Onderzoeker “Effectiviteit van een intensieve en systeemgerichte traumabehandeling voor kinderen die zijn blootgesteld aan h...

Onderzoeker “Effectiviteit van een intensieve en systeemgerichte traumabehandeling voor kinderen die zijn blootgesteld aan h...

Geplaatst Deadline Locatie
13 mrt 21 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 21 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb je affiniteit met de doelgroep, kinderen en gezinnen waarin sprake is (geweest) van huiselijk geweld?

* Heb je interesse in praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek?
* Houd je van afwisseling en dynamiek in je werk?
* Beschik je ...

Functieomschrijving

Wij zoeken een onderzoeker voor het project "Effectiviteit van een intensieve en systeemgerichte traumabehandeling voor kinderen die zijn blootgesteld aan huiselijk geweld". Dit project betreft een effectiviteitsstudie naar FITT, een intensieve behandelmethode voor kinderen met traumaklachten ten gevolge van huiselijk geweld. FITT is een kortdurende intensieve behandeling bestaande uit psycho-educatie, traumatherapie, oudertraining en systeemtherapie. De behandeling wordt aangeboden aan kinderen (en hun ouders) tussen de twaalf en twintig jaar die zijn blootgesteld aan huiselijk geweld. Uniek aan FITT is de gecombineerde aanpak gericht op traumaverwerking en gezinsgerichte behandeling. Binnen dit project wordt de meerwaarde van de gezinsgerichte component, ten opzichte van alleen traumaverwerking, getoetst. Data wordt verzameld bij kinderen (en hun ouders) door middel van vragenlijsten, interviews, observaties en speekselafname. Het betreft een multicenter onderzoek, waardoor dataverzameling op verschillende locaties plaatsvindt (o.a. Leiden, Oegstgeest en Heemskerk).

Het project is ingebed binnen het Kinder- en Jeugdtraumacentrum van Kenter Jeugdhulp en betreft een intensieve samenwerking met de afdeling Pedagogische Wetenschappen van de Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen.

De junior-onderzoeker verricht de werkzaamheden onder aansturing van de uitvoerend onderzoeker (Marjolein Vandenbosch). Onder de werkzaamheden vallen verschillende taken, zoals , het werven van respondenten en het verzamelen en verwerken van onderzoeksgegevens. De onderzoeker zal een belangrijke coördinerende rol hebben in het aansturen van organisaties en zorgprofessionals, die deelnemen aan ons onderzoek.

Jouw taken
 • Je draagt bij aan dataverzameling, dataverwerking en data-analyse
 • Je hebt contact met deelnemende organisaties, professionals en de gezinnen voor het onderzoek

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde masteropleiding (ortho-)pedagogiek, psychologie of aanverwante discipline
 • Je hebt ervaring met of affiniteit met het uitvoeren van onderzoek
 • Je bent sterk geïnteresseerd in praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek
 • Je hebt affiniteit en/of ervaring met de doelgroep: kinderen uit gezinnen waarin sprake is (geweest) van huiselijk geweld.
 • Je bent sociaal en communicatief vaardig
 • Je houdt van dynamische en afwisselende werkzaamheden
 • Je bent vaardig met het gebruik van SPSS
 • Je werkt efficiënt, zowel zelfstandig als in teamverband
 • Je bent georganiseerd, secuur en oplossingsgericht

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 6 maanden.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie.
 • Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.960 (schaal 10) en maximaal €4.670 (schaal 10) bruto per maand (UFO Onderzoeker 4).
 • De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor een periode van 6 maanden.
 • Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband,
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering, ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling,
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden,
 • ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 23.000 studenten en werken ruim 4.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas; een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Afdeling Pedagogische Wetenschappen
De Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen is een van de sterkst groeiende afdelingen binnen de faculteit. Rond de 60-70 fte aan voornamelijk jonge medewerkers houdt zich bezig met opvoeding en onderwijs, en vertaalt dat naar de opleiding van studenten, wetenschappelijke publicaties en innovatieve toepassingen voor betere opvoeding, onderwijs en zorg. De afdeling kent een aantal waardevolle langlopende dataverzamelingen en pioniert met het implementeren van FAIR (Findable, Accessible, Interoperable, and Reusable) en FACT (Fair, Accurate, Confidential, Transparent) principes, zoals de Minimale Dataset voor mensen met verstandelijke beperkingen en Collaboration for Attachment Transmission Synthesis. De afdeling neemt de stap naar het omzetten naar en opzetten van registers (databases) mede om onderzoek met de doelgroepen (bv. Gezinnen met diverse achtergronden, mensen met visuele en/of verstandelijke beperkingen) meer vanuit partnerschap te verrichten. Het onderzoek is ingebed in de onderzoeksinstituten LEARN! en Amsterdam Public Health (samen met Amsterdam UMC).

Specificaties

 • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 22.8 uur per week
 • €2960—€4670 per maand
 • Universitair
 • 14918

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you