Postdoc onderzoeker ‘Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en werk’

Postdoc onderzoeker ‘Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) en werk’

Geplaatst Deadline Locatie
31 jan 12 feb Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 12 feb 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij bijdragen aan de ontwikkeling van een implementatieplan waardoor in de toekomst meer mensen met NAH aan werk geholpen kunnen worden middels de 'Individuele Plaatsing en Steun (IPS)' methode?

Functieomschrijving

De postdoc onderzoeker werkt aan het project: 'Individuele plaatsing en steun: een geschikt middel om mensen met niet-aangeboren hersenletsel zonder werk te laten participeren in werk?'.

In dit project hebben we afgelopen 2 jaar in samenwerking met drie (zorg)instellingen onderzocht of het haalbaar is de 'Individuele Plaatsing en Steun (IPS)' methode in te zetten om mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) naar werk te begeleiden. Bij IPS wordt voor personen die geen werk hebben gezocht naar werk dat zij graag willen doen. Als een werkplek is gevonden, start de persoon gelijk met werken. Er wordt daarbij training en coaching gegeven. IPS wordt al zeer succesvol gebruikt bij mensen met psychische problemen. De haalbaarheidsstudie is nog niet helemaal afgerond, maar de eerste resultaten wijzen erop dat IPS ook goed is in te zetten bij mensen met NAH. De volgende stap die gezet moet worden binnen het project, is dat er een implementatieplan wordt gemaakt zodat in de toekomst meer mensen met NAH aan werk geholpen kunnen worden middels IPS.

Als onderzoeker houd je je bezig met de ontwikkeling van een implementatiehandleiding voor brede toepassing van IPS als interventie bij de ondersteuning van mensen met NAH.

Je onderzoekt wat er nodig is om in de toekomst tot bredere implementatie van IPS voor mensen met NAH te kunnen komen. Hierbij worden randvoorwaarden en financiële kaders meegenomen. Om tot de handleiding te komen, maak je niet alleen gebruik van de resultaten van de uitgevoerde haalbaarheidsstudie, maar haal je ook vooral informatie op bij de verschillende stakeholders, als cliënten met NAH die middels IPS begeleid zijn en hun naasten, de IPS-trajectbegeleiders binnen ons project, het kenniscentrum op het gebied van IPS bij mensen met psychische problemen, zorgprofessionals, UWV, gemeenten, zorgverzekeraars en werkgevers. Je organiseert daartoe focusgroepen met de verschillende stakeholders en/of een symposium.

In deze uitdagende functie werk je als postdoc onderzoeker nauw samen met de betrokken onderzoekers van zowel het Amsterdam UMC als Heliomare en met de bij het project betrokken ervaringsdeskundigen. Daarnaast ben je in contact met de drie zorginstellingen die betrokken zijn bij het project en met de aanbieder van de IPS-opleiding. Je gaat brede samenwerking zoeken met alle verschillende stakeholders.

Het onderzoek wordt gefinancierd door ZonMw in samenwerking met de Hersenstichting, in het kader van het Gewoon Bijzonder programma.

Het onderzoek is een samenwerkingsverband van het Amsterdam UMC - afdeling Public and Occupational Health, Heliomare Research & Development en de zorginstellingen Heliomare, InteraktContour en Siza. Daarnaast maken ervaringsdeskundigen deel uit van het projectteam.

Specificaties

Amsterdam UMC

Functie-eisen

  • Een (afgeronde) promotie op het gebied van gezondheidswetenschappen, psychologie, geneeskunde, gedrags- en maatschappijwetenschappen, of een gelijkwaardige richting;
  • Je hebt ervaring met het schrijven van een implementatiehandleiding;
  • Je hebt kennis van en/of affiniteit met chronische ziekten, met name met niet-aangeboren hersenletsel, en met het onderwerp arbeid (bij voorkeur ook met de IPS-methode);
  • Je hebt kennis van de wet- en regelgeving en financieringsstromen op het gebied van arbeidsre-integratie| en arbeids(on)geschiktheid en van de daarbij betrokken stakeholders;
  • Je hebt goede contactuele en organisatorische eigenschappen, je kunt goed functioneren in een samenwerkingsverband met andere wetenschappelijke disciplines en met verschillende partijen in de praktijk van de gezondheidszorg en sociale zekerheid en vindt het leuk om een bruggenbouwer te zijn;
  • Je schrijft heldere onderzoeksrapportages/artikelen en je hebt een excellente schrijfvaardigheid in het Nederlands en het Engels;
  • Je bent daarnaast analytisch sterk, creatief in het vinden van oplossingen voor problemen die het werken in een complexe omgeving met zich meebrengt en je bezit het zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen dat daarvoor nodig is.

Arbeidsvoorwaarden

  • Een vliegende start van jouw carrière in het onderzoekswerk.
  • Alle ruimte voor jouw drive om de zorg van morgen vorm te geven.
  • Wij bieden een 0.5 fte aanstelling. De aanstelling is voor een periode van één jaar bij voorkeur vanaf 1-3-2023 (uiterlijk per 1-4-2023). Je wordt aangesteld bij de AMR van Amsterdam UMC.
  • Inschaling in salarisschaal 10: € 3.230 tot € 5.088 bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).
  • Naast een goed basissalaris krijg je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
  • Pensioenopbouw bij BeFrank, een modern, begrijpelijk en eerlijk geprijsd pensioen.
  • Uitstekende bereikbaarheid met het OV en vergoeding van een groot deel van je reiskosten. Daarnaast hebben we voldoende parkeerplaatsen op locatie AMC én een goede fietsregeling.

Werkgever

Amsterdam UMC

Het onderzoek wordt uitgevoerd binnen de afdeling Public and Occupational Health van het Amsterdam UMC. De missie van deze afdeling is kwalitatief hoogwaardig onderzoek uit te voeren op het terrein van de publieke gezondheid en arbeidsgeneeskunde. Met dit onderzoek beogen we wetenschappelijke kennis te genereren die kan worden ingezet ter bevordering van de volksgezondheid, in verschillende settings. Binnen de sectie waarin het onderhavige project is ingebed, gaat specifiek aandacht uit naar arbeid en gezondheid.

Het onderzoek wordt daarnaast deels uitgevoerd binnen de afdeling Research & Development van Heliomare in Wijk aan Zee. Heliomare geeft professionele aandacht op de gebieden Revalidatie, Onderwijs, Bewegen & Sport, Arbeidsintegratie en Ambulante begeleiding. Heliomare wil dat mensen die nu hulp nodig hebben, later de draad weer kunnen oppakken, zodat zij weer aan een toekomst kunnen denken. Heliomare investeert continu in onderzoek en innovatie, om haar cliënten de beste ondersteuning te kunnen bieden. De afdeling Research & Development (R&D) voert naast wetenschappelijk onderzoek ook klinisch diagnostisch onderzoek uit in het kader van de patiëntenzorg.

Wanneer de werkzaamheden dit toelaten, behoort (deels) vanuit huis werken in overleg ook tot de mogelijkheden.

Specificaties

  • Postdoc
  • Gezondheid
  • max. 18 uur per week
  • €3230—€5088 per maand
  • Universitair
  • 7857

Werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you