Initiatiefrijke electronica engineer

Initiatiefrijke electronica engineer

Published Deadline Location
16 Jan 26 Jan Eindhoven

You cannot apply for this job anymore (deadline was 26 Jan 2023).

Browse the current job offers or choose an item in the top navigation above.

Ben jij een electronicus in hart en nieren, verken je graag de grenzen van je vakgebied en wil je bijdragen aan de energietransisitie? Lees dan snel verder!

Job description

De Elektronica groep maakt onderdeel uit van de afdeling Engineering Support. De afdeling richt zich op het technisch ondersteunen van het wetenschappelijk onderzoek binnen DIFFER, door het vinden van oplossingen voor engineering vraagstukken. Hierbij moet je denken aan het ontwerpen en maken van (onderdelen van) onderzoeksapparatuur.

Samen met je collega's uit de Elektronica groep, research technici en wetenschappers ontwikkel je hoogwaardige meet- en regelelektronica voor de specialistische apparatuur voor de wetenschappelijke experimenten van DIFFER. Je bent onder andere verantwoordelijk voor het vertalen van specificaties en eisen naar een ontwerp in hardware, software en firmware. Ook adviseer je over toepassing van commercieel beschikbare elektronica oplossingen. Daarnaast voer je zelfstandig metingen en testen uit aan de verschillende analoge en digitale schakelingen, integreer je verschillende elektronica componenten en hardware modules en schrijf je de bijbehorende documentatie.

Specifications

DIFFER

Requirements

De juiste kandidaat die wij zoeken voor deze functie is een ervaren of een ambitieuze startende, allround elektronicus. Je beschikt over een voltooide elektronica opleiding op HBO niveau. Je bent allround elektronicus en bent bekend met moderne CAD en simulatie tools. Je hebt kennis van zowel analoge als digitale elektronica. Ook heb je kennis van MCU's of FPGA's. Je verkent graag de grenzen van het vakgebied. Affiniteit met natuurkunde en RF (radio frequency) is een pré. Je kunt mondeling en schriftelijk goed communiceren, zowel in het Nederlands als in het Engels, en je vindt het prettig om in teamverband te werken.

We hebben ruimte om de vacature in te vullen op niveau van starter tot senior. Ook kandidaten die binnenkort afstuderen en zich in dit profiel herkennen worden uitgenodigd te reageren.

Conditions of employment

Deze functie is voor 0,8 - 1 FTE, is voor een periode van 2 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. De functie wordt ingeschaald in salarisschaal 8, 9, 10, afhankelijk van opleidingsniveau en ervaring. De standplaats van de positie is bij DIFFER in Eindhoven (www.differ.nl). Wanneer je een functie bij DIFFER vervult, bent je in dienst van NWO. Je kunt deelnemen aan de Arbeidsvoorwaarden op Maat regeling (AVOM) die NWO haar werknemers biedt. We hebben een aantal regelingen die bijdragen aan een goede werk-privé balans. Bij DIFFER geloven we dat een divers personeelsbestand in gender, leeftijd en culturele achtergrond belangrijk is voor het verrichten van excellent onderzoek te komen. We moedigen daarom iedereen aan bij ons te solliciteren. Meer informatie over werken bij NWO staat op de NWO website (https://www.nwo-i.nl/werkenbij/banenbijnwoi/)

Employer

Dutch Institute for Fundamental Energy Research

Het Nederlands Instituut voor Funderend Energieonderzoek (DIFFER) doet onderzoek naar materialen, processen en systemen voor een wereldwijde duurzame energie infrastructuur. We werken nauw samen met (inter)nationale onderzoeksinstellingen en bedrijven. Onze faciliteiten zijn beschikbaar voor de industrie en wetenschappelijk onderzoekers. Als een van de negen onderzoeksinstituten van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) speelt DIFFER een belangrijke rol in funderend onderzoek voor de wereldwijde energietransitie.

Met multidisciplinair energieonderzoek focussen we op twee belangrijke gebieden, solar fuels voor de conversie en opslag van hernieuwbare energie en kernfusie, een schone bron van energie.

Specifications

  • Support staff (clerical, administrative, facility)
  • Natural sciences
  • 32—40 hours per week
  • University graduate
  • 3328

Location

De Zaale 20, 5612AJ, Eindhoven

View on Google Maps

Interesting for you