engels en zowel mondeling als schriftelijk (beide C1-niveau);
  • Je hebt ervaring met het werken met administratieve processen;
  • Je werkt goed in een team en kunt specifieke taken ook zelfstandig uitvoeren;
  • Je bent stressbestendig en flexibel en hebt een klantgerichte en cultuursensitieve houding.

Arbeidsvoorwaarden

Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research. Een aantal highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
  • sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
  • werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
  • de mogelijkheid om door meer te werken, maximaal 40 uur per week, extra vakantie / compensatie uren op te bouwen;
  • er is veel aandacht voor vitaliteit en je kan, tegen een aantrekkelijk tarief, gebruik maken van de op de campus aanwezige sportfaciliteiten;
  • een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
  • uitstekende pensioenregeling via ABP.
Bij deze uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden hoort natuurlijk ook een passend salaris. Wij bieden afhankelijk van je ervaring, een marktconform salaris van minimaal € 2.960,- tot maximaal € 4.670,-bij een volledige werkweek van 38 uur conform CAO Nederlandse Universiteiten (schaal 10). De functie heeft een omvang van 0,8 FTE.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en ongewijzigde bedrijfsomstandigheden, is het onze intentie om een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan te bieden.

Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.

Je gaat werken op de groenste en meest innovatieve campus van Nederland, en op een universiteit die voor de 17e achtereenvolgende keer is gekozen tot de "beste universiteit" van Nederland.

Werkgever

Wageningen University & Research

De missie van Wageningen University & Research is 'To explore the potential of nature to improve the quality of life'. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving.

Met ongeveer 30 vestigingen, 7.200 medewerkers (6.400 fte) en 13.200 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Deze punten geven onze medewerkers aan als goede redenen om te komen werken bij WUR: lees de 6 redenen om te komen werken bij WUR.

Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Landbouw
  • max. 30 uur per week
  • Universitair
  • P1143269-1

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you