Promovendus "Werken in een gevangenis: Wat werkt?" (1,0 fte)

Promovendus "Werken in een gevangenis: Wat werkt?" (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
24 jan 17 feb Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

-

Functieomschrijving

De universiteit Leiden brengt sinds 2016 het leefklimaat in Nederlandse Penitentiaire Inrichtingen in kaart binnen het Life in Custody project. De komende jaren zal deze samenwerking tussen de Dienst Justitiële inrichtingen en de Universiteit Leiden voortgezet worden, en is er plaats voor een promovendus voor de periode van 1 april 2023 tot 31 maart 2027.

Deze PhD positie heeft als doel meer kennis te vergaren over hoe verschillende medewerkers in een PI kunnen bijdragen tot het realiseren van de doelstellingen van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Hoe kunnen zij effectief bijdragen aan een veilig en humaan detentieklimaat? Hoe kunnen zij bijdragen aan de re-integratie van gedetineerden? Hoe kunnen zij het best omgaan met gedrag van gedetineerden? Deze PhD positie combineert surveyonderzoek onder gedetineerden en onder medewerkers om op deze vragen antwoord te krijgen.

De promovendus zal werkzaam zijn binnen het grotere onderzoeksteam van de Life in Custody Study, en deel uitmaken van een team van andere PhD's en ervaren gevangenisonderzoekers. Dit project zal bovendien in tijd gelijk lopen met een andere PhD positie binnen het project.

Naast inhoudelijke onderzoekstaken zal de promovendus verantwoordelijk zijn voor de verzameling, verwerking, analyse, en rapportage van de kwantitatieve data. Het verzorgen van onderwijs voor de afdeling Criminologie, alsmede het volgen van een opleidingstraject behoort ook tot de taken van promovendi.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Uw profiel:
 • Je beschikt over een afgeronde universitaire masteropleiding in een Sociale Wetenschap (zoals Criminologie, Sociologie, (Arbeids- en Organisatie-)Psychologie, of gerelateerde discipline (bijvoorbeeld Bestuurskunde);
 • Je hebt talent voor het verrichten van wetenschappelijk onderzoek;
 • Je hebt sterke communicatieve- en organisatorische vaardigheden;
 • Je hebt aantoonbaar belangstelling voor detentie en haar doelgroep;
 • Je hebt affiniteit en ervaring met het werken met statistische software (bijv. SPSS, Stata, en R);
 • Je beschikt over een uitstekende beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal, zowel in woord als geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
 • Een fulltime functie als promovendus (38 uur per week) voor minimaal één jaar, met (bij goed functioneren) verlenging van drie jaar;
 • Een uitdagende, enthousiaste en collegiale werkomgeving;
 • Een opleidingsprogramma voor PhD's;
 • Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.541,- en maximaal € 3.247,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal P).
 • Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.
Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Werkgever

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is gevestigd in Leiden en Den Haag en is met ruim 6500 studenten en ongeveer 650 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland. De faculteit richt zich op innovatief multidisciplinair onderzoek en een steeds vernieuwend onderwijsaanbod aan de hand van maatschappelijke vraagstukken. Onze faculteit is groot genoeg om nationaal en internationaal het verschil te maken en klein genoeg om persoonlijk onderwijs te bieden. Zo leveren we dagelijks een bijdrage aan een veilige en duurzame wereld. Impact met recht! Zie voor meer informatie www.universiteitleiden.nl/rechtsgeleerdheid.

Afdeling

Afdeling Criminologie van het Instituut Strafrecht & Criminologie

De afdeling Criminologie van het Instituut Strafrecht & Criminologie aan de Universiteit Leiden verzorgt onderwijs in de bacheloropleidingen Criminologie en Rechtsgeleerdheid, in de masteropleidingen Forensische Criminologie en Veiligheidsbeleid en in de Engelstalige masteropleiding Criminal Justice. Het (inter)nationale onderzoek heeft een rijke traditie op het gebied van gevangenisonderzoek, en is voor een belangrijk deel ingebed in het facultaire onderzoeksprogramma Criminal Justice: Legitimacy, Accountabiltiy and Effectivity(zie: Criminal Justice: Legitimacy, Accountability and Effectivity - Leiden University (universiteitleiden.nl)

Specificaties

 • PhD
 • Recht
 • €2541—€3247 per maand
 • Universitair
 • 13355

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Steenschuur 25, 2311EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you