PhD-kandidaat KNO

PhD-kandidaat KNO

Geplaatst Deadline Locatie
14 mrt 9 apr Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij je richten op mensen met hoorimplantaten en onderzoeken hoe je ze met behulp van deze implantaten beter kunt laten horen, bijvoorbeeld in werk- en schoolsituaties? Lees dan snel verder!

Functieomschrijving

Als PhD-kandidaat word je aangesteld bij het Centrum voor Audiologie en Hoorimplantaten van het LUMC binnen de INTENSE NWO Crossover - onderzoeksfinancieringssubsidie. Je gaat onderzoek doen naar het spraakverstaan van gebruikers van cochleaire (binnenoor)implantaten (CI’s). Het spraakverstaan van deze mensen is niet optimaal, vooral niet in achtergrondruis. Algoritmes gericht op het verbeteren van spraak in ruis kunnen dit verhelpen en luisterinspanning verminderen. Als promovendus ga jij aan de slag om nieuwe, geavanceerde algoritmes te testen in CI-gebruikers, bijvoorbeeld om één spreker te midden van andere sprekers of in een ruisige omgeving te volgen en de andere geluidsbronnen uit te sluiten. Deze algoritmes worden ontwikkeld door het Donders Instituut in Nijmegen met kunstmatige intelligentie (AI) en je test deze algoritmen op effectiviteit tijdens en na de ontwikkeling. Hiervoor maak je gebruik van een testopstelling met tientallen luidsprekers verdeeld over de ruimte. Je werkt nauw samen met collega’s in het LUMC en daarbuiten, zoals het Donders Instituut in Nijmegen, Amsterdam UMC en Advanced Bionics in Hannover.

Specificaties

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Functie-eisen

·         Je hebt een afgeronde masteropleiding biomedische wetenschappen, biologie, fysica, geneeskunde of een gerelateerde studie;

·         Je kunt goed in teamverband werken;

·         Ervaring met signaalverwerking en MATLAB of Python is een pre;

·         Ook ben je communicatief vaardig in het Engels (vanwege het internationale karakter van de onderzoeksgroep) en het Nederlands (luistertests worden in het Nederlands afgenomen)

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Je krijgt een arbeidsovereenkomst ter vervaardiging van een proefschrift voor de duur van de opleiding met een maximum van vier jaar. Het salaris bedraagt € 2.789,- bruto per maand in het eerste jaar, oplopend tot € 3.536,- in het laatste jaar bij een fulltime dienstverband (schaal Pro, CAO UMC).

Werkgever

LUMC

In het Leids Universitair Medisch Centrum werken we continu aan het verbeteren van de patiëntenzorg. Wij investeren in baanbrekend, internationaal onderzoek en werken met de nieuwste apparatuur. Samen met onze artsen, gespecialiseerde zorgverleners, docenten, wetenschappelijke onderzoekers en ons ondersteunend personeel streven wij naar de hoogste kwaliteit op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en internationaal onderzoek. En hier hebben wij jou bij nodig!

Afdeling

afdeling Keel- Neus- en Oorheelkunde

Het onderzoeksteam van de afdeling Keel- Neus- en Oorheelkunde en het Centrum voor Audiologie en Hoorimplantaten doet translationeel onderzoek ingebed in een academische-klinische omgeving. Speerpunten hierbij zijn oorziekten en hoorimplantaten (ingebed in het VWS-erkende Expertisecentrum voor Zeldzame Oorziekten), stemafwijkingen, schedelbasistumoren, oncologie en plastische aangezichtschirurgie. Je bent onderdeel van een team met verschillende disciplines die nauw met elkaar samenwerken in de kliniek en in onderzoek. Denk hierbij aan KNO-artsen (in opleiding), klinisch-fysici / audiologen (in opleiding), technisch geneeskundigen, biologen en paramedici.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2789—€3536 per maand
  • Universitair
  • C.23.FD.YZ.06

Werkgever

Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Albinusdreef 2, 2333 ZA, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you