Junior Data analist voor het domein Research & Impact

Junior Data analist voor het domein Research & Impact

Geplaatst Deadline Locatie
23 jan 15 feb Tilburg

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Tilburg University | University Services is op zoek naar een Data analist junior domein Research & Impact (0,8 - 1,0 fte) voor de Divisie Library and IT Services, afdeling Application & Services Management Team, locatie Tilburg.
Duur arbeidsovereenkomst: 12 maanden met uitzicht op vast.

Functieomschrijving

Tilburg University (TiU) zoekt een junior data analist die de divisie Library & IT Services (LIS) komt versterken. De data analist sluit namens LIS  aan bij het Institutional Research & Analytics Program (IRAP) en is werkzaam in het domein Research & Impact. Dit domein houdt zich bezig met de management- en stuurinformatie voor TiU onderzoekers die gebruikt wordt voor o.a. onderzoeksvisitaties en het meten van impact.  Je hebt kennis van het werken met API’s, schrijft met gemak code om data te organiseren en om analyses te maken op basis van de data die je verzamelt. Ook kan je meedenken over het toegankelijker maken en visualiseren van de grote verzamelingen data die wij als organisatie beheren. 

We zijn op zoek naar een data analist die de schakel is tussen de klantvraag, de data-eigenaar en de techniek die nodig is om de klantvraag te beantwoorden en die in staat is data uit verschillende (interne en externe) bronnen te verwerken tot informatie. Het grootste deel van je tijd zul je betrokken zijn bij IRAP en je naaste collega’s zullen bestaan uit medewerkers van dit programma.

IRAP ondersteunt de universiteit om een data gedreven organisatie te worden waarin business intelligence en analytics onderdeel zijn van de dagelijkse bedrijfsvoering. Tilburg University streeft ernaar een organisatie te worden die toegang heeft tot relevante data om haar processen te ondersteunen, monitoren en verantwoording af te leggen, rekening houdend met privacy, transparantie en dataminimalisatie.
Het programma heeft drie hoofddoelen: datamanagement, informatieanalyse en duurzame technische keuze. Om dit te bereiken wil het projectteam collega’s helpen, niet alleen met een dashboard, maar ook met  begeleiding van wat je nodig hebt tot aan hoe je met de nieuw verkregen data jouw proces kunt verbeteren. Dit doen we met drie multidisciplinaire domeinteams (Onderwijs, Onderzoek & Impact, Business Operations).
Voor elk product (bv. rapport of dashboard) dat we bouwen, betrekken we de eindgebruiker bij de ontwikkeling. De Agile werkwijze die wij hanteren kenmerkt zich door een snelle oplevering van concrete producten door gemotiveerde teamleden in nauwe samenwerking met de eindgebruikers. Dit wordt gedaan door in sprints te werken en in een paar weken werkende producten op te leveren. De werkwijze in het team wordt frequent geëvalueerd en verbeterd. Hierdoor zoeken we samen we naar een toekomstgerichte oplossing en ontwikkelen we de tools die de organisatie daarbij nodig heeft.

Specificaties

Tilburg University

Functie-eisen

Jouw kwalificaties 

  • Een afgeronde opleiding op HBO of WO niveau met aandacht voor data sceince en statistische analyses 
  • Kennis en/of interesse in Microsoft Azure en Power BI
  • Kennis van bibliometrics of relevante publicatiedatabases en -diensten zoals InCites, Scival, Web of Science en Scopus is een pre
  • Bekend met thematiek rond AVG en Security
  • Ervaring met Agile werken is een pre
  • Tilburg University is een internationale universiteit, stevig verankerd in de regio en daarom tweetalig. Van onze medewerkers verwachten we dat zij voldoen aan het taalniveau passend bij de functie. Voor IT personeel is een goede beheersing van het Engels vereist: CEFR-niveau B2. 

Jouw talenten

  • Je toont persoonlijk leiderschap: je neemt verantwoordelijkheid voor je werk en loopbaan, en beschikt over goede zelfkennis.  
  • Je hebt teamspirit: je voelt je onderdeel van een team en geeft hier uiting aan door middel van samenwerking, het delen van kennis en ervaringen, en het bijdragen aan een open en inclusieve werkomgeving. 
  • Je bent analytisch sterk, hebt oog voor eventuele bottlenecks in een proces en kunt daar een doordacht oordeel over geven
  • Teamplayer
  • Creatief, innovatief, eigen ideeën

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 12 maanden met uitzicht op vast.

Het betreft een functie voor 0.8 fte – 1.0 fte (32-40 uur per week) van de volledige werktijd. 

Het salaris bedraagt minimaal €3.098 en maximaal €4.257 bruto per maand bij een full time dienstverband, gebaseerd op UFO-profiel Ontwikkelaar  ICT 4 en salarisschaal 9 van de Cao Nederlandse Universiteiten. Tilburg University hanteert een neutrale beloningssystematiek voor inschaling die uitgaat van relevante opleiding en werkervaring.  

Dit is een vacature voor een structurele positie overeenkomstig artikel 2.3 lid 1 Cao Nederlandse Universiteiten. Je krijgt een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 12 maanden. Bij gebleken geschiktheid en voortzetting in dezelfde functie krijg je na deze periode aansluitend een dienstverband voor onbepaalde tijd. 

Je hebt recht op een vakantietoeslag van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3% van het bruto jaarinkomen. Als je 40 uur per week werkt, ontvang je 41 vakantiedagen per jaar.

Tilburg University biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden flexibiliteit, professionele en persoonlijke ontwikkeling en goede secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijk. We maken heldere afspraken over loopbaanpaden en bieden allerlei voorzieningen en regelingen om de balans tussen werk en privé optimaal te houden. Ook kun je tal van trainingen volgen, bijvoorbeeld op het gebied van leiderschapsvaardigheden, persoonlijke effectiviteit en loopbaanontwikkeling. 

Tilburg University hecht waarde aan een open en inclusieve cultuur. We omarmen diversiteit en stimuleren de onderlinge integratie van groepen medewerkers en studenten. We richten ons op het creëren van gelijke kansen voor al onze medewerkers en studenten, zodat iedereen zich thuis voelt in onze universitaire gemeenschap.

Tilburg University heeft een levendige campus in een prachtige groene omgeving die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. We zetten ons in voor een duurzame samenleving en dagen jou uit om hieraan een actieve bijdrage te leveren.

Kijk op werken bij Tilburg University voor meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden. 

Werkgever

Tilburg University

De maatschappij dienen en die beter maken voor de burgers. Dat is wat ons drijft. De oprichter van de Tilburg University, Martinus Cobbenhagen, vond dat wie de samenleving wil begrijpen, er actief en bewust bij betrokken moet zijn. Dit gedachtegoed vormt nog altijd de basis voor onze universiteit.

Onder het motto 'Understanding society' ontwikkelen onze ruim 2.800 medewerkers kennis, dragen deze over en brengen mensen uit verschillende vakgebieden en organisaties samen. Op deze manier willen we bijdragen aan het oplossen van complexe maatschappelijke vraagstukken. Hierbij werken we vanuit de economie, bedrijfswetenschappen en ondernemerschap, sociale en gedragswetenschappen, recht en bestuurskunde, geestes- en digitale wetenschappen en theologie.

Onze 20.000 studenten van 132 nationaliteiten leiden we op tot Tilburg University shaped professionals: verantwoordelijke en ondernemende denkers, gedreven door solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel en inlevingsvermogen, die in staat zijn op een innovatieve manier invloed uit te oefenen en richting te geven aan een snel veranderende samenleving.

De ondersteuning van de universiteit is belegd bij University Services, georganiseerd in zeven Divisies:

1. Academic Services
2. Marketing & Communication
3. Human Resources
4. Finance & Control
5. Library & IT Services
6. Facility Services
7. Executive Services

Specificaties

  • IT
  • 32—40 uur per week
  • €3098—€4257 per maand
  • HBO+
  • 21180

Werkgever

Tilburg University

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Warandelaan 2, 5037 AB, Tilburg

Bekijk op Google Maps

Interesting for you