Medewerker Opleidingscoördinatie Centrum voor Milieuwetenschappen (0,8 – 1,0 fte)

Medewerker Opleidingscoördinatie Centrum voor Milieuwetenschappen (0,8 – 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
31 jan 28 feb Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Centrum voor Milieuwetenschappen (CML) van de Faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is op zoek naar een

Medewerker Opleidingscoördinatie Centrum voor Milieuwetenschappen (0,8 – 1,0 fte)

Vacaturenummer: 23-047

In verband met het vertrek van een collega is het CML op zoek naar een proactieve en enthousiaste Medewerker Opleidingscoördinatie voor de interdisciplinaire masteropleidingen Industrial Ecology (joint degree met TU Delft) en Governance of Sustainability, en de Minor Sustainable Development. Deze programma’s worden volledig in het Engels aangeboden en gevolgd door zowel Nederlandse als internationale studenten. Het onderwijs wordt verzorgd door een team van Nederlandse en internationale docenten vanuit de Universiteit Leiden en de TU Delft (Faculteit Techniek, Bestuur en Management). Als Medewerker Opleidingscoördinatie werk je nauw samen met een hecht team van studieadviseurs/opleidingscoördinatoren en houd je je bezig met de praktische zaken rondom de organisatie van het onderwijs.

De werkzaamheden
Wij zijn op zoek naar een Medewerker Opleidingscoördinatie die o.a. de vier opleidingscoördinatoren en studieadviseurs van het CML kan ondersteunen bij werkzaamheden als:

  • Maken van onderwijs- en tentamenroosters voor twee master opleidingen en één minor programma;
  • Organiseren van de benodigde faciliteiten ten behoeve van het verzorgen van onderwijs (zoals zaalaanvragen, uitnodigen van gastsprekers, organiseren van excursies, aanvragen van evaluatieformulieren, aanstellen van studentassistenten, aanvragen van opnamefaciliteiten etc.);
  • Uitvoeren van de onderwijs- en examenadministratie, alsmede bijhouden van het tentamenarchief en afstudeerarchief;
  • Ondersteunen bij de organisatie van aan onderwijs gerelateerde evenementen, zoals afstudeerceremonies, introductiedagen en scriptiemarkten;
  • Het inplannen en notuleren van docentvergaderingen;
  • Secretarieel ondersteunen van de ambtelijk secretaris van de examencommissies en opleidingscommissies (vergaderingen inplannen, zalen reserveren, notuleren, verzoeken verwerken en archiveren, etc.);
  • Formeel en informeel overleg voeren met het team van onderwijs ondersteunende medewerkers binnen het CML;
  • Bijwonen van overleggen binnen de faculteit (zoals het roosteroverleg).

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

We zijn op zoek naar iemand met:

  • Minimaal afgeronde HBO of WO BA of BSc opleiding;
  • Affiniteit en bij voorkeur ervaring met onderwijsondersteuning binnen het Hoger Onderwijs;
  • Een vriendelijke, resultaatgerichte, initiatiefrijke, proactieve en flexibele werkhouding;
  • Aantoonbare kwaliteiten op het gebied van plannen en organiseren;
  • Affiniteit en bij voorkeur ervaring met complexe informatiesystemen (zoals roostersoftware, cijferregistratiesystemen etc.)
  • Zelfstandig werkend maar gericht op verbinding en collegialiteit;
  • Efficiënte en accurate werkhouding met oog voor nieuwe mogelijkheden en kansen;
  • Goede beheersing van de Engelse en Nederlandse taal in woord en geschrift;
  • Ervaring met processen en systemen binnen een academische onderwijsinstelling is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten, in eerste instantie voor de duur van een jaar. Afhankelijk van gebleken geschiktheid volgt daarna een vaste aanstelling. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.818,- en maximaal € 3.764,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 8).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kan je nalezen op www.werkenbij.leidenuniv.nl.

Vanuit het Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden staat het investeren in persoonlijke groei hoog op de agenda. Als onderdeel van de niet-wetenschappelijke staf zijn er veel trainingen, cursussen en andere opleidingsmogelijkheden die je kunt volgen. Daarnaast zijn er afhankelijk van jouw ambities doorgroeimogelijkheden binnen de Universiteit Leiden.

Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom speciaal sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

De focus van het Centrum voor Milieuwetenschappen ligt op onderzoek en onderwijs binnen het interdisciplinaire veld van de Milieuwetenschappen. CML heeft twee afdelingen: Industrial Ecology (CML-IE) en Environmental Biology (CML-EB).  Bij het CML werken circa 130 wetenschappers en ondersteunende staf. Verder werkt het CML samen met de TU Delft en de Erasmus Universiteit in het Leiden-Delft-Erasmus Centre for Sustainability (LDE-CfS), met Naturalis Biodiversity Centre, en met andere partners.

De faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving en waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden geïnspireerd door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap, én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Het onderzoek binnen de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en biofarmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten. Die verzorgen tevens acht bachelor- en dertien masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt meer dan 2800 medewerkers en meer dan 6000 studenten. We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • 23-047

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Rapenburg 70, 2311 EZ, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you