Beleidsmedewerker Onderzoek

Beleidsmedewerker Onderzoek

Geplaatst Deadline Locatie
10 mrt 26 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij meewerken aan ons beleid voor onderzoek en wetenschappelijke integriteit? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functieomschrijving

Als beleidsmedewerker Onderzoek ontwikkel en implementeer je VU-beleid op het gebied van onderzoek en wetenschappelijke integriteit (WI). Je werkt hiervoor nauw samen met verschillende collega's: binnen je eigen afdeling, maar ook met medewerkers van andere afdelingen en diensten, en met bestuurders en onderzoekers van faculteiten. Je stemt je werk af met de commissie Wetenschappelijke Integriteit VU-VUmc en het VU overleg van Portefeuillehouders Onderzoek (VUO). Met jouw beleidsmatige blik heb je zicht op hoe je diverse dossiers zowel qua proces als inhoud verder brengt. Draagvlak en zorgvuldige besluitvorming zijn van groot belang. Jij bent degene die tijdig nieuwe ontwikkelingen signaleert, agendeert en actiepunten opvolgt. Zo maak je goed en zorgvuldig wetenschappelijk onderzoek mogelijke en draag je bij aan het profiel van de VU..

Jouw taken
  • je bent secretaris van het overleg van Portefeuillehouders Onderzoek (VUO). Je bent lid van de agendacommissie en stelt gezamenlijk agenda's en termijnagenda vast
  • je doet de voorbereiding en het beheer van joint doctorates (PhD-trajecten in samenwerking met een andere universiteit). Je doet deze werkzaamheden in nauwe samenwerking met International Office en met onze juristen
  • als community manager van het interfacultaire Netwerk WI-coördinatie ontwikkel je universiteit brede kennisuitwisseling, organiseer je activiteiten en zorg je voor goede informatie en communicatie over WI
  • je ondersteunt en bent sparringpartner bij kwesties waarin wetenschappelijke integriteit een rol speelt. In nauwe samenwerking met de senior collega heb je een rol bij de administratie van formele klachten ter behandeling van de commissie WI

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • je hebt een academisch werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar relevante werkervaring
  • je hebt aantoonbare ervaring in het opstellen en verbeteren van compacte beleidsdocumenten
  • als beleidsmedewerker onderzoek werk je dicht bij het bestuurlijke centrum. Daar ben jij op je plek! Je kunt je bestuurlijk sensitief en ondersteunend opstellen
  • je kunt uitstekend plannen, organiseren en overzicht houden
  • je schakelt gemakkelijk als de situatie verandert en houdt het hoofd koel. Je vindt altijd een nieuwe oplossing
  • je hebt een integere houding en zorgt dat zaken zo nodig vertrouwelijk blijven
  • je werkt zorgvuldig met oog voor kwaliteit en resultaat. Je zorgt dat doelstellingen worden gehaald, met goede kwalitatieve en kwantitatieve resultaten
  • je kunt je uitstekend mondeling en schriftelijk uitdrukken in Nederlands en Engels

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €3.974 (schaal 11) en maximaal €5.439 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Beleidsmedewerker 3 en staat open voor 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband,
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering,
  • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling,
  • korting op (en af en toe exclusieve toegang tot) theatervoorstellingen en cursussen van cultuurcentrum Griffioen,
  • goede en voordelige sportfaciliteiten,
  • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer,
  • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 30.000 studenten en werken meer dan 5.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Bestuurszaken
De dienst Bestuurszaken (BZ) voert een breed pallet aan instellingsbrede taken uit en verzorgt de strategische advisering en geïntegreerde ondersteuning van het College van Bestuur (CvB), de faculteiten, de diensten en de Raad van Toezicht.
De dienst werkt daarnaast nauw samen met de faculteiten én de andere diensten van de VU om de bestuurlijke agenda te realiseren en richting te geven aan de instellingsstrategie. De dienst is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de VU strategie (Instellingsplan), onderzoeks- en valorisatiebeleid, wetenschappelijke integriteit, externe onderzoeksfinanciering, juridische advisering, documentmanagement en archivering, Public Affairs, bedrijfsvoering, levert procesmatige ondersteuning van beleid- en besluitvorming, en draagt inhoudelijk bij aan diverse strategische dossiers. BZ bevordert tevens de VU-brede governance, control en compliance en draagt zorg voor academische plechtigheden als promoties en oraties. Daarnaast zijn de Ombudsman personeel, de Studentenombudsman, de Internal Auditor en de Functionaris Gegevensbescherming bij BZ ondergebracht.

Afdeling Beleid en Bestuurlijke Ondersteuning
Binnen BZ kom je te werken bij de afdeling Beleid en Bestuurlijke Ondersteuning (BBO). Dit is de afdeling van BZ die is belast met het adviseren over diverse bestuurlijke beleidsvraagstukken en het initiëren van nieuw beleid. Binnen de afdeling werken beleidsmedewerkers en bestuurssecretarissen, totaal zo'n 20 mensen, met elkaar in prettige sfeer samen.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • max. 30.4 uur per week
  • €3974—€5439 per maand
  • Universitair
  • 14839

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you