(Senior) projectcontroller - KNAW HuC

(Senior) projectcontroller - KNAW HuC

Geplaatst Deadline Locatie
3 mrt 30 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

(Senior) projectcontroller
(0,8fte-1fte)

Het KNAW Humanities cluster zoekt een senior projectcontroller als aanvulling van ons team van 8 betrokken en ervaren medewerkers die samenwerken in een divers team bij de afdeling Financiën & Control. Onze afdeling financiën werkt voor 5 instituten waar voornamelijk wetenschappelijk onderzoek verrricht wordt, het benodigde onderzoeksgeld is meestal afkomstig uit nationale en internationale subsidiestromen.

Als (senior) projectcontroller ga je ons helpen om dit geld binnen te halen en zorg je dat het verantwoord wordt besteed. Een brede rol, die loopt van (financieel) advies bij projectaanvragen tot de uiteindelijke verslaglegging met accountantsverklaring. Je bewaakt de planning en voortgang van projecten, bewaakt de budgetten en grijpt bijtijds in als je financiële of projectrisico's ziet. Kortom, jij houdt financieel grip op het project, zodat onze onderzoekers zich goed op de inhoud van hun werk kunnen richten. Je past een kritische benadering toe op de werking van de projectenorganisatie. Het levert je een zelfstandige, afwisselende en verantwoordelijke functie op. Je rapporteert aan het afdelingshoofd financiën & control.
  • Als projectcontroller voer je naast een betrouwbare projectadministratie ook een betrouwbare tijdregistratie.
  • Je zorgt voor een correcte verwerking van facturen, uren en declaraties op projecten.
  • Je zet de administratie van projecten op en houdt deze up to date.
  • Je stelt begrotingen op voor de verwerving van projectsubsidies en geeft hierin gevraagd en ongevraagd advies aan onderzoekers.
  • Je signaleert, analyseert en rapporteert over afwijkingen met betrekking tot de begroting en gemaakte afspraken.
  • Je zorgt voor actuele overzichten van projectkosten, project prognoses en (goedgekeurde) projectbudgetten.
  • Je initieert en verzorgt projectevaluaties met projectleiders.
  • Je stelt financiële projectrapportages en - verantwoordingen op voor externe subsidiegevers en begeleidt accountantscontroles.
Uiteraard zorg je daarbij voor uitvoering van de geldende wet- en regelgeving en toepassing van subsidievoorwaarden. Voor het voeren van de projectadministratie maakt het Humanities Cluster gebruik van Oracle eBS.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Wat vragen wij?
Je hebt de ambitie om je verder te bekwamen in Projectcontrol in een wetenschappelijke omgeving. Je hebt verstand van projectadministraties, geldstromen, Excel, de P&C cyclus en projectdossiers.

Daarnaast beschik je over:
  • Een afgeronde hbo-opleiding, bijvoorbeeld bedrijfseconomie;
  • Enige jaren ervaring met projectfinanciering;
  • Heb je goede kennis van MS office, met name Excel;
  • Beheers je de Nederlandse en Engelse taal (in woord en geschrift) goed;
  • Kun je plannen en schuw je niet om kritisch naar situaties te kijken en je mening te geven;
  • Heb je sterke communicatieve vaardigheden en vind je het stimulerend om in teamverband te werken.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal €2.960 en maximaal €4.670 bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 10 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW). Ben je nog geen senior projectcontroller? Maar ben je enthousiast en wil je jezelf ontwikkelen tot een senior, dan bieden we de aanloopschaal is 8 minimaal €2.818 en maximaal €3.764. Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP.

Werkgever

KNAW Humanities Cluster

Over het HuC
Het KNAW Humanities Cluster staat voor innovatief en interdisciplinair onderzoek in de geesteswetenschappen en erfgoedwereld. Het KNAW Humanities Cluster is een samenwerkingsverband van drie instituten van de KNAW: het Huygens Instituut voor Nederlandse geschiedenis en cultuur, het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en het Meertens Instituut. In deze instituten verrichten we baanbrekend en excellent geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) met toepassing van vernieuwende methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt. Het bedrijfsbureau van het KNAW Humanities Cluster heeft de bedrijfsvoering ondergebracht in een centraal bedrijfsbureau en ondersteunt deze drie instituten, alsmede het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS) en het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) in hun bedrijfsvoering. Het HuC beschikt over een gezamenlijke afdeling Digitale Infrastructuur, een Digital Humanities Lab en NLLab.

Afdeling

Financien

De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Diversiteit & Inclusie
De KNAW acht een werkomgeving waarin iedereen zich welkom en gewaardeerd voelt van groot belang. Een werkomgeving waarin aandacht is voor individuele kwaliteit en waar ontwikkelmogelijkheden voorop staan. Samen streven we naar een inclusieve cultuur waarin we verschillen omarmen. We nodigen dan ook graag kandidaten uit die door hun achtergrond en ervaring hieraan een bijdrage willen leveren. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen de KNAW op deze wijze versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Financiën
  • Gedrag en maatschappij
  • 30.4—38 uur per week
  • €2960—€4670 per maand
  • HBO
  • 1450

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Korte Spinhuissteeg, 1012CG, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you