Controller (0,8 - 1,0 fte)

Controller (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
27 jan 12 feb Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij een spin in het web zijn in het planning & control proces van de universiteit? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan maken we graag kennis met jou.

Functieomschrijving


De afdeling Financieel Beleid & Control van de Universiteit Utrecht zoekt een ervaren Controller. Wil jij een spin in het web zijn in het planning- en controlproces van de universiteit? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan maken we graag kennis met jou.

We zoeken een enthousiaste collega die het begrotings- en rapportageproces coördineert. Je werkt samen met je team en de controllers van de faculteiten aan de managementinformatievoorziening.

De afdeling Financieel Beleid & Control (FB&C) bestaat uit 8 vakvolwassen collega’s en is onderdeel van de centrale directie FCA. Het team is verantwoordelijk voor de kaderbrief, de begroting, de kwartaalrapportages en de jaarrekening. Ook beheren zij het model voor de interne verdeling van de middelen, de coördinatie op projectcontrol, fiscaliteiten en de accountantscontrole.

De directie FCA bestaat uit de afdelingen: Financieel Beleid & Control, Control UBD, Processen & Systemen en het Administratief Service Centrum. 

Wat ga je doen?
 • Je coördineert het begrotingsproces en de kwartaalrapportages. Je beoordeelt met een aantal teamgenoten de input van de faculteiten en stemt met hen af.
 • Je analyseert organisatiebrede beeld en adviseert over bijsturingsvragen.
 • Je hebt een belangrijke rol in het optimaliseren van de informatiewaarde van de P&C-producten en het verloop van het P&C-proces.
 • Je draagt bij aan de doorontwikkeling van het universitaire financiële beleid.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat breng je mee?
 • Je hebt hbo/wo-werk- en -denkniveau en een bedrijfseconomische achtergrond.
 • Je hebt ten minste 5 jaar relevante werkervaring.
 • Je bent analytisch sterk.
 • Je hebt goede adviesvaardigheden. Je bent communicatief sterk, in woord en op schrift.
 • Je bent een ervaren adviseur. Je kunt goed belangen wegen en je beweegt je soepel in een complex speelveld.
 • Je werkt zorgvuldig, ook onder druk.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar. Bij goed functioneren hoort een dienstverband voor onbepaalde tijd tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 4.814,- en maximaal € 6.181,- (schaal 12 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda en het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

Binnen de faculteiten zijn onderzoek en onderwijs de primaire taken. Binnen domeinen en diensten is de ondersteuning van deze primaire taken vormgegeven. Financiën, Control & Administratie (FCA) is één van de ondersteunende directies en is verantwoordelijk voor de centrale financiële dienstverlening en de planning- en controlcyclus van de gehele universiteit.

Specificaties

 • Financiën
 • 32—40 uur per week
 • €4814—€6181 per maand
 • HBO
 • 1203763

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you