Arts-onderzoeker Reumatologie

Arts-onderzoeker Reumatologie

Geplaatst Deadline Locatie
9 mrt 21 mrt Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij op zoek naar een uitdagende onderzoekspositie binnen een toonaangevend academisch medisch centrum? Heb jij affiniteit met imaging en immunologie en wil jij bijdragen aan de voortgang van een klinisch wetenschappelijk onderzoek? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Als onderzoeker op de afdeling Reumatologie ben je verantwoordelijk voor de opzet en voortgang van klinisch wetenschappelijk onderzoek. Je gaat bijdragen aan lopende onderzoeken naar de vroegherkenning van artritis binnen het Early Arthritis en Clinically Suspect Arthralgia cohort. Het promotieonderzoek betreft reumatoïde artritis (RA). De uitdaging waar we aan werken is zo vroeg en gericht mogelijk ingrijpen, zodat de ziekte niet meer chronisch wordt. Om dit te bereiken, is het nodig om de patiënten al te kunnen identificeren bij de eerste ziektepresentatie. Hiervoor maken we o.a. gebruik van een innovatieve korte MRI sequentie om de eerste tekenen van ontsteking zichtbaar te maken. Je zult  deze beelden evalueren en meewerken in een team van radiologen en engineers die deep learning technieken gebruiken om deze beelden automatisch te kunnen beoordelen. Het uiteindelijke doel is om  met een snelle scan en een snelle uitslag gewrichtsontsteking makkelijk vroeg te herkennen. Binnen de genoemde cohorten zijn de laatste jaren veel data verzameld. Je analyseert de onderzoeksgegevens (klinische, functionele en imaging data) en rapporteert de uitslagen in wetenschappelijke tijdschriften en op congressen. Ook heb je contact met artsen en patiënten over de achtergrond en inhoud van het onderzoek. Binnen de afdeling Reumatologie wordt promotieonderzoek gezien als een ideale mogelijkheid om in te stromen bij de opleiding tot Reumatoloog.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

·         Je hebt een achtergrond in geneeskunde of een aanverwante opleiding (bijv. klinische technologie).

·         Je bent enthousiast en hebt affiniteit met epidemiologisch onderzoek. Gemaakte MRIs wil je graag beoordelen, verzamelde data wil je integreren en bijdragen aan het vervolgen van de patiënten in onze cohorten wekt jouw interesse.

·         Een technische achtergrond of ervaring met reumatologie, beeldvormende technieken, of epidemiologisch onderzoek is een pre.

·          Je bent een teamspeler met goede contactuele eigenschappen en je kan jezelf goed uitdrukken zowel Nederlands als Engels in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar.

Je werkt in een dienstverband van 36 uur per week en krijgt een aanstelling voor de duur van een promotietraject van drie jaar.

Afhankelijk van je achtergrond word je als arts-onderzoeker ingeschaald. Als arts-onderzoeker bedraagt je salaris minimaal € 3.230,- en maximaal € 5.088,- (schaal 10, CAO UMC). Deze bedragen zijn op basis van een fulltime dienstverband.

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

De afdeling Reumatologie is een topreferentiecentrum voor patiënten met acute en chronische gewrichtsziekten en auto-immuunziekten. Wij combineren persoonlijke zorg voor onze patiënten met wetenschappelijk onderzoek om deze zorg te blijven verbeteren. Door de Europese Reumatologievereniging (EULAR) is de afdeling als ‘center of excellence’ aangewezen, en het Center for World University Rankings plaatste de afdeling op nummer één. Het is een dynamische en ambitieuze afdeling met veel aandacht voor ontwikkeling van medewerkers. Je werkt samen met stafleden, assistenten in opleiding tot reumatoloog, verpleegkundigen, de onderzoekscoördinator, het datacentrum, de secretaresses en met andere promovendi die (klinisch en translationeel) wetenschappelijk onderzoek uitvoeren. Je neemt deel aan wekelijkse overlegmomenten en besprekingen van zowel wetenschappelijke als patiëntgebonden activiteiten, met stafleden, arts-assistenten en promovendi. De afdeling Reumatologie bestaat uit verschillende subafdelingen waaronder een grote polikliniek, de afdeling Reumatologie Ambulante Zorg, voor uitgebreidere diagnostiek en zorg(paden) voor patiënten met diverse reumatologische aandoeningen, en het wetenschappelijk laboratorium. Er wordt in teamverband nauw samengewerkt met basaal wetenschappers, radiologen en engineers (die met machine learning MRI beelden analyseren). Je komt in een team met andere arts-onderzoekers te werken die aan vergelijkbare onderzoeken werken, zowel in het LUMC als in het Erasmus MC. Je begeleiders zijn een post doc en prof dr A van der Helm – van Mil.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €3230—€5088 per maand
  • Universitair
  • B.23.PV.EL.30

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you