Afdelingshoofd Student Careers Centre en Bureau Internationale Studentenzaken

Afdelingshoofd Student Careers Centre en Bureau Internationale Studentenzaken

Geplaatst Deadline Locatie
23 jan 19 feb Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij overtuigd van de gedachte dat studenten de kans moeten krijgen het maximale uit hun studieloopbaan te halen? En ben je in staat richting te geven aan teams binnen een complexe organisatie? De dienst Studenten Services van de Universiteit van Amsterdam is op zoek naar een afdelingshoofd Student Careers Centre en Bureau Internationale Studentenzaken.

Bureau Internationale Studentenzaken (BIS) stimuleert en faciliteert het opdoen van internationale ervaring tijdens de studietijd door het aanbieden en faciliteren van verschillende programma's, waaronder het Global Exchange Programme, summerschools en virtuele modules. Het team Funds & Scolarships is onderdeel van BIS en coördineert en faciliteert beurzen- en leningenprogramma's, zowel voor studenten die vanuit het buitenland aan de UvA komen studeren als voor UvA-studenten die een deel van hun studie in het buitenland willen vormgeven. Alle activiteiten van BIS zijn gericht op de academische en persoonlijke ontwikkeling van studenten en het versterken van vaardigheden door het opdoen van interculturele ervaring.

Het Student Careers Centre (SCC) informeert en begeleidt (aankomende) studenten bij het maken van keuzes en het zetten van (loopbaan)stappen tijdens de studie en richting de arbeidsmarkt. Het aanbod bestaat uit online dienstverlening (tests en advies), informatie over solliciteren en arbeidsmarkt, career events, trainingen-op-maat, individuele coaching en een netwerk van werkgevers. Doel is studenten inzicht te verschaffen in hun eigen vermogens, beweegredenen, mogelijke kansen en ontwikkelrichtingen.

Wat ga je doen

Als afdelingshoofd ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van de dienstverlening, volgens een strategie die in samenwerking met je teams tot stand komt. Daarnaast draag je als lid van het managementteam van StS gezamenlijk verantwoordelijkheid voor het strategisch beleid en de financiële begroting / realisatie van StS.

Je geeft richting en sturing aan de activiteiten, middelen en mensen binnen je afdeling. De kern daarvan is de ontwikkeling en professionalisering van de dienstverlening. Ook communicatie over de dienstverlening en overleg met faculteiten, opleidingen en studenten over de kwaliteit en inrichting ervan is een belangrijke component binnen je functie.

Bij de invulling van je functie vertoon je leiderschap, inspireer en motiveer je teamleden binnen je afdeling en stimuleer je samenwerking met andere collega's. Je zorgt voor draagvlak en eigenaarschap op de werkvloer en brengt de ontwikkeling van je afdeling met name tot stand door persoonlijke en professionele groei van de teamleden te faciliteren en doorstroom zowel binnen StS als binnen UvA te bevorderen.

In het gesprek met diverse stakeholders die je in je functie binnen de UvA zult ontmoeten is actuele inhoudelijke kennis van de disciplines binnen je afdeling en kennis van de organisatie belangrijk. Je bent vertegenwoordiger van de dienstverlening binnen de UvA en een sparring partner voor de mensen in je teams. Binnen het managementteam draag je bij aan een kritische en open houding, op basis waarvan we samen de dienst StS verder kunnen professionaliseren en een fijne werkplek voor collega's kunnen bieden. Je voelt je thuis in een cultuur waar de student op één staat en met energie gewerkt wordt aan doelen die inspireren en uitdagen binnen de dynamische omgeving die zo kenmerkend is voor de UvA en de stad Amsterdam.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je functioneert als teamspeler, zowel binnen je eigen afdeling als in het managementteam van StS. Je bent daarbij uitstekend in staat een afweging te maken tussen de belangen van je eigen afdeling en UvA / StS-brede belangen. Jouw profiel kent de volgende elementen:
  • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau;
  • Je hebt leidinggevende ervaring en je managementstijl laat zich beschrijven als verbindend en faciliterend;
  • Je bent bekend met academisch onderwijs en hebt inzicht in én affiniteit met de dienstverlening van de afdeling;
  • Je bent gericht op resultaat- en ontwikkeling;
  • Je beschikt over een inspirerende opstelling in de interactie met collega's; je bent in staat om anderen van je visie te overtuigen, dan wel je eigen visie in samenwerking met anderen verder aan te scherpen;
  • Je bent communicatief vaardig, hebt een goed gevoel voor politieke verhoudingen en weet op de juiste manier te beïnvloeden binnen je context;
  • Je hebt een goed ontwikkelde antenne voor groepsprocessen.
Ervaring en een relevant netwerk binnen de UvA is een sterke pre.

Arbeidsvoorwaarden

Je start in een situatie van ziektevervanging. Op basis van organisatorische ontwikkelingen (met name groei van de organisatie en stijgende complexiteit van de dienstverlening en setting waarin gewerkt wordt) is er, na beoordeling van functioneren, uitzicht op een vast dienstverband. De ideale kandidaat is bij voorkeur snel beschikbaar, maar uiterlijk per mei 2023. De werkzaamheden maken deel uit van het functieprofiel afdelingshoofd 2. Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €4.814 tot €6.181 bruto per maand (salarisschaal 12) op basis van volledige werktijd (38 uur per week), exclusief 8% vakantie- en 8,3% eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Wat bieden we je verder?
  • een functie waarin ruimte is voor eigen initiatief en ontwikkeling
  • een enthousiaste en collegiale werksfeer waarin proces- en resultaatgerichtheid sterk worden gewaardeerd
  • een inspirerende academische en internationale werkomgeving in het hart van Amsterdam.

Werkgever

Studenten Services

De Universiteit van Amsterdam (UvA) is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 39.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid. Meer lezen.

Studenten Services geeft invulling en uitvoering aan het studentenbeleid door dienstverlening en ondersteuning aan studiekiezers, studenten en pasafgestudeerden van de UvA. Het doel is de studieloopbaan van studenten zo goed mogelijk te laten verlopen door advisering, begeleiding en informatieverschaffing. StS richt zich op verschillende expertisegebieden en disciplines, zoals voorlichting en studiekeuze, studentbegeleiding en internationalisering.

Nieuwsgierig naar onze organisatie en aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een ruime vakantieregeling en ontwikkelmogelijkheden? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

  • Management
  • 32—38 uur per week
  • €4814—€6181 per maand
  • Universitair
  • 11117

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Roetersstraat 11, 1018WB, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you