Arts-onderzoeker Cardiologie

Arts-onderzoeker Cardiologie

Geplaatst Deadline Locatie
13 mrt 26 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 26 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Help mee met baanbrekend onderzoek naar de optimale behandeling van patiënten met acuut coronair syndroom!

Functieomschrijving

Je zult betrokken worden bij een grote, gerandomiseerd studie die loopt in meer dan tien PCI centra in Nederland. Dit project wordt gefinancierd door een prestigieuze subsidie van het ZonMw Goed Gebruik Geneesmiddelen programma.

In Nederland ondergaan jaarlijks ongeveer 15.000 patiënten een dotterbehandeling vanwege een acuut coronair syndroom (ACS) zonder ST-segment elevatie. Patiënten hebben daarna een indicatie voor twee bloedverdunners, aspirine en een P2Y12-remmer. Deze bloedverdunners verminderen de kans op een acute afsluiting (trombose) van de stent(s), en ook voorkomen ze een nieuw hartinfarct of beroerte. Echter, het gebruik van bloedverdunners gaat ook gepaard met een toename van (ernstige) bloedingscomplicaties. Deze bloedingen kunnen levensbedreigend zijn en leiden vaak tot langdurige ziekenhuisopnames waarbij extra diagnostische en therapeutische handelingen nodig zijn. In de afgelopen jaren hebben het gebruik van een nieuwe generatie stents en krachtigere P2Y12-remmers de kans op stenttrombose en een nieuw hartinfarct substantieel verminderd.

Deze verbeteringen hebben de deur geopend voor onderzoek naar medicamenteuze behandeling met slechts één bloedverdunner, namelijk alleen een P2Y12-remmer. Eerdere studies hebben al laten zien dat het toepassen van een dergelijke strategie leidt tot minder (ernstige) bloedingscomplicaties zonder dat er een toename lijkt te zijn van het aantal trombotische cardiovasculaire events. Echter in deze studies hebben patiënten nog steeds gedurende 1 tot 3 maanden twee bloedverdunners gekregen, terwijl de meeste (ernstige) bloedingen juist in de periode kort na een dotterbehandeling optreden.

Voor het eerst willen we aantonen dat het direct weglaten van aspirine na een dotterbehandeling het aantal bloedingen verder kan terugdringen zonder dat dit effect heeft op het aantal cardiovasculaire events bij patiënten met een hartinfarct.

De afdeling Cardiologie is op zoek naar een arts-onderzoeker voor een promotietraject naar de optimale behandeling bij patiënten met acuut coronair syndroom.

Jouw taken zullen zijn:
  • het gezamenlijk uitvoeren van een gerandomiseerde studie in meerdere centra in Nederland
  • het schrijven van wetenschappelijk publicaties en andere rapportages over de onderzoeksresultaten
  • het presenteren van de onderzoeksresultaten op (internationale) congressen en bijeenkomsten
Dit werk zal uitmonden in een proefschrift gebaseerd op internationale, peer-reviewed publicaties. Training in onderzoeksvaardigheden maakt deel uit van de aanstelling als arts-onderzoeker.

Specificaties

Amsterdam UMC

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste en ambitieuze (basis)arts met aantoonbare wetenschappelijke en klinische belangstelling voor de cardiologie en een sterke motivatie om te promoveren. Jij hebt tevens specifiek interesse in het ziektebeeld acuut coronair syndroom. Aantoonbare onderzoekservaring strekt tot aanbeveling.

Aangezien jij verantwoordelijk zal zijn voor het onderhouden van contact met patiënten en andere betrokkenen binnen dit onderzoek, is het van belang dat jij over goede sociale vaardigheden beschikt. Daarnaast wordt gevraagd om goede organisatorische vaardigheden, omdat je verantwoordelijk zal zijn voor de dagelijkse uitvoering van een grootschalig project.

Je voldoet verder aan de volgende kwaliteiten en vereisten:
  • je hebt een master geneeskunde afgerond
  • je hebt affiniteit met klinisch onderzoek
  • je hebt goede communicatieve vaardigheden in zowel Engels als Nederlands
  • je hebt (enige) ervaring met statistische analyses middels SPSS en/of R
Kan jij je helemaal vinden in bovengenoemde omschrijving? Dan zien wij jouw sollicitatie graag tegemoet!

Arbeidsvoorwaarden

  • Een vliegende start van jouw carrière in het onderzoekswerk.
  • Alle ruimte voor jouw drive om de zorg van morgen vorm te geven.
  • Werken aan grootschalig én eigen onderzoek, met gemotiveerde collega's uit alle hoeken van de wereld.
  • Een contract voor een jaar (12 maanden) met de intentie tot verlenging voor de duur van het promotietraject.
  • Inschaling in salarisschaal 10: € 3.230 tot € 5.088 bruto bij een fulltime dienstverband (afhankelijk van opleiding en ervaring).
  • Naast een goed basissalaris krijg je onder andere 8,3% eindejaarsuitkering en 8% vakantietoeslag. Bereken hier jouw netto salaris.
  • Pensioenopbouw bij BeFrank, een modern, begrijpelijk en eerlijk geprijsd pensioen.
  • Uitstekende bereikbaarheid met het OV en vergoeding van een groot deel van je reiskosten. Daarnaast hebben we voldoende parkeerplaatsen op locatie AMC én een goede fietsregeling.

Werkgever

Amsterdam UMC

Binnen het Hartcentrum van Amsterdam UMC werken we nu nog op beide locaties (AMC en VUmc), maar we werken toe naar één groot Hartcentrum op (grotendeels) locatie AMC, waar wij gezamenlijk de meest specialistische zorg verlenen.

Om de hoge kwaliteit van zorg te waarborgen, is er binnen ons Hartcentrum veel aandacht voor zowel onderzoek als opleiden.

Starting a new job at AMR

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 32 uur per week
  • €3230—€5088 per maand
  • Universitair
  • 8114

Werkgever

Locatie

Meibergdreef 9, 1105AZ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you