Docent Epidemiologie en Biostatistiek

Docent Epidemiologie en Biostatistiek

Geplaatst Deadline Locatie
1 mrt 24 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 24 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij een waardevolle bijdrage leveren aan de opleiding van studenten in de levenswetenschappen? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Als docent epidemiologie & biostatistiek ben je lid van docententeams die verantwoordelijk zijn voor de organisatie en uitvoering van het kwantatieve methodenonderwijs in de Health & Life Sciences. Je helpt bij de cursuscoördinatie, ontwerpt onderwijs, verzorgt colleges en kleinschalige werkgroepen en treedt op als vervangend examinator in afstemming met de rest van het docententeam.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • Afgeronde academische promotie in een gezondheidsgerelateerd vakgebied;
 • Afgeronde BKO;
 • Belangstelling voor onderwijs in onderzoeksmethoden en statistiek.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie en een inspirerende werkomgeving met enthousiaste en gemotiveerde docenten en onderzoekers. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €3.974 (schaal 11) en maximaal €6.181 (schaal 12) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 3 / Docent 2 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van één jaar. Het gaat om een tijdelijke aanstelling ter vervanging van zwangerschapsverlof.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering;
 • Ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling;
 • Kinderdagverblijf aanwezig op VU campus;
 • Bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer.

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Bètawetenschappen
Werken bij Faculteit der Bètawetenschappen is samenwerken met studenten, promovendi en wetenschappers met focus op hun vak én een brede blik op de wereld. We zijn trots op het collegiale werkklimaat binnen de faculteit dat zich kenmerkt door een gedreven en pragmatische instelling met betrokkenheid bij het grotere geheel. Bij Bètawetenschappen werken wetenschappers en studenten aan fundamentele en complexe maatschappelijke vraagstukken voor een duurzame en gezonde toekomst. Van bosbranden tot big data, van obesitas tot ondervoeding, van genetica tot geneesmiddelen en van molecuul tot de maan: ons onderwijs en onderzoek beslaan de volle breedte van de bètawetenschappen.

Het wetenschappelijke onderwijs en onderzoek is sterk experimenteel technisch, computationeel en interdisciplinair van aard. Daarom wordt er veel samengewerkt met vooraanstaande wetenschappelijke instituten en het bedrijfsleven. De faculteit telt ruim 11.000 studenten die studeren aan één van de 40 opleidingen en er werken ruim 1.600 medewerkers verdeeld over 10 wetenschappelijke afdelingen, daarmee zijn we de grootste bètafaculteit van Nederland.

Over afdeling, instituut, project
De afdeling Gezondheidswetenschappen is op zoek naar een tenure-track universitair docent Preventie & Volksgezondheid met expertise in kwalitatief onderzoek (UD). Het departement Gezondheidswetenschappen gebruikt een evidence-based en interdisciplinaire aanpak om gezondheid en gezondheidszorg te verbeteren. Dit willen we realiseren door onafhankelijk onderwijs, onderzoek en valorisatie van onderzoeksresultaten. Het onderzoek van onze afdeling is gewijd aan de volksgezondheid. De definitie van volksgezondheid die we gebruiken is "de wetenschap en kunst van het voorkomen van ziekten, het verlengen van het leven en het bevorderen van de gezondheid door de georganiseerde inspanningen en geïnformeerde keuzes van de samenleving, organisaties, publiek en privaat, gemeenschappen en individuen. Meer specifiek richt het onderzoek zich op de volgende onderwerpen: preventie, voeding, levensstijl en jeugd, infectieziekten, musculoskeletale aandoeningen en evaluatie van gezondheidstechnologie.

Specificaties

 • Lector
 • Gezondheid
 • 30.4—38 uur per week
 • €3974—€6181 per maand
 • Gepromoveerd
 • 14874

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you