Junior Docent Scheikunde

Junior Docent Scheikunde

Geplaatst Deadline Locatie
2 mrt 1 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij die enthousiaste en gemotiveerde junior docent met ervaring in Analytische Chemie? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

De bachelor Scheikunde en de master Chemistry zijn gezamenlijke opleidingen van de VU en de Universiteit van Amsterdam (UvA) waarin de structuur, eigenschappen en synthese van moleculen via verschillende invalshoeken wordt benaderd, waaronder analytische, (an)organische en computationele chemie, katalyse en biochemie, en spectroscopie. Binnen de opleidingen is veel aandacht voor de binding tussen studenten en hun opleiding.
  • Deze binding wordt voor een belangrijk deel tot stand gebracht door (junior) docenten en studentmentoren die studenten begeleiden in hun academische vorming.
  • Als junior docent participeer je actief in projecten om het onderwijs te innoveren en ontwikkel je je tot een belangrijke gesprekspartner voor docenten die willen investeren in onderwijsvernieuwing.
  • Als junior docent krijg je de kans om je te verdiepen, academische innovaties te plegen en een portfolio op te bouwen in de context van het onderwijs voor uitstroom in diverse vakgebieden (docent VO, docent HBO, beleid WO of onderwijsprofessional in het bedrijfsleven). Het traject kent een focus op persoonlijke ontwikkeling, ontwikkeling als docent en academische ontwikkeling.
Jouw taken
  • Verzorgen en ontwikkelen van onderwijs op het gebied van de Analytische Chemie binnen de bacheloropleiding Scheikunde en de masteropleiding Chemistry;
  • Coördineren, verzorgen en ontwikkelen van analytisch chemische practica of onderdelen daarvan;
  • Het binnen de analytisch chemische vakken versterken van de ontwikkeling van academische vaardigheden, zoals schrijven, presenteren, samenwerken en feedback geven;
  • Begeleiden van onderzoeksprojecten, literatuurscripties en het nakijken van eindwerken;
  • Vernieuwen van analytisch-chemische vakken binnen Scheikunde en Chemistryt middels concepten zoals blended learning en flipping-the-classroom, waarbij de focus ligt op actieve werkvormen en overdracht van basiskennis middels bijv. video;
  • Uitvoeren van coördinerende en administratieve taken ten behoeve van het analytisch chemisch onderwijs binnen de opleidingen Scheikunde en/of Chemistry;
  • Geven van voorlichting aan scholieren van het VWO en HBO en studenten, en maken van (digitaal) promotiemateriaal;
  • Het ondersteunen en organiseren van proefstudeer activiteiten voor scholieren van het VWO.

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde master of bent gepromoveerd op het gebied van de Scheikunde, Farmaceutische Wetenschappen, Chemische Technologie of vergelijkbaar en hebt aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van de Analytische Chemie en affiniteit met het geven van onderwijs. Daarnaast beschik je over de volgende kwaliteiten/vaardigheden:
  • Affiniteit met de inhoud van de opleidingen Scheikunde en Chemistry;
  • Basiskennis van didactische principes en ervaring met het geven onderwijs is een pré;
  • Affiniteit met IT (tools) en vaardig in het gebruik van Word, Excel en Powerpoint;
  • Drive om zichzelf en het onderwijs continue te verbeteren;
  • Goede organisatorische capaciteiten;
  • Goede sociale vaardigheden en benaderbaar voor studenten
  • Goed kunnen samenwerken binnen een team van docenten;
  • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden (Nederlands en Engels);

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 50 maanden.

Deze functie is bij uitstek geschikt voor startende docenten. De arbeidsovereenkomst kan per direct ingaan voor de duur van ruim 4 jaar (50 maanden), met een proeftijd van 2 maanden. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.960 (schaal 10) en maximaal €4.670 (schaal 10) bruto per maand.

De werktijdfactor van de functie bedraagt 0,8-1,0 fte. Binnen de aanstelling volg je het Professionaliseringstraject Onderwijs waarin onder andere de Basis Kwalificatie Onderwijs (BKO) behaald wordt. Leidinggevende is de opleidingsdirecteur van de master Chemistry, prof. dr. Célia Fonseca Guerra.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
  • mogelijkheid tot sparen van vakantiedagen, bijvoorbeeld voor sabbatical leave
  • kinderdagverblijf aanwezig op VU campus

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Faculteit der Bètawetenschappen
Werken bij Faculteit der Bètawetenschappen is samenwerken met studenten, promovendi en wetenschappers met focus op hun vak én een brede blik op de wereld. We zijn trots op het collegiale werkklimaat binnen de faculteit dat zich kenmerkt door een gedreven en pragmatische instelling met betrokkenheid bij het grotere geheel. Bij Bètawetenschappen werken wetenschappers en studenten aan fundamentele en complexe maatschappelijke vraagstukken voor een duurzame en gezonde toekomst. Van bosbranden tot big data, van obesitas tot ondervoeding, van genetica tot geneesmiddelen en van molecuul tot de maan: ons onderwijs en onderzoek beslaan de volle breedte van de bètawetenschappen.

Het wetenschappelijke onderwijs en onderzoek is sterk experimenteel technisch, computationeel en interdisciplinair van aard. Daarom wordt er veel samengewerkt met vooraanstaande wetenschappelijke instituten en het bedrijfsleven. De faculteit telt ruim 11.000 studenten die studeren aan één van de 40 opleidingen en er werken ruim 1.600 medewerkers verdeeld over 10 wetenschappelijke afdelingen, daarmee zijn we de grootste bètafaculteit van Nederland.

School en College Natural Sciences & Mathematics
De aangeboden functie valt onder de School en College Natural Sciences & Mathematics en is geplaatst binnen de afdeling Scheikunde & Farmaceutische Wetenschappen, een interdisciplinaire afdeling van waaruit onderwijs voor een groot aantal opleidingen wordt verzorgd, waaronder de bachelor opleidingen Scheikunde (SCH), Farmaceutische wetenschappen (FAR), Science, Business & Innovation (SBI), en Medische Natuurwetenschappen (MNW), en de master opleidingen Chemistry (CHEM) en Drug Discovery & Safety (DDS).

Specificaties

  • Lector
  • 30.4—38 uur per week
  • €2960—€4670 per maand
  • Universitair
  • 14893

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you