Promovendus: Conflictoplossende instituties

Promovendus: Conflictoplossende instituties

Geplaatst Deadline Locatie
31 jan 25 feb Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij geïnteresseerd in de rol die de rechtspraak of andere buitengerechtelijke instanties vervullen bij het oplossen van conflicten van burgers en bedrijven? Ben je benieuwd naar de rol die nieuwe manieren van geschilbeslechting hierin spelen en wat dit betekent voor de toegang tot het recht van burgers en bedrijven en hun beleving van juridische procedures? Vind je het leuk om bij te dragen aan de ontwikkeling van de empirische bestudering van het recht in de samenleving? Dan ben jij nodig als promovendus bij de Nijmeegse rechtenfaculteit.

In een rechtsstaat is het belangrijk dat burgers en bedrijven hun rechten en wettelijke belangen kunnen verdedigen en beschermen. De overheidsrechter en alternatieve geschilbeslechtingsinstanties vervullen hierin een belangrijk rol. Nederland heeft van oudsher een rijke historie van alternatieve routes voor geschilbeslechting. Maar hoe functioneren die in onze snel veranderende wereld? Ontwikkelingen zoals digitale informatieplatformen, online procedures en zittingen, voorportalen zoals ombudspersonen of het toepassen van artificiële intelligentie om de uitkomst van zaken te voorspellen, leiden tot ingrijpende veranderingen in de manier waarop juridische diensten werken. Er is echter weinig bekend over wat dit betekent voor de toegang tot het recht van burgers en bedrijven en hun (rechtvaardigheids)beleving van procedures. Empirisch onderzoek naar de (veronderstelde) voor- en nadelen van digitale toepassingen en nieuwe vormen van geschilbeslechting is schaars. 

Met deze promotieplaats ga je de komende vier jaar onderzoek doen naar een van deze onderwerpen vanuit een perspectief dat jij relevant vindt. Wij denken dat de focus op de behoeften van MKB-ers veelbelovend kan zijn. Mocht je een ander thema op het gebied van civiele (buiten)gerechtelijke geschiloplossing interessant vinden om te onderzoeken, dan is dat uiteraard bespreekbaar.

Deze promotieplaats bevat geen onderwijstaken.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je hebt (bijna) een juridische of sociaal-wetenschappelijke master met goede studieresultaten afgerond.
  • Je beschikt over goede onderzoeksvaardigheden en bent bekend met verschillende methoden en technieken van empirisch onderzoek.
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met of belangstelling voor maatschappelijke vraagstukken.
  • Je bent enthousiast over een wetenschappelijke carrière.
  • Je bent creatief, nieuwsgierig en in staat om een kritische blik op de zaken te werpen.
  • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Je krijgt in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor de duur van anderhalf jaar. Na een positieve beoordeling wordt dit verlengd met twee en half jaar.

  • Het betreft een dienstverband van 1,0 fte.
  • Het bruto salaris start met € 2.960 per maand op basis van een 38-urige werkweek en loopt op tot € 3.413 in het 4e jaar (salarisschaal 10).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Je krijgt in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor de duur van anderhalf jaar. Deze kan na positieve beoordeling verlengd worden tot in totaliteit maximaal vier jaar.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

Je komt te werken bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit. Ons wetenschappelijk onderwijs is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend aan ons wetenschappelijk onderzoek is de samenwerking met de juridische beroepspraktijk. Afhankelijk van je profiel kom je te werken bij de vaksectie Burgerlijk Recht of Rechtssociologie en Migratierecht.

Radboud Universiteit
Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

  • PhD
  • Recht
  • €2960—€4670 per maand
  • Universitair
  • 1204665

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you