Exchange Officer bij het International Relations Office (0.8–1.0 fte) van de Faculty of Psychology and Neuroscience

Exchange Officer bij het International Relations Office (0.8–1.0 fte) van de Faculty of Psychology and Neuroscience

Geplaatst Deadline Locatie
24 feb 23 mrt Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Krijg jij energie van het enthousiasmeren en begeleiden van (internationale) studenten? Kun je goed overzicht bewaren en schakel je gemakkelijk tussen verschillende werkzaamheden, zoals het informeren van studenten, het uitvoeren van administratieve taken en onderhouden van relaties? Werk je graag zelfstandig, in een klein teamverband? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren!

Functieomschrijving

Als Exchange Officer functioneer je binnen het Bureau Onderwijs van de Faculty of Psychology and Neuroscience (FPN). Bureau Onderwijs ondersteunt de organisatie van het onderwijs met bijbehorende commissies. Een van de afdelingen binnen Bureau Onderwijs is het International Relations Office (IRO). Je wordt primair ingezet bij het International Relations Office.

Het IRO faciliteert de uitwisseling van Bachelor studenten van en naar buitenlandse onderwijsinstellingen. FPN heeft hiertoe formele uitwisselingsovereenkomsten met ruim 90 universiteiten binnen en buiten Europa. Studenten die voor studie-/stagedoeleinden tijdelijk in het buitenland verblijven kunnen in aanmerking komen voor Erasmus+ subsidie. Het IRO ondersteunt inkomende en uitgaande studenten voor, tijdens en na hun verblijf in het buitenland.

De functie zal bestaan uit administratieve en organisatorische werkzaamheden op het gebied van studie en stage in het buitenland. De doelgroep bestaat voornamelijk uit inkomende en uitgaande uitwisselings- en stagestudenten. Je werkt nauw samen met twee IRO collega’s (de Coördinator/Teamleider en de International Relations Officer), het UM Erasmus+ Office, collega’s binnen en buiten FPN en buitenlandse partneruniversiteiten

Kerntaken / Takenpakket:

  • Algehele administratieve ondersteuning bij het uitwisselingsproces (opstellen verklaringen, uitdraaien cijferlijsten, overzichten, archivering studentdossiers en uitwisselingscontracten, etc.);
  • Uitvoering van de Erasmus+ beursadministratie voor uitgaande mobiliteiten (studie en stage), in nauwe samenwerking met het UM Erasmus+ Office;
  • Informeren en adviseren van inkomende en uitgaande uitwisselingsstudenten, stagiairs en stafleden over het buitenlandverblijf en Erasmus+ beurzen (via e-mail en spreekuur);
  • Financiële administratie IRO budgetten;
  • Ondersteuning bij het selectieproces voor uitgaande studenten en mede-organiseren van diverse voorlichtingsbijeenkomsten;
  • Up-to-date houden intranet, social media, voorlichtingsmateriaal ter promotie FPN uitwisselingsprogramma’s;
  • Mede-vertegenwoordiging IRO tijdens Open Dagen;
  • Back-up twee IRO collega’s.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

  • Minimaal MBO+/HBO werk- en denkniveau;
  • Affiniteit en ervaring met het werken in een internationale dynamische werkomgeving;
  • Ervaring met het begeleiden van (internationale) studenten en relatiebeheer;
  • Je bent enthousiast, zelfstandig, zorgvuldig, flexibel en servicegericht;
  • Je werkt nauwkeurig, kunt snel schakelen en vindt het leuk om diverse taken uit te voeren;
  • Je herkent knelpunten en denkt mee over oplossingen;
  • Je hebt goed ontwikkelde interculturele, communicatieve vaardigheden voor een soepele omgang met studenten, staf en partneruniversiteiten;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift zijn een must;
  • Ervaring met verschillende softwaresystemen, zoals MS Office (Excel, Word, Outlook etc.). Kennis van systemen zoals SAP, CORSA en Qualtrics is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Tijdelijk dienstverband (0.8-1.0 fte) van één jaar met, bij goed functioneren, uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Medewerkers met een aanstelling voor onbepaalde tijd bij de UM behouden hun aanstelling.

Het salaris voor deze functie is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het bruto maandsalaris bedraagt minimaal € 2.471,- en maximaal € 3.336,- conform schaal 7 van de cao-NU, bij fulltime aanstelling (UFO-profiel: Medewerker Studentenzaken 3).
In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8% vakantie-uitkering en een 8.3% eindejaarsuitkering van toepassing. Naast goede primaire arbeidsvoorwaarden biedt de UM ook een mooi pakket secundaire arbeidsvoorwaarden.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl > Over de UM > Werken bij de UM.

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM) staat bekend om haar unieke innovatieve en probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment bijna 22.000 studenten en circa 5.000 medewerkers. Ten gevolge van het sterk internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM heeft zes faculteiten: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.
Voor meer informatie zie: http://www.maastrichtuniversity.nl

Afdeling

Bureau Onderwijs (BO) van de Faculty of Psychology and Neuroscience (FPN) ondersteunt de organisatie van het onderwijs. BO is onder meer verantwoordelijk voor de planning van het onderwijs (programmering, roostering van onderwijs en toetsen), de informatievoorziening aan staf en studenten, onderwijsadministratie (registratie van toetscijfers, organisatie en verwerking van examens), studiebegeleiding, internationalisering en student-uitwisseling, toelating tot de Masteropleidingen, organisatie van de decentrale selectie, stage-coördinatie, alsmede de beleidsvoorbereiding op genoemde terreinen. Het Bureau Onderwijs werkt voortdurend aan de kwaliteit van haar dienstverlening.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • 30.4—38 uur per week
  • €2471—€3336 per maand
  • AT2023.96

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Universiteitssingel 40, 6229 ER, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you