Archiefmedewerker FNV project - IISG - Amsterdam

Archiefmedewerker FNV project - IISG - Amsterdam

Geplaatst Deadline Locatie
10 mrt 2 apr Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 2 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Het erfgoed van de vakbeweging in Nederland wordt beheerd door het IISG. Het IISG voert in samenwerking met de FNV een groot project uit om de collecties van FNV en voorlopers veilig te stellen en toegankelijk te maken. Wil jij bijdragen aan de verwerk...

Functieomschrijving

Wat ga je doen?
Met de andere leden van het team wordt elke vakbondsarchief binnen het project besproken. Samen met een aantal andere collega's bekijk je wat bewaard moet blijven en hoe het archief geordend moet worden. Vervolgens moeten grote hoeveelheden papieren uitgezocht worden en omgepakt. Het werk leg je vast in een inventaris waarmee gebruikers het materiaal zullen gaan opvragen. Aan het eind is het het mogelijk een stukje te schrijven over het archief en misschien een paar bijzondere stukken uit te lichten. Het is belangrijk de werkzaamheden met elkaar af te stemmen en elkaar gemotiveerd te houden. Je moet de algemene planning in de gaten houden en meedenken hoe het materiaal zo efficiënt mogelijk verwerkt kan worden.

Waar kom je te werken?
Je gaat deel uitmaken van een FNV-projectteam van 4-5 mensen dat onderdeel is van de afdeling Data en Collecties. Je werkt met de andere mensen van het team op een grote kamer waar jullie samen de grote archieven bespreken en aanpakken. Het werk vindt plaats in het IISG-gebouw. De komende jaren wordt gewerkt aan de archieven van de Industriebond, FNV Mondiaal en FNV Bondgenoten.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Wat vragen we?
Je hebt een relevante archiefopleiding afgerond op HBO-niveau (bij voorkeur Archiefschool of Reinwardt Academie) of je beschikt over kennis en ervaring op een vergelijkbaar niveau. Je bent vertrouwd met informatietechnologie en het gebruik van internationale beschrijvingsstandaarden, met name EAD. Je werkt vlot en nauwkeurig, je kunt goed in een team samenwerken en je schrikt niet van grote hoeveelheden te verwerken materiaal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: tot eind 2024.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.471,- en maximaal € 3.336,- bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal 7 cao Nederlandse Universiteiten/KNAW). Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP. De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden. Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Werkgever

IISG

Over het IISG
Het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG - KNAW) is een onderzoeksinstituut van de KNAW. Het IISG is wereldwijd een van de meest vooraanstaande onderzoeksinstituten op het terrein van de sociale geschiedenis. Het instituut onderzoekt hoe de werk- en arbeidsverhoudingen zich wereldwijd op de lange termijn ontwikkelen. Hiertoe verzamelt het instituut archieven en data op mondiale schaal. De verbinding tussen onderzoek en collecties draagt sterk bij aan de onderscheidende meerwaarde van het instituut.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • 24—32 uur per week
  • €2471—€3336 per maand
  • HBO
  • 1398

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Cruquiusweg 31, 1019AT, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you