Adviseur Onderzoeksfinaciering

Adviseur Onderzoeksfinaciering

Geplaatst Deadline Locatie
31 jan 22 feb Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 22 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als adviseur onderzoeksfinanciering help je wetenschappers bij het verkrijgen van financiering voor hun onderzoek. Je bent voor hen een aanspreekpunt en geeft advies.

Je hebt overzicht over beschikbare financieringsinstrumenten. Daarbij ligt de focus op NWO en Horizon Europe. Op basis van je kennis en ervaring met nationale en internationale subsidieverstrekkers signaleer je financieringsinstrumenten en kansen.

Je ondersteunt wetenschappers bij het schrijven van onderzoeksvoorstellen;bijvoorbeeld bij het beschrijven van de consortium- of samenwerkingsstructuur, de projectplanning en de wijze waarop het onderzoeksvoorstel appelleert aan de subsidiecriteria. Dit doe je vanuit je kennis en ervaring over waar een succesvolle aanvraag aan moet voldoen.

Bij grote projectaanvragen heb je een zelfstandige rol als coördinator en intermediair tussen diverse partijen.

Je ontwikkelt beleid om de wervingskracht van wetenschappers van de Open Universiteit verder te versterken. Denk hierbij aan trainingen, workshops, maar ook aan de manier waarop bepaald wordt welke financiering wordt aangevraagd.

Als  subsidieadviseur draag je (pro)actief bij aan de werving van onderzoeksfinanciering door:

 • het actief volgen van mogelijkheden die nationale en Europese subsidieprogramma’s voor de OU bieden;
 • deel te nemen aan landelijke overleggen;
 • zorgen voor een goed en toegankelijk netwerk en actief relatiebeheer;
 • het onderhouden van relaties met de onderzoekers van de OU, het signaleren van kansen, verbinden van onderzoekers, evalueren van niet toegekende subsidies/projecten om kennis te verwerven die de slaagkans een volgende keer vergroten;
 • onderzoekers te informeren over actuele ontwikkelingen;
 • vorm te geven aan trainingen, workshops en informatiesessies voor wetenschappers om ze te informeren over en training geven in het schrijven van succesvolle aanvragen.

Je onderhoudt een goede relatie met de facultaire coördinatoren onderzoek en de business controllers. Je werkt samen met de andere medewerkers van AZ op het terrein van onderzoek en onderzoeksondersteuning. Daarnaast volg je op hoofdlijnen de ontwikkelingen in de subsidieadvisering bij de andere Nederlandse universiteiten.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

 • Je hebt een academische master opleiding afgerond
 • Je bent bij voorkeur gepromoveerd of beschikt anderszins over goede kennis van wetenschappelijke onderzoek in een academische setting.
 • Je bent adviesvaardig, initiatiefrijk en hebt een brede blik en interesse.
 • Je beschikt over analytisch en conceptueel vermogen, organisatiesensitiviteit en overtuigingskracht.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met het (adviseren over) werving van onderzoeksfinanciering.
 • Je beschikt over zeer goede spreek- en schrijfvaardigheden in Engels en Nederlands
 • Je beschikt over een relevant netwerk bij subsidieverstrekkers of bent in staat dit snel op te bouwen.
 • Kennis van de financiële en juridische aspecten en contractvoorwaarden die van belang zijn bij het aanvragen van subsidies is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: tijdelijk (12 maanden) met uitzicht op vast dienstverband.

Het salaris wordt afhankelijk van jouw opleiding, ervaring en kwalificaties vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 11 of 12 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 6.181,= bruto per maand bij een volledig dienstverband.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd, hybride werken en betaald ouderschapsverlof

Werkgever

Open Universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er activerend academisch afstandsonderwijs en wetenschappers doen maatschappelijk relevant onderzoek. Studenten kunnen volledige universitaire bachelor- en masteropleidingen doorlopen, maar ook kortere programma’s volgen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Aan de Open Universiteit studeren ruim 17.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De universiteit heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de Open Universiteit een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De Open Universiteit investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op negen wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Afdeling

Academische Zaken

De afdeling Academische Zaken bestaat uit 19 personen en is verantwoordelijk voor het initiëren, ontwikkelen en uitvoeren van integraal beleid voor complexe vraagstukken ten aanzien van onderwijs, onderzoek en impact. Daarnaast is AZ verantwoordelijk voor de kwaliteitszorg van onderwijs en onderzoek op instellingsniveau. AZ levert onderzoeksondersteuning ten aanzien van het verwerven van onderzoeksfinanciering, datamanagement, ethische toetsing, registreren van output en wetenschapscommunicatie.

Specificaties

 • Onderwijs
 • 30.4—38 uur per week
 • Universitair
 • AC/AZ/23016

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you