Architect Research IT (0,8 - 1,0 fte)

Architect Research IT (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
1 feb 26 mrt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij de IT Architect die zich wil richten op het onderzoeksdomein binnen de Universiteit Utrecht? Lees snel verder en solliciteer direct!

Functieomschrijving

De afdeling Research & Data Management Services zoekt een IT Architect die zich richt op het onderzoeksdomein binnen de Universiteit Utrecht. Dit domein is continu in beweging en we hebben de ambitie om toonaangevend te zijn in het ondersteunen van onderzoekers. Als Architect heb je een richtinggevende rol in de realisatie van vernieuwingsprojecten op het gebied van onderzoek en IT.

Naast het beheren en vernieuwen van bestaande diensten, introduceren en ontwikkelen we regelmatig nieuwe onderzoeksdiensten en dragen met ons Research Engineering team actief bij onderzoeksprojecten. Jij zorgt ervoor dat onze diensten aansluiten op de zeer diverse behoefte van onderzoekers en hun onderzoeksprojecten. Daarnaast moeten deze diensten passen binnen het IT landschap van de Universiteit Utrecht, met als ultiem doel het vergroten van de impact van onderzoek. De focus voor de komende jaren ligt op de thema's Research Data Management en Virtual Research Environments, met de FAIR principes (Findable, Accessible, Interoperable, Reusable) als uitgangspunt.

Wat ga je doen?
  • Je werkt de architectuurvisie voor de afdeling en haar diensten uit door middel van referentie- en startarchitecturen.
  • Je bent adviseur van en sparringpartner voor het Afdelingshoofd en de teamleads van Research & Data Management Services en de Enterprise Architect van de Universiteit Utrecht.
  • Je bent actief betrokken bij de doorontwikkeling van onze onderzoeksdiensten en je ondersteunt je collega's bij het maken van architectuurkeuzes.
  • Je bent actief betrokken bij de ontwikkelingen die spelen binnen het onderzoeksdomein, specifiek op het vlak van Research Data Management en Virtual Research Environments. Je onderhoudt strategische relaties binnen en buiten de Universiteit Utrecht en zoekt actief naar samenwerkingsmogelijkheden.
  • Je neemt deel aan de architectuurboard en werkt met architecten van andere afdelingen samen om de architectuurfunctie binnen de universiteit te promoten en te verbeteren.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat breng je mee?
  • MSc, PhD of een vergelijkbaar werk- en denkniveau.
  • Je hebt een achtergrond in onderzoek of onderzoeksondersteuning en hebt goed inzicht in de ontwikkelingen op het gebied van research datamanagement en/of digitale onderzoekinfrastructuren.
  • Je hebt ervaring met agile werken en het tot stand brengen van nieuwe (onderzoeks)diensten.
  • Je hebt ervaring met complexe samenwerkingen en weet de verschillende stakeholders te verbinden.
  • Je bent in staat om vraagstukken in de juiste context te plaatsen en inzichtelijk te maken voor je doelgroep.
  • Je hebt kennis van architectuurmethoden zoals TOGAF, en weet deze doelmatig toe te passen.
  • Je bent kritisch, flexibel en pragmatisch, en hebt affiniteit met open source.
  • Je kunt goed communiceren in het Nederlands en het Engels, zowel mondeling als schriftelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 3.974,- en maximaal € 6.181,- (schaal 11 of 12 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Je krijgt de beschikking over een laptop en mobiele telefoon van de Universiteit Utrecht. We werken met een combinatie van flexwerken en thuiswerken. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De Universitaire Bestuursdienst werkt aan de geïntegreerde ondersteuning van het bestuur van de Universiteit Utrecht. Acht directies ondersteunen het College van Bestuur bij het opstellen en uitvoeren van de jaarlijkse bestuursagenda en het vierjaarlijkse strategisch plan en bij het verlenen van diensten.

De directie Information & Technology Services (ITS) is onderdeel van de Universitaire Bestuursdienst van de Universiteit Utrecht. Krijg een indruk van werken bij ITS. Het is een inspirerende en prettige werkomgeving met leuke collega’s. Je werklocatie is het Utrecht Science Park, maar natuurlijk kun je ook flexibel werken. ITS bestaat uit dertien multidisciplinaire afdelingen waarbinnen beheer- en innovatiespecialisten samenwerken. Uitgangspunten hierbij zijn: klantgericht werken, gericht op de betrouwbaarheid en kwaliteit van de dienstverlening. Maar ook: investeren in innovatie en eigentijdse technologie. Daarbij staat veiligheid van de UU-data hoog in het vaandel.

De afdeling Research & Data Management Services is onderdeel van het cluster Applications en telt ongeveer 30 medewerkers, verdeeld over drie teams. We maken tevens onderdeel uit van een breed samenwerkingsverband binnen de universiteit op het vlak van onderzoeksondersteuning, waarin we nauw samenwerken met de faculteiten en de Universiteitsbibliotheek.

Specificaties

  • IT
  • 32—40 uur per week
  • €3974—€6181 per maand
  • HBO
  • 1204461

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 8, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you