Promovendus Activerend Blended BETA Onderwijs

Promovendus Activerend Blended BETA Onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
24 jan 9 feb Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij een afgeronde masteropleiding, een passie voor onderwijs en lijkt het je leuk om onderzoek te doen naar hoe activerende werkvormen in het onderwijs zo effectief mogelijk kunnen worden geïmplementeerd? Dan is de functie van promovendus binnen de...

Functieomschrijving

Als onderzoeker houd je je bezig met het opzetten en uitvoeren van wetenschappelijk onderwijskundig onderzoek naar onderwijsinnovaties in BETA onderwijs met betrekking tot authentieke (inter)actieve blended werkvormen en het gebruik van ondersteunende onderwijstechnologieën daarbij. Voorbeelden van zulke werkvormen zijn het inzetten van het authentieke wetenschappelijke peer review om het leerproces te stimuleren, of een activerende (online) voorbereiding op een practicum, maar ook het inzetten van kunstmatige intelligentie in automatische feedback voor het verbeteren van wetenschappelijke verslagen. Het feit is dat niet alle onderwijsinnovaties niet per definitie resulteren in vooruitgang. Daarom is onderwijskundig onderzoek zo belangrijk. Vragen als "Hoe kunnen activerende werkvormen zo goed mogelijk in worden gezet?" en "Hoe effectief zijn deze werkvormen in de praktijk eigenlijk?" staan daarbij centraal. Je zult onderdeel worden van het jonge en dynamische team van Innovations in Human Health & Life Sciences (iH2LS), geleid door prof.dr. Jacqueline van Muijlwijk, tevens één van de promotoren. Ook zal er in het project een beroep worden gedaan op de expertise vanuit de VU Learn Academy.

Jouw taken
  • je houdt je bezig met het opzetten van kwalitatief en kwantitatief onderzoek omtrent authentieke activerende werkvormen binnen vakken van één of meerdere opleidingen binnen de bètafaculteit
  • je ondersteunt docenten bij het implementeren van activerende werkvormen binnen hun vak op een wijze die verantwoord is op het vlak van didactiek en onderzoek
  • je verzamelt en analyseert data binnen het onderzoek met het doel hierover te communiceren via gangbare wetenschappelijke kanalen (mondelinge presentatie, poster, tijdschrift)
  • je voert coördinerende en administratieve taken uit ten behoeve van het onderzoek

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • je hebt een afgeronde masteropleiding en hebt enige ervaring met onderwijskundig onderzoek (kwalitatief en/of kwantitatief)
  • werken met nieuwe digitale tools en software programma's is voor jou geen probleem en je maakt ze je snel eigen (bijv. office, SPSS, R)
  • je hebt een proactieve houding en bent in staat om planmatig zowel zelfstandig als in teamverband te werken
  • je beschikt over een gezonde dosis doorzettingsvermogen en kunt ermee omgaan dat niet alles gaat zoals verwacht
  • je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden (zowel Nederlands als Engels)
  • je heb affiniteit met opleidingen binnen het BETA domein

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Deze functie is bij uitstek geschikt voor starters op de arbeidsmarkt. Het salaris bedraagt gedurende het eerste jaar € 2.541 (PhD) oplopend tot € 3.247 (PhD) bruto per maand in het vierde jaar bij een voltijds dienstverband.

In eerste instantie zal het contract worden aangegaan voor één jaar en kan per direct ingaan. Het betreft een vierjarig traject, met een beoordelingsmoment na één jaar, waarna bij voldoende perspectief het contract met drie jaar kan worden verlengd. Aan het einde van het vierde jaar wordt de arbeidsovereenkomst afgesloten met een dissertatie. Tevens stellen we je in staat om jezelf te blijven ontwikkelen als onderzoeker door de mogelijkheid van het volgen van cursussen.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
  • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden
  • goede en voordelige sportfaciliteiten

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Bètawetenschappen
De Faculteit der Bètawetenschappen inspireert wetenschappers en studenten om duurzame oplossingen te vinden voor complexe maatschappelijke vraagstukken. Van bosbranden tot big data, van obesitas tot geneesmiddelen en van molecuul tot de maan: ons onderwijs en onderzoek beslaan de volle breedte van de bètawetenschappen. Nationaal en internationaal delen wij kennis en ervaring met vooraanstaande wetenschappelijke instituten en het bedrijfsleven.

Werken bij Bètawetenschappen is samenwerken met studenten, promovendi en wetenschappers met focus op hun vak én een brede blik op de wereld. De faculteit telt ongeveer 11.000 studenten en er werken ruim 1.250 medewerkers.

Over de divisie iH2LS
De divisie Innovations in Human Health & Life Sciences (iH2LS) is onderdeel van de afdeling Scheikunde en Farmaceutische wetenschappen binnen de Faculteit der Bètawetenschappen en bestaat uit een jong en dynamisch team van (universitair) docenten en onderzoekers onder leiding van prof.dr. Jacqueline van Muijlwijk. iH2LS geeft en ontwikkelt onderwijs binnen opleidingen als Farmaceutische wetenschappen, Drug Discovery Sciences, Mechanical Engineering en Science, Business & Innovation. Naast het geven van onderwijs is er een focus op wetenschappelijk onderzoek naar de implementatie en effecten van onderwijsinnovaties met betrekking tot activerend leren.

Specificaties

  • PhD
  • max. 38 uur per week
  • €2541—€3247 per maand
  • Universitair
  • 13605

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you