Lector Smart Systems for Healthy Living Hogeschool Utrecht

Lector Smart Systems for Healthy Living Hogeschool Utrecht

Geplaatst Deadline Locatie
25 jan 20 feb Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Technologie en Gezondheid, een uitdagende combinatie.

Functieomschrijving

De bestaande kenniskring versterken en uitbreiden tot een herkenbare, gebalanceerde onderzoeksgroep. Dat is een uitdaging van formaat waarbij je als Lector op meerdere borden schaakt. Je verbindt wetenschappelijk kennis met het onderwijs en innovatieve ontwikkelingen binnen het werkveld. Je initieert nieuwe onderzoekslijnen en brengt daar de nodige verdieping in aan. En je zorgt dat jouw groep toonaangevend onderzoek uitvoert. Dat vraagt enthousiasme, lef en uithoudingsvermogen van jou als leidinggevende. 

Wat ga je doen
De rol van Lector is dynamisch en dat geldt ook voor jouw verantwoordelijkheden. Op jouw agenda staat:

  • Onderhouden en versterken van het netwerk van strategische relaties. Jij slaat een brug tussen de beroepspraktijk en opleidingen en draagt via onderzoek bij aan actueel en innovatief onderwijs.
  • Kenniscreatie en -circulatie. Dat doe je niet alleen via de meer traditionele routes (artikelen, seminars en presentaties), maar vooral met in- en externe praktijkpartners.
  • Honoursprogramma Engineering+. Binnen dit programma kunnen ambitieuze studenten zich maximaal ontwikkelen tot toonaangevende professionals. Het uitvoeren van uitdagende onderzoeksprojecten neemt een centrale rol in.
  • Samenwerking met andere lectoraten binnen en buiten het kenniscentrum Gezond en Duurzaam Leven. Dit past binnen onze HU ambitie om interdisciplinair samen te werken aan de maatschappelijke opgaven.
  • Acquisitie & financiën. Je beheert de projectenportefeuille van het lectoraat, bent verantwoordelijk voor de acquisitie en uitvoering van onderzoeksprojecten en je genereert hiervoor 2e en 3e geldstromen.
  • Leidinggeven aan jouw onderzoeksteam. Je werkt samen met drie gepromoveerde docent-onderzoekers en drie junior-onderzoekers en promovendi. Zij werken zeer zelfstandig, jij leidt op, begeleid en houdt het team enthousiast.

Top-3 redenen om voor deze rol te gaan

  1. Kans om jouw kennis en ervaring in te zetten voor maatschappelijke vraagstukken.
  2. Samen met partners in de regio en daarbuiten het verschil maken.
  3. Met een enthousiast team in open sfeer werken aan innovatieve oplossingen.

Specificaties

Hogeschool Utrecht (HU)

Functie-eisen

Impact maken
We zijn benieuwd naar jouw visie op de trends en ontwikkelingen binnen het praktijkgerichte onderzoek in het engineeringdomein. De praktijk wijst verder uit dat je als lector maximale impact kunt maken als je het volgende meebrengt:

  • Je bent gepromoveerd in de technische wetenschappen en hebt affiniteit met toegepaste techniek. Jouw senioriteit in het technische domein wordt onderstreept door publicaties (internationale, peer reviewed journals).
  • Je hebt aantoonbaar ervaring met ontwerp en ontwikkeling van technische toepassingen.   
  • Je hebt een relevant netwerk met (internationale) kennisinstellingen en het werkveld. Je communiceert net zo makkelijk in het Engels als in het Nederlands.
  • Je hebt met succes subsidies verworven. Ook heb je (inter)nationale projecten met verschillende partijen gestart en tot een succesvol resultaat gebracht.   
  • Je gaat aan op het opleiden, begeleiden en motiveren van docent-onderzoekers en studenten en ziet jullie prestaties als teamwork.
  • Je bent in staat een project zowel organisatorisch, inhoudelijk als ook financieel goed te leiden.

Arbeidsvoorwaarden

Dit krijg je ervoor terug
Een contract van 0.6 fte - 1 fte, wat past jou? Met een salaris tussen de € 6.149 en maximaal € 7.940 (schaal 15). Maar er is meer:

  • 8% vakantietoeslag.
  • 8,3% eindejaarsuitkering, gegarandeerd.
  • Bij een fulltime dienstbetrekking bestaat de mogelijkheid tot wel 428 uur verlof per jaar.
  • Professionele groei: we investeren stevig in jouw studie- en ontwikkelmogelijkheden.

Werkgever

Met wie werk je samen binnen de HU?

Wij hebben onderzoek georganiseerd binnen 4 kenniscentra. Jouw lectoraat valt samen met 10 andere onder het  kenniscentrum Gezond en Duurzaam Leven. De gezamenlijke missie: alle mensen in staat te stellen om gezond en duurzaam te leven in de stedelijke omgeving. Het onderzoek van jouw lectoraat is verdeeld over 3 domeinen:

  1. Medische ingrepen en hersteltherapie (Smart Patient).
  2. Ondersteuning bij lichamelijke en mentale beperkingen (Smart Personal Support).
  3. Meten van processen in de werk- en leefomgeving (Smart Monitoring). Denk bijvoorbeeld aan binnenklimaat, veiligheid, onderhoud en energieprestaties.

Jouw lectoraat werkt interdisciplinair en nauw samen met de opleidingen binnen het engineering- en zorgdomein op bachelor- en masterniveau. Dit zijn bijvoorbeeld elektrotechniek, werktuigbouwkunde, ICT, communicatie en multimedia-design, technische bedrijfskunde en de master Next Level Engineering. Het zorgdomein bestaat uit onder meer bewegingsstudies, verpleegkunde en paramedische studies.

Specificaties

  • Lector; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Techniek
  • 23—38 uur per week
  • €6149—€7940 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT HU 20250125

Werkgever

Hogeschool Utrecht (HU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Padualaan 97, 3584 CH, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you