Meewerkend teamleider Bedrijfsmaatschappelijk Werk

Meewerkend teamleider Bedrijfsmaatschappelijk Werk

Geplaatst Deadline Locatie
24 feb 19 mrt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een empathische en oplossingsgerichte coach die graag medewerkers ondersteunt bij psychosociale problematiek? Heb je ervaring in het geven van handvatten en tips aan medewerkers zodat ze stappen kunnen zetten vanuit hun situatie? Dan is de rol van teamleider bedrijfsmaatschappelijk werk mogelijk iets voor jou!

Je begeleidt medewerkers bij psychosociale problematiek. Dit doe je door middel van coaching en via een oplossingsgerichte aanpak. In de gesprekken geef je medewerkers handvatten/tips waar ze in het hier en nu direct mee verder kunnen. Zo ondersteun jij medewerkers om vaardigheden aan te leren zodat ze stappen kunnen gaan zetten vanuit hun situatie. Je beslist ook of je de vraag zelf kunt oppakken en verwijst indien nodig door naar passende hulpverlening. Altijd zoek jij de dialoog, ook als er onbegrip is of tegengestelde belangen het samenwerken in de weg zitten. Op individueel en algemeen niveau werk je vanuit jouw expertise mee aan (preventie van) verzuim. Dat gaat van een cursus vitaliteit voor een grote groep tot meerdere gesprekken met die ene medewerker die een vervelende tijd doormaakt. Ook leidinggevenden kunnen bij jou terecht voor advies over hoe zij hun medewerkers kunnen helpen die het even moeilijk hebben. En wat zij kunnen doen om uitval van collega's te voorkomen. Daarnaast ben je betrokken bij projecten die een link hebben met bedrijfsmaatschappelijk werk.

Verder geef je richting aan het team en inspireert de teamleden bij het vinden van oplossingen als zij tegen zaken aanlopen of vragen hebben. Je houdt jaargesprekken en zorgt dat de collega's goed in hun vel zitten. Je bewaakt de planning en de voortgang van het team en besluit wat er wel en wat niet op het bord van bedrijfsmaatschappelijk werk kan worden gelegd. Je bent tevens de schakel tussen het team en het management van de Arbo- en Milieudienst.

Als teamleider bedrijfsmaatschappelijk werk ga je verder bezig met het:
  • Werken aan afdelingsoverstijgende projecten, cursussen en overleggen met als doel medewerkers te versterken, preventie en vitaliteit te bevorderen. Dit doe je samen met hr-adviseurs, bedrijfsartsen en leidinggevenden.
  • Input geven voor beleidsontwikkeling met de collega's en implementeren van beleid.
  • Inspringen bij ideeën, veranderingen en ontwikkelingen, waarbij je kijkt naar haalbaarheid en aanpak.
  • Rapporteren van bevindingen en overzichten opstellen voor management.
Je komt te werken in een divers team dat zich elke dag inzet voor de vitaliteit van de medewerkers van het Radboudumc en Radboud universiteit. Vanzelfsprekend hebben we ook aandacht voor onze eigen vitaliteit. Jouw vakkenis en ervaring breng je in in het team van bedrijfsmaatschappelijk werkers, waarin je gaat samenwerken met vier andere teamleden. Als team val je onder de afdeling AMD (Arbo en Millieudienst). Dit is de interne gecertificeerde Arbodienst van het Radboudumc en de Radboud Universiteit.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je bent een bevlogen bedrijfsmaatschappelijk werker en je hebt een stevige focus op wat eerst moet en wat later kan. Je hebt daarnaast ervaring met bemiddeling bij samenwerkingsvraagstukken. Met jouw ervaring neem jij collega's binnen én buiten de afdelingen op een inspirerende manier mee in jouw visie op bedrijfsmaatschappelijk werk en je weet hiermee bedrijfsmaatschappelijk werk in te bedden in de organisatie. Je werkt met veel verschillende professionals en afdelingen samen en kunt je communicatiestijl aanpassen zonder je duidelijkheid te verliezen. Je houdt van projectmatige en interdisciplinaire samenwerking. En bent een aanjager van verbetering, vernieuwing en verandering als dat nodig is.

Verder:
  • Heb je een hbo-diploma maatschappelijk werk, social work of vergelijkbaar. Bij voorkeur aangevuld met de post hbo bmw of de bereidheid deze te volgen.
  • Sta je geregistreerd in het Registerplein.
  • Heb je ruime ervaring als (bedrijfs)maatschappelijk werker.
  • Heb je bij voorkeur ervaring in een rol als (meewerkend) teamleider of coördinator.
  • Ben je ook in staat een hulpverleningsgesprek of een workshop in het Engels te leiden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je vooroploopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. Qua arbeidsvoorwaarden kun je rekenen op:
  • Een brutomaandsalaris tussen € 3.230,- en € 5.088,- (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband. Eventueel wordt bovenop je salaris een toelage toegekend.
  • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • 168 vakantie-uren per jaar op basis van een 36-urige werkweek.
  • De mogelijkheid een dagdeel thuis te werken als het werk dat toelaat.
  • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Korting op de aanvullende zorgverzekering bij UMC zorgverzekering en CZ-groep
  • De mogelijkheid om opleidingen te volgen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we jou ook andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk onze cao umc.

Werkgever

Radboudumc

De Arbo- en Milieudienst (AMD) is de interne, gecertificeerde arbodienst van het Radboudumc en de Radboud Universiteit. Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee een betekenisvolle bijdrage leveren aan de gezondheid van mens en maatschappij, in Nederland en daarbuiten. De missie van Radboudumc is: To have a significant impact on health and healthcare. De Radboud Universiteit Nijmegen is een studentgerichte onderzoeksuniversiteit met zeven faculteiten waar onderzoek en onderwijs nauw met elkaar zijn verbonden.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • Management; Patiëntenzorg: overig
  • Gezondheid
  • max. 32 uur per week
  • €3230—€5088 per maand
  • HBO
  • 179823-P1170699-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you