Hoofd HR Faculteit Geowetenschappen (0,8 fte)

Hoofd HR Faculteit Geowetenschappen (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
17 jan 2 feb Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een coachend leidinggevende met visie op het hr-domein die samen met het bestuur, de departementen en het team vooruit wil? Dan zoeken wij jou!

Functieomschrijving

De faculteit Geowetenschappen zoekt een hoofd HR. Ben jij een ervaren manager en deskundig HR-professional? Ben jij een coachend leidinggevende met visie op het HR-domein die samen met het bestuur, de departementen en het team vooruit wil? En heb je affiniteit met duurzaamheidsvraagstukken?  Dan zoeken wij jou!

Als hoofd HR ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het facultaire HR-beleid en de uitvoering hiervan. Daarnaast ondersteun en adviseer je het faculteitsbestuur op strategisch niveau over HR-zaken en lever je een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de organisatie. Je maakt onderdeel uit van het managementteam van het faculteitsbureau, waarin de onderzoek- en onderwijsondersteunende afdelingen en de bedrijfsvoering van de faculteit zijn ondergebracht.

Als hoofd HR draag je actief bij aan de ontwikkeling van het HR-domein van de Universiteit Utrecht als geheel in afstemming met de universitaire directie HR en de hoofden HR van andere faculteiten.

Je geeft leiding aan een enthousiast en professioneel team, dat bestaat uit 11 collega’s, ieder met een eigen expertise. Je rapporteert aan de faculteitsdirecteur en hebt een afstemmingsrelatie met de decaan.

Actuele thema’s binnen de faculteit en UU zijn onder andere: strategisch personeelsplanning (SPP), talentbeleid en -ontwikkeling, erkennen en waarderen (TRIPLE), werkdruk en Equality, Diversity & Inclusion (EDI).

Wat ga je doen?

  • Je adviseert het faculteitsbestuur gevraagd en ongevraagd op alle facetten van het HR-beleid en goed werkgeverschap.
  • Je geeft op inspirerende wijze leiding aan de medewerkers van het team, met oog voor ieders talenten en kwaliteiten en weet het team goed te positioneren binnen de faculteit.
  • Je stuurt op een juiste balans tussen doelmatigheid en kwaliteit van de HR-processen binnen de faculteit en zorgt daarbij voor aansluiting bij universitaire kaders en strategische afspraken.
  • Je ondersteunt de decaan en faculteitsdirecteur bij specifieke HR-casuïstiek.
  • Je vertegenwoordigt de faculteit op universitair niveau door samenwerkingsgericht te participeren in relevante overlegvormen.
  • Je bevordert actief integrale samenwerking binnen het faculteitsbureau om de dienstverlening aan de departementen zo goed mogelijk vorm te geven.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat neem je mee?

  • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en ruime ervaring als HR-leidinggevende in een grote organisatie. Je hebt ervaring met strategieontwikkeling en veranderprocessen.
  • Je hebt kennis van en een visie op ontwikkelingen in het brede HR-veld en weet die te vertalen naar toepassing binnen de faculteit.
  • Je kunt goed aansluiten bij de behoeften van de verschillende departementen, je bent flexibel en creatief in het vormgeven van optimale dienstverlening binnen wat facultair haalbaar en wenselijk is.
  • Het is belangrijk dat je in staat bent om overtuigend en soepel te schakelen tussen de verschillende belangen gegeven de context waarin je functioneert, d.w.z. enerzijds onderdeel van de universiteit en anderzijds de eigenheid van de faculteit Geowetenschappen en daarbinnen de departementen.
  • Je hebt een onafhankelijke, pragmatische instelling, bent resultaatgericht, maar ook betrokken, empathisch en gericht op samenwerking.
  • Gezien de internationale omgeving, beschik je over een goede actieve beheersing van de Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een boeiende positie, samenwerking met geweldige collega’s en genoeg interessante uitdagingen om de komende jaren de HR- dienstverlening op een nog hoger plan te brengen. We starten met een dienstverband van een jaar met de bedoeling dit bij wederzijdse tevredenheid om te zetten in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 5.506,- en maximaal € 6.702,- (schaal 13 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. Hier komen de expertises van onze medewerkers en de grote maatschappelijke uitdagingen van onze tijd bij elkaar. Ons motto is 'Sharing science, shaping tomorrow'

Bij onze universiteit werken we aan een betere wereld voor iedereen. Die ambitie motiveert ons bij het uitvoeren van toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Dat doen we door het open delen van onze kennis. Ons motto is 'Sharing science, shaping tomorrow'. Bij de Universiteit Utrecht werken collega’s uit diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze strategische focus ligt op Pathways to Sustainability (waarvoor wij als faculteit Geowetenschappen penvoerder zijn), Institutions for Open Societies, Life Sciences en Dynamics of Youth. Hier komen de expertises van onze medewerkers en de grote maatschappelijke uitdagingen van onze tijd bij elkaar.

De faculteit Geowetenschappen is leidend in onderzoek op het gebied van aarde en duurzaamheid en staat voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs in een uitdagende onderwijsomgeving. Het onderwijs en onderzoek dat wij verzorgen wordt uitstekend geëvalueerd. De faculteit is een actieve gesprekspartner in het maatschappelijk debat en is penvoerder voor Pathways to SustainabilityDuurzaamheid is het centrale  thema in ons onderzoek en onderwijs. We richten ons daarbij op een veelheid aan onderwerpen: van fundamentele processen diep in de aarde en aan het aardoppervlak tot interdisciplinaire vraagstukken rond stedelijke vernieuwing, duurzaamheid en innovatie.

De faculteit is groeiende door recente investeringen. Er werken circa 800 enthousiaste en betrokken medewerkers en we verzorgen onderwijs voor ongeveer 3.900 studenten. De faculteit bestaat uit vier departementen: Aardwetenschappen, Fysische Geografie, Sociale Geografie & Planologie en Sustainable Development. De departementen in de faculteit verschillen onder andere door hun natuur- en sociaalwetenschappelijke achtergrond. Dit is uitdagend, maar biedt ook nieuwe kansen en dat vraagt om intensieve samenwerking

Het hr-team van de faculteit Geowetenschappen bestaat uit het hoofd HR, een hr-projectmanager, drie (senior) hr-adviseurs, vier adviseurs arbeidsvoorwaarden (waarvan één tevens re-integratiedeskundige), een medewerker personeelsbeheer en een medewerker W&S.

Specificaties

  • HRM
  • 28—32 uur per week
  • €5506—€6702 per maand
  • Universitair
  • 1203855

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Princetonlaan 8a, 3584 CB, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you