Informatiemanager

Informatiemanager

Geplaatst Deadline Locatie
25 jan 6 feb Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Houd jij van:
  • strategisch meerjarig denken én de vertaling te maken naar de praktijk?
  • zowel de intellectuele uitdaging op inhoud als de relationele kant van verandermanagement?
  • knelpunten oplossen, de samenwerking bevorderen en zo waarde te creëren?
Dan is de functie van informatiemanager bij de afdeling Informatiemanagement van de Universiteit van Amsterdam (UvA) jou als breed inzetbare professional op het lijf geschreven.

Wat ga je doen?

Als informatiemanager ben je voor de gehele universiteit bezig om de kansen van digitalisering te benutten en risico's te ondervangen. Je vertrekpunt is de Digitale Agenda van de UvA. Dit is de strategische richting waarmee we de ambities van de UvA ondersteunen. In samenspraak met alle faculteiten én de diensten (shared service centers) is er een meerjarig uitvoeringsplan opgesteld. Via het UvA brede ICT vernieuwingsportfolio geven we daar invulling aan. De realisatie van projecten en programma's verloopt binnen verschillende domeinen. Jouw focus zal liggen op de domeinen bedrijfsvoering en onderwijslogistiek. De domeinen onderwijs en onderzoek zijn belegd bij je toekomstige collega's uit dezelfde afdeling. Naast beleid- en visieontwikkeling heb je ook als belangrijke taak om als secretaris van het domeinboard o.a. bij te dragen aan het bijstellen van het meerjarenplan, inclusief roadmap, en het opstellen van het jaarplan en -rapportage. Deze positie stelt je in staat om actief te sturen op de realisatie van initiatieven. In de praktijk werk je dan ook nauw samen met de domeinlead, domein architect en verschillende product teams zodat de operatie maximaal bijdraagt aan de strategie, maar ook dat beleid en kaders worden geactualiseerd om de realisatie soepel te laten verlopen. Je zorgt voor verbinding en draagt bij aan een proactieve kennis uitwisseling. Je inspireert en biedt gevraagd en ongevraagd advies richting diverse stakeholders zoals decanen en directeuren bedrijfsvoering tot aan programmamanagers en architecten.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

We zijn voor deze functie op zoek naar een kandidaat die er energie van krijgt om met het bovenstaande aan de slag te gaan. Concreet zien we graag dat je het volgende meebrengt:
  • Je bent zelfstandig en initiatiefrijk, je zoekt actief contact met belanghebbenden en gebruikers.
  • Je weet collega's en managementteams mee te nemen in de verandering.
  • Je bent analytisch, klant- en kwaliteitsgericht en communicatievaardig, zowel mondeling als schriftelijk;
  • Je benadert vraagstukken vanuit een brede kijk op informatisering, bedrijfsprocessen en ICT-ontwikkelingen.
  • Je weegt verschillende perspectieven en belangen goed af en adviseert daar gebalanceerd over.
  • Je bent in staat om complexe informatie terug te brengen tot de kern en deze in duidelijke taal over te brengen waarbij het advies niet alleen de juiste toon, maar ook de juiste timing heeft.
  • Je identificeert nieuwe technologieën en plaatst dit in de context van de UvA om zowel de kansen als bedreigingen ervan op een juiste wijze te adresseren
Daarnaast heb je:
  • WO- denk- en werkniveau en minimaal 5 jaar relevante werkervaring, met aantoonbare kennis van en ervaring met informatievoorziening.
  • uitstekende communicatieve vaardigheden, waarmee je overtuigende presentaties geeft en helder advies opstelt. Het schakelen tussen verschillende niveaus gaat je goed af.
  • het inlevingsvermogen om je te verplaatsen in de wereld van studenten, docenten, wetenschappers en ondersteunend personeel om dit mee te nemen in beleidsontwikkeling en projecten.
  • afdoende kennis en affiniteit met bedrijfsvoering, onderwijs- en/of onderwijslogistiek. Je bent zodanig bekend met werkprocessen, systemen en applicaties om als inhoudelijke gesprekspartner daarop te kunnen acteren.
  • Kennis van SAFe, ALS, BiSL, ITIL en CobIT zijn een pré.
Voldoe je niet aan alle functie-eisen, maar ben je leergierig en wil jij je verder ontwikkelen in de functie? Ook dan vragen we je om te solliciteren. De inschaling zal dan aangepast worden op basis van jouw ervaring en competenties.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een dienstverband voor de periode van een jaar met een proeftijd van twee maanden, bij voorkeur met ingang 1 maart 2023. Bij gebleken geschiktheid is een verlenging of vast dienstverband mogelijk. Het dienstverband is voor 38 uur per week.

Je salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring bij aanvang van het dienstverband, €4.814 tot €6.181 bruto per maand op basis van een volledige werkweek van 38 uur. Dit is exclusief 8 % vakantie- en 8.3 % eindejaarsuitkering. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Bestuur en Bestuursstaf UvA

De Universiteit van Amsterdam is de grootste universiteit van Nederland, met het breedste opleidingsaanbod. Een intellectueel knooppunt met 42.000 studenten, 6.000 medewerkers en 3.000 promovendi. Verbonden door een cultuur van nieuwsgierigheid.

De Bestuursstaf van de UvA ondersteunt het College van Bestuur. We adviseren het College op strategisch en tactisch niveau en besluitvormingsprocessen. Aan het hoofd van de Bestuursstaf staat de Secretaris van de Universiteit. In de Bestuursstaf zijn diverse beleidsterreinen, het stroomlijnen van bestuurlijke besluitvorming en UvA-brede activiteiten bij elkaar gebracht. Dit maakt dat collega's met verschillende expertises nauw met elkaar samenwerken. Die integrale aanpak is kenmerkend voor de samenwerking binnen de Bestuursstaf en daar zijn we trots op. Vanzelfsprekend wordt er ook nauw samengewerkt met faculteiten, diensten en externe partijen.

Deze functie van Informatiemanager is ondergebracht bij de afdeling Informatiemanagement. Deze afdeling bestaat uit een klein team van beleidsmedewerkers die de UvA helpen om de kansen van digitalisering beter te benutten. Het is de neutrale thuisbasis om de ambities van de UvA middels de Digitale Agenda en het meerjarig uitvoeringsplan te realiseren.

Nieuwsgierig naar onze organisatie? Hier lees je meer over werken bij de Universiteit van Amsterdam.

Specificaties

  • IT
  • max. 38 uur per week
  • €4814—€6181 per maand
  • HBO+
  • 11079

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you