PhD-kandidaat Ecosyndemie van Obesitas

PhD-kandidaat Ecosyndemie van Obesitas

Geplaatst Deadline Locatie
27 feb 19 mrt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ecosyndemieën zijn ziekte-interacties die worden veroorzaakt door verandering in de fysieke leefomgeving. Wil jij onderzoek doen naar de ecosyndemie van obesitas en gerelateerde gezondheidsproblematiek? En heb je ervaring met het uitvoeren en rapporteren van onderzoek? Dan maken we graag kennis met jou!

Functieomschrijving

Zonder interventie zal bijna de helft van de Nederlandse bevolking in de toekomst aan obesitas-gerelateerde aandoeningen lijden. Minder welvarende wijken worden niet alleen vaker getroffen door obesitas, maar wonen ook in een ongezondere omgeving zoals door meer blootstelling aan fastfood en beperkt groen in de wijk. Deze opeenstapeling van obesitas-gerelateerde gezondheidsproblemen in een ongunstige omgeving kan resulteren in synergetische gezondheidseffecten, ook wel "ecosyndemieën" genoemd. Het doel van dit project is het ontrafelen van de mechanismen die ten grondslag liggen aan een ecosyndemie en op welk niveau het effectief is om in te grijpen.

We zijn op zoek naar een ambitieuze en betrokken onderzoeker voor de uitvoering van dit onderzoeksproject. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van het project, dataverzameling en analyse. Je maakt daarbij gebruik van data modellen (ontwikkeld in samenwerking met een ervaren data scientist) en oplossingsscenario’s met burgers en stakeholders. Je verzamelt en analyseert gegevens van burgers en stakeholders middels vragenlijsten, interviews en bestaande datainfrastructuren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zowel kwantitatieve (GIS) en kwalitatieve methodes. Daarnaast onderhoud je de contacten met burgers en stakeholders. Je rapporteert de resultaten in (wetenschappelijke) vakbladen en op conferenties. Een academische promotie wordt hierbij beoogd. Tenslotte wordt er verwacht dat je je expertise en output deelt binnen het onderwijs (circa 10%) als onderdeel van de opleiding geneeskunde, huisartsgeneeskunde en/of population health management.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

De kandidaat:

·         Heeft een achtergrond (MSc) in: gezondheidswetenschappen, medische antropologie, sociologie, gezondheidsgeografie, geneeskunde, medische psychologie of verwante discipline;

·         Heeft affiniteit met kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden;

·         Staat open voor werken met andere disciplines;

·         Is creatief en maatschappelijk betrokken;

·         Is in staat om resultaatgericht te werken;

·         Is communicatief sterk en heeft een proactieve werkhouding;

·         Heeft ervaring met het uitvoeren en rapporteren van onderzoek;

·         Heeft een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, in woord en schrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.789,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.536,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal Pro, CAO UMC).

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

Public Health en eerstelijns geneeskunde (PHEG)

Je wordt aangesteld bij de afdeling Public Health en eerstelijns geneeskunde (PHEG). Deze afdeling verricht onderzoek en biedt onderwijs, opleidingen en nascholing aan op gebied van eerstelijnsgeneeskunde en population health. Onze medewerkers (ruim 200) werken samen met een groot aantal huisartsen, zorginstellingen en overheidsinstanties in de regio. De vaste standplaats van de werkzaamheden is de Health Campus in Den Haag. De Health Campus Den Haag heeft als centrale missie om vanuit verschillende wetenschappelijke en klinische invalshoeken, in samenwerking met regionale partners, bij te dragen aan een gezonde levensverwachting voor iedereen. Het project is onderdeel van een consortium dat een samenwerking is met de afdeling maatschappelijke gezondheidszorg van het Erasmus MC en het Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijnsgeneeskunde. Hierdoor wordt verwacht dat er ook regelmatig (in overleg) op locaties in Rotterdam en Utrecht werkzaamheden zullen worden verricht.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2789—€3536 per maand
  • Universitair
  • C.23.NG.YZ.03

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you