Directeur Academie Paramedische Studies

Directeur Academie Paramedische Studies

Geplaatst Deadline Locatie
8 mrt 6 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De HAN_University of Applied Sciences is via Wesselo op zoek naar een inhoudelijk verbindende en op doorontwikkeling gerichte Directeur Academie Paramedische Studies.

Functieomschrijving

Als academiedirecteur rapporteer je aan het College van Bestuur. Je bent lid van het HAN-beraad, dat adviserend is voor de besluitvorming door het College van Bestuur en van het eigen academiemanagementteam. Je voert het overleg met de medezeggenschap op academieniveau en ziet toe op functioneren van opleidings- en examencommissie(s).

In de verbinding tussen onderwijs, onderzoek en werkveld vertegenwoordig je de academie zowel intern als extern en ben je bovenal een sterk verbindende kracht. Daarnaast stimuleer je samenwerking, zowel binnen de academie als tussen academies.

Resultaatgebieden

Als directeur van de Academie Paramedische Studies (APS) heb je een sleutelpositie op twee niveaus. Allereerst draag je een ongedeelde verantwoordelijkheid voor de gehele academie en vertaal je de HAN-strategie naar beleid en activiteiten die, zowel procesmatig als inhoudelijk, structuur en richting geven binnen de academie. Binnen de missie, visie en strategie van de HAN en het door het College van Bestuur verstrekte mandaat ben je verantwoordelijk voor onderwijs, onderzoek en de verbinding met het werkveld binnen de academie. Daarnaast ben je medeverantwoordelijk voor de HAN als geheel en ben je als academiedirecteur betrokken bij hogeschool brede beleidsvorming.

Je bent de spil als het gaat om (gedragen) beleidsontwikkeling van de academie en de uitvoering ervan. Je geeft binnen de kaders van het vastgestelde academieplan leiding aan academiemanagers en/of medewerkers op basis van het principe van kwaliteitscultuur, en (continu) leren en ontwikkelen. Kwaliteit van onderwijs en onderzoeksresultaten, organisatie, cultuur en de doelmatigheid van besteding van middelen zijn hierbij kernbegrippen.

Verandermanagement is een wezenlijk onderdeel van je functie. Nauw afgestemd op de in- en externe dynamiek geef je sturing aan de organisatieontwikkeling en draag je zorg voor veranderprocessen op academie-, team- en medewerkersniveau.

Als directeur heb je een HAN-brede verantwoordelijkheid. Dit kunnen verschillende thema’s zijn, afhankelijk van jouw profiel en de kennis en ervaring van de overige directeuren. Je participeert actief in het HAN-brede gremia en draagt constructief bij aan HAN-brede ontwikkelingen.

Specificaties

HAN University of Applied Sciences

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde Masteropleiding of beschikt over een aantoonbaar Master werk- en denkniveau;
  • Je hebt ruime ervaring in het domein van de academie en als eindverantwoordelijk directeur of leidinggevende in een complexe, veranderende organisatie met hoogopgeleide professionals;
  • Je hebt een visie op onderwijs en onderzoek binnen hoger beroepsonderwijs en bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen;
  • Je hebt ervaring met het adviseren op strategisch/bestuurlijk niveau, bent inhoudelijk sterk in de breedte van de discipline, legt makkelijk verbanden, overziet het geheel, hebt gevoel voor verhoudingen en denkt en handelt vanuit het grotere geheel;
  • Je bent gericht op samenwerking en verbinding en bent bestuurlijk sensitief;
  • Jouw leiderschapsstijl is gebaseerd op het onderlinge vertrouwen, eigenaarschap en professionaliteit waarbij verantwoordelijkheden en verantwoording laag in de organisatie liggen, je geeft richting en kaders, stelt prioriteiten en bent gericht op het coachen en ontwikkelen van je team;
  • Je hebt een positieve en ondernemende houding, bent proactief, daadkrachtig, steekt graag je handen uit de mouwen en straalt positieve energie uit.

Arbeidsvoorwaarden

Je standplaats is Nijmegen. Gezien de aard van de functie kan het zijn dat je zowel in Nijmegen als Arnhem werkzaam bent.

Werkgever

HAN - University of Applied Sciences (HAN) behoort tot de top tien van Nederlandse hogescholen. Met 4.450 medewerkers verzorgt de HAN vanuit de campussen in Arnhem en Nijmegen voor ruim 37.000 studenten, 83 bachelor-, associate degree- en masteropleidingen in voltijd, deeltijd, duaal. Daarnaast richt de HAN zich met advies, nascholing, ruim 300 cursussen, trainingen, en (post-hbo-) opleidingen op werkenden in bedrijven, instellingen en organisaties. Er zijn 50 lectoraten en 7 centra of expertise, waarin zij met partners werken aan praktijkgericht onderzoek, kennisinnovatie en -valorisatie.

Afdeling

De Academie Paramedische Studies (APS) heeft zich als missie gesteld om impact te hebben op het gebied van gezondheid en participatie in het paramedische domein. Dat doet zij samen met het werkveld van de paramedische zorg, met publieke partners en met het bedrijfsleven. De academie biedt de bachelor-opleidingen aan voor Ergotherapie,

Fysiotherapie, Logopedie, Mondzorgkunde en Voeding en Diëtetiek. Daarnaast biedt APS de Masteropleidingen Neurorevalidatie & Innovatie en Musculoskeletale Revalidatie aan. De academie biedt onderwijs aan circa 2500 studenten.

Naast het onderwijs ontwikkelt APS-onderzoek binnen de Lectoraten:

  • Neurorevalidatie;
  • Werkzame factoren in fysiotherapie en paramedisch handelen;
  • Voeding, diëtetiek en leefstijl;
  • Digitale transformatie in de revalidatiezorg.

Ook participeert APS in het Center of expertise Sneller Herstel.

Specificaties

  • Management; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
  • Universitair
  • AT HAN 20230308

Werkgever

HAN University of Applied Sciences

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Kapittelweg 33, 6525 EN, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you