Epidemioloog chronische ziekten | RIVM

Epidemioloog chronische ziekten | RIVM

Geplaatst Deadline Locatie
8 mrt 23 mrt Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij je bijdragen aan de volksgezondheid- en ziektemodellen van het RIVM? Lees dan verder.

Functieomschrijving

Verschillende modellen van het RIVM, zoals het Life Course Disease Model, het Chronische Ziekten Model en modellen t.b.v. de Volksgezondheid Toekomst Verkenning maken gebruik van epidemiologische gegevens over de relatie tussen risicofactoren en chronische ziekten, en de relatie tussen chronische ziekten en sterfte. In deze functie zul je bijdragen aan de ontwikkeling en beschrijving van methoden om deze epidemiologische inputgegevens te verbeteren. Daarnaast zorg je ervoor dat de modellen beter op elkaar afgestemd worden door toepassing van uniforme methoden. Je draagt bij aan de ontwikkeling en beschrijving van die uniforme methoden, zodat we ook in de toekomst de inputcijfers goed op orde kunnen houden. Je werkt samen met epidemiologen, wiskundigen en gezondheidseconomen in een multidisciplinair team.

Dit wordt jouw afdeling

Bij het RIVM werken we met ruim 2300 collega’s elke dag samen aan de zorg van morgen. Op onze afdeling Kwaliteit van Zorg en Gezondheidseconomie werken we met een team van XX collega’s aan onderzoek dat beleid op het gebied van zorg en preventie ondersteunt. Kenmerkend voor onze afdeling is dat ons werk bijdraagt aan het verbeteren van de volksgezondheid, de kwaliteit en de ervaring van de kwaliteit van zorg en het beheersbaar houden van de kosten daarvan. We werken vanuit verschillende methodologische en inhoudelijke achtergronden en ervaringen. Je verricht je werk in nauwe samenwerking en afstemming met collega’s van de afdeling Statistiek, Data Science en Modellering (SIM) en de afdeling Verkenningen Volksgezondheid (VVG). De afdeling Verkenningen Volksgezondheid (VVG) brengt de belangrijkste toekomstige ontwikkelingen op het gebied van gezondheid en zorg in kaart. De bevindingen hiervan zijn een basis voor landelijk en lokaal gezondheidsbeleid. De afdeling SIM adviseert, faciliteert en ondersteunt onderzoekers en de centra van het RIVM op het vlak van statistiek, data science en modellering.

Doel van jouw functie

Het RIVM werkt via de kennisbasis modellering aan belangrijke beleidsmodellen. Het is belangrijk dat deze modellen, zoals het Chronische Ziekten Model, het Life Course Disease Model en de modellen voor de toekomstverkenningen Volksgezondheid, goed gedocumenteerd zijn en uniforme inputcijfers gebruiken. Bij inputcijfers kun je denken aan de incidentie en prevalentie van ziekten en aan relatieve risico’s die de relatie tussen risicofactoren en het optreden van ziekten en sterfte beschrijven. Denk hierbij aan factoren als roken, alcohol en (gebrek aan) beweging.

Jij draag bij aan het ontwikkelen en documenteren van uniformering van de cijfers waar bovenstaande drie beleidsmodellen gebruik van maken. Je analyseert databestanden en verricht meta-analyses. Geactualiseerde inputcijfers worden vastgelegd in een database waar andere onderzoekers binnen het RIVM uit kunnen putten.

Dit zijn jouw werkzaamheden:

  • Je analyseert data om voor veelvoorkomende ziekten incidentie- en prevalentiecijfers te actualiseren;
  • Voor veelvoorkomende risicofactoren leid je relatieve risico’s op ziekte en sterfte af uit literatuuronderzoek;
  • Je overlegt met inhoudsdeskundigen die kennis hebben van risicofactoren en ziekten over de best mogelijke databronnen;
  • Je werkt aan een database met voorkeursbronnen voor risicofactoren, incidentie- en prevalentiecijfers en sterftecijfers;
  • Je werkt aan een toegankelijke beschrijving van de gebruikte methoden, zodat deze in de toekomst repliceerbaar zijn.

Uniek aan deze baan

Je maakt bij ons het verschil voor het volksgezondheidsbeleid in Nederland, doordat je bijdraagt aan de volksgezondheidmodellen van het RIVM. Je blijft jezelf ontwikkelen, omdat je in een multidisciplinair team met experts op verschillende vakgebieden werkt. Jouw collega’s werken aan modellering, gezondheidseconomie, epidemiologie etcetera. Je hebt dus veel interne contacten, maar ook extern heb je veel contact met diverse deskundigen op het gebied van ziekten (bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en longziekten) en risicofactoren (zoals alcohol, roken en beweging).

Specificaties

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

Functie-eisen

Vanwege de onderzoeksaard van jouw werkzaamheden ben je sterk in het uitvoeren van analyses en werk je accuraat. Wij werken veel in teamverband, dus net als wij, krijg jij ook energie van samenwerken en ben je pragmatisch ingesteld.

Verder vragen wij:

  • Je hebt een afgeronde master of promotie in de epidemiologie, met kwantitatieve vakken;
  • Je hebt ervaring met literatuuronderzoek en meta-analyse;
  • Je vindt het leuk om samen te werken met experts en ervaringsdeskundigen uit verschillende disciplines en met uiteenlopende achtergrondkennis;
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om je analyses helder uit te leggen en te duiden, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en in het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: tot december 2024.

  • Salarisniveau: schaal 11
  • Maandsalaris: Min €3.503 – Max. €5.343 (bruto)
  • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
  • Contractduur: Dit betreft een positie voor een tijdelijk project dat loopt tot december 2024
  • Minimaal aantal uren per week: 32
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • 32—36 uur per week
  • €3503—€5343 per maand
  • Universitair
  • AT VWS 20230308

Werkgever

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you