Universitair docent Bestuursrecht

Universitair docent Bestuursrecht

Geplaatst Deadline Locatie
24 jan 26 feb Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een bevlogen onderzoeker op het terrein van het bestuursrecht? Wil je maatschappelijk relevant onderzoek doen én de juristen van de toekomst opleiden? Zet dan jouw kennis en ervaring in als universitair docent Bestuursrecht. Bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit werk je in een omgeving waar grensverleggend onderzoek wordt gedaan, veelal in samenwerking met de juridische beroepspraktijk.

Als universitair docent Bestuursrecht ben je werkzaam binnen de vaksectie Bestuursrecht. Het team van de sectie bestaat uit ongeveer 15 enthousiaste collega's die verantwoordelijk zijn voor het bestuursrechtelijke onderwijs en onderzoek van de faculteit. De sfeer is open en de lijnen zijn horizontaal. De sectie werkt op onderzoeksgebied intensief samen binnen het onderzoekcentrum voor Staat & Recht (SteR). Als universitair docent initieer en verricht je onderzoek op het grensvlak van nationaal bestuurs(proces)recht en Europees Unierecht. Er is veel aandacht voor grondslagen, rechtsbeginselen en conflictoplossing. Je voert zelfstandig onderzoek uit, hetgeen uitmondt in uitstekende wetenschappelijke publicaties.

Daarnaast verzorg, ontwikkel en coördineer je in deze functie hoogwaardig bestuursrechtelijk onderwijs in alle fasen van de opleiding. Je bent (mede)verantwoordelijk voor verschillende vakken, zowel in de bachelor- als in de masterfase. Ook begeleid je promovendi. Het verwerven van onderzoeksfinanciering in de tweede en derde geldstroom behoort eveneens tot jouw takenpakket. Je bent inzetbaar in facultaire commissies.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je beschikt over uitstekende didactische kwaliteiten en bent in staat onderwijs (werkgroepen, oefenrechtbank (Rota Administrativa), hoorcolleges) te verzorgen in de verschillende fasen van de opleiding.
  • Je weet studenten te motiveren, stimuleert hen om zelfstandig te studeren en kritisch te reflecteren op maatschappelijke ontwikkelingen vanuit een juridische invalshoek.
  • Je wilt graag een actieve bijdrage leveren aan de (digitale) innovatie van juridisch onderwijs.
  • Je bent een gedreven onderzoeker die (bijna) gepromoveerd is in de Rechtsgeleerdheid op het terrein van het algemeen bestuursrecht en/of het Europees bestuursrecht.
  • Je beschikt in ieder geval over een grondige kennis van het nationale bestuursrecht en het bestuursprocesrecht.
  • Je bent wetenschappelijk creatief, gemotiveerd en vernieuwend, blijkend uit (inter)nationale publicaties.
  • Je bent in staat om (persoonlijke) onderzoeksfinanciering (mede) te verwerven, bij zowel nationale (NWO, WODC) als internationale (EU) fondsen.
  • Ervaring met de inhoudelijke begeleiding van studenten, docenten en/of jonge onderzoekers (zoals promovendi) is een pre.
  • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband goed functioneren.
  • Je beschikt over goede taalvaardigheden in woord en geschrift (Nederlands, Engels).
  • Je bent in het bezit van een BKO-certificaat of bent bereid dit binnen één jaar te behalen.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

  • Het betreft een dienstverband van 1,0 fte.
  • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 3.974 en maximaal € 6.181 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 11 of 12). Afhankelijk van werkervaring is na één jaar bevordering naar salarisschaal 12 voorzien.
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De vaksectie Bestuursrecht maakt deel uit van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit. Ons wetenschappelijk onderwijs is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend aan ons wetenschappelijk onderzoek is de samenwerking met de juridische beroepspraktijk.

De vaksectie Bestuursrecht zorgt voor de bestuursrechtelijke basis van aankomend juristen. In het maatschappelijk leven speelt de overheid een belangrijke rol en op veel gebieden treedt zij regulerend op. Het bestuursrecht heeft hierbij een normerende en instrumentele functie. De actualiteit, zowel nationaal als internationaal, neemt in het beleidsgevoelige bestuursrecht een belangrijke plek in.

De vaksectie Bestuursrecht participeert in het Onderzoekcentrum voor Staat en Recht (SteR). SteR is gespecialiseerd in (multidisciplinair) publiekrechtelijk onderzoek. Er is veel aandacht voor grondslagenonderzoek en internationale dimensies van het publiekrecht. Het centrum stimuleert hoogwaardig, vernieuwend (nationaal en internationaal) rechtsgeleerd onderzoek. Het geeft bekendheid aan de onderzoeksresultaten door middel van gezaghebbende publicaties, voordrachten, congressen en symposia. De vaksectie Bestuursrecht opereert hoofdzakelijk binnen de SteR-deelprogramma’s ‘Dragende beginselen en fundamentele rechten’ en ‘Conflictoplossende instituties’.


Radboud Universiteit

Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
  • Recht
  • €3974—€6181 per maand
  • Gepromoveerd
  • 1204311

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you