Promovendus Belastingrecht

Promovendus Belastingrecht

Geplaatst Deadline Locatie
7 mrt 21 mrt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Afdeling Belastingrecht zoekt Promovendus!

Functieomschrijving

Werkzaamheden

De promovendus verricht wetenschappelijk onderzoek, dat aan het eind van de aanstellingsperiode moet uitmonden in een dissertatie over een onderwerp dat binnen het onderzoeksprogramma Grenzen van fiscale soevereiniteit betrekking heeft op het thema 'belastingontwijking door multinationals'. Deelname aan de promovendi-opleiding maakt deel uit van de functie. De vraagstelling wordt in overleg vastgesteld binnen het thema 'belastingontwijking door multinationals'. Daarnaast vervult de promovendus enkele onderwijstaken.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

Uw profiel
  • Een universitaire opleiding, bij voorkeur Fiscaal recht en/of Fiscale economie;
  • Een wetenschappelijke interesse in het thema 'belastingontwijking door multinationals';
  • Inzetbaarheid binnen de opleiding Belastingrecht.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden
Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 4 jaar, met eerst een contract van een jaar, met de mogelijkheid van een verlenging met drie jaar na een positieve beoordeling van capaciteiten en compatibiliteit. De aanstelling moet leiden tot een voltooide dissertatie.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € [[salarisMin]],- en maximaal € [[salarisMax]],- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal [[ufoSchaal]]).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden.

Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Werkgever

Faculteit Rechtsgeleerdheid

De faculteit
De Faculteit der Rechtsgeleerdheid is gevestigd in Leiden en Den Haag en is met ruim 6500 studenten en ongeveer 650 medewerkers een van de grootste faculteiten van Nederland. De faculteit richt zich op innovatief multidisciplinair onderzoek en een steeds vernieuwend onderwijsaanbod aan de hand van maatschappelijke vraagstukken. Onze faculteit is groot genoeg om nationaal en internationaal het verschil te maken en klein genoeg om persoonlijk onderwijs te bieden. Zo leveren we dagelijks een bijdrage aan een veilige en duurzame wereld. Impact met recht! Zie voor meer informatie www.universiteitleiden.nl/rechtsgeleerdheid.

Afdeling

Belastingrecht

De afdeling Belastingrecht maakt deel uit van het Instituut Fiscale en Economische vakken van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. De faculteit richt zich op veelzijdig onderwijs en onderzoek van hoog niveau, nationaal én internationaal. Stimuleren van talent staat hoog in het vaandel van de faculteit die is ondergebracht in het prachtige gerestaureerde Kamerlingh Onnes Gebouw. De afdeling Belastingrecht telt circa 25 medewerkers en verzorgt vakken binnen de fiscaal-juridische Bachelor en Masteropleiding. Zie voor meer informatie https://www.universiteitleiden.nl/rechtsgeleerdheid/instituut-voor-fiscale-en-economische-vakken/belastingrecht.

Specificaties

  • PhD
  • Recht
  • max. 38 uur per week
  • €2541—€3247 per maand
  • Universitair
  • 13488

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Steenschuur 25, 2311ES, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you