Medewerker catalogiseren - IISG - Amsterdam

Medewerker catalogiseren - IISG - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
23 jan 16 feb Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Medewerker catalogisering tijdschriften en boeken (0,8-1 fte)

Het IISG verzamelt boeken en tijdschriften van sociale bewegingen wereldwijd. Het zijn vaak lastig te krijgen publicaties van organisaties die zich inzetten om sociale en economische ongeli...

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

We zoeken iemand die het fijn vindt de tijdschriftabonnementen bij te houden en te zorgen dat deze precies geregistreerd worden. Je vindt het belangrijk dat deze zo volledig mogelijk zijn. Je ochtend begint meestal met het ophalen van de binnengekomen kranten, tijdschriften en jaarverslagen waar het Instituut een abonnement op heeft. Je registreert de afleveringen, controleert op compleetheid en reclameert missende nummers. Ook houd je de (financiële) administratie bij. Daarnaast plaats je de periodieken in het magazijn en indien nodig pas je signatuur, verpakking en gegevens in de database aan.

Verder catalogiseer je nieuwe titels van periodieken en boeken. Die kunnen nieuw aangekocht zijn maar maken soms ook deel uit van grotere en oudere collecties en moeten eerst uitgezocht wordt. Soms gaat het ook om het verbeteren van bestaande titels. Veel materiaal is nog papier maar het zal de komende jaren meer digitaal worden. Bij het beschrijven denk je mee over hoe het materiaal beter voor verschillende groepen gebruikers (andere taal, achtergrond) beschreven kan worden. Je hebt in je werk contact met andere mensen die materiaal beschrijven, maar ook met de studiezaal die publicaties ter inzage geeft en met collectievormers die het materiaal bestellen.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Wat vragen we?

Het is voor deze functie belangrijk dat je nauwkeurig bent en materiaal precies registreert. Daarvoor is ook van belang dat je bekend bent met het werken in een bibliotheeksysteem. Kennis van andere talen is handig om snel te zien wat voor materiaal het is en de communicatie met andere medewerkers is soms in het Engels.

Je hebt:
  • Aantoonbaar mbo-hbo werk- en denk niveau;
  • Kennis van catalogiseerregels als RDA;
  • Ervaring met catalogiseren;
  • Kennis van internationale bibliotheekstandaarden, zoals MARC21;
  • Je werkt nauwkeurig;
  • Kennis van meerdere talen dan het Nederlands is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.471,- en maximaal € 3.336,- bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 7 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW). Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP. De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden. Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Informatie

Wil je meer informatie over deze functie dan kun je een email sturen aan Marja Musson (klik op de naam) of bellen naar nummer: 020 6685866

Werkgever

IISG

Over het IISG
Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut

Afdeling

Afdeling Registratie

Waar kom je te werken?

Je komt te werken bij de afdeling Registratie die onderdeel uitmaakt van de afdeling Data en Collectie. De afdeling ordent, beschrijft en verwerkt analoge en digitale collecties en datasets rond het thema arbeid en arbeidsverhoudingen en bredere sociaaleconomische thema's en bewegingen. Er zijn verschillende, soms wisselende teams die nauw met elkaar samenwerken. De meeste medewerkers werken zelfstandig en pauzeren samen in de kantine. Contact met collega's is belangrijk en het materieel is in meeste gevallen fysiek aanwezig in het gebouw. De werkzaamheden zullen dan ook grotendeels bij het IISG plaatsvinden. Het IISG-gebouw is een levendige plek in Amsterdam Oost waar internationale bezoekers, onderzoekers en collectiemedewerkers elkaar treffen.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • Gedrag en maatschappij
  • 30.4—38 uur per week
  • €2471—€3336 per maand
  • MBO+
  • 1389

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Cruquiusweg 31, 1019AT, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you