Impactgerichte Senior Onderzoeker

Impactgerichte Senior Onderzoeker

Geplaatst Deadline Locatie
15 mrt 13 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Vilans is op zoek naar een Impactgerichte Senior Onderzoeker. Als senior onderzoeker zit je bij Vilans op de juiste plek als je affiniteit hebt met de zorg, hands-on en impactgericht bent. Lees gauw verder over misschien wel jouw nieuwe baan.

Functieomschrijving

De komende jaren worden de uitdagingen in de langdurende zorg alleen maar groter. Het aantal ouderen blijft toenemen, de krapte op de arbeidsmarkt lijkt onoplosbaar, mensen met een beperking kunnen nog niet voldoende meedoen in de maatschappij en de solidariteit staat onder druk. Bij Vilans voeren wij, als landelijke kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning, diverse projecten en programma’s uit om met kennis aan deze thema’s bij te dragen. Wij gaan ervoor dat mensen die langdurig ondersteuning en zorg nodig hebben nu en in de toekomst zoveel mogelijk het leven kunnen leiden dat zij willen.  

Over de vacature

Als senior onderzoeker bij de vakgroep monitoring en impact heb je een leidende rol bij het inrichten van de monitoring en het impactonderzoek van wat meer complexe projecten of programma’s. Je maakt onderdeel uit van een team met een passie voor onderzoek en het meetbaar maken van impact (kwalitatief en kwantitatief).

Vanuit de vakgroep ga je aan de slag voor de programma’s Medisch Generalistische Zorg en Waardigheid en Trots in de regio. Beide programma’s zijn gericht op het verbeteren van regionale samenwerking. Jouw doel is samen met de programmateams en de regio’s de voortgang, resultaten en effecten van de programma’s en de ontwikkeling van de regiosamenwerking inzichtelijk te maken.

 

Tot je taken en verantwoordelijkheden behoren:

  • Sparringpartner zijn van de project- en programmaleiders over programmadoelstellingen en hoe deze te monitoren en impact te meten
  • Meenemen/ adviseren van stakeholders, zoals opdrachtgevers, collega’s en uitvoerende partijen. Om zo, in goede samenspraak met hen, tot passende monitoring te komen. Hierbij hoort ook het omgaan met weerstand en tegengestelde belangen.
  • Opstellen van monitorings- en meetplannen.
  • Begeleiden en coachen van (junior) onderzoekers
  • Zorgen voor betrouwbare en bruikbare data door kwalitatief en kwantitatief onderzoek.
  • Het schrijven van artikelen, rapportages en andere uitingen.
  • Bijdragen aan de doorontwikkeling van de Vilans impact- en monitoringsaanpak. Zowel voor projecten en programma’s als organisatie breed.

Specificaties

Vilans

Functie-eisen

  • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau
  • Je hebt affiniteit met de langdurende zorg
  • Je beschikt over minimaal 6 jaar relevante werkervaring
  • Ervaring met onderzoek en monitoring van regionale samenwerking is een pré
  • Je bent oplossingsgericht, analytisch en communicatief sterk
  • Je bent een aanpakker en beschikt over zelfstartend vermogen
  • Je bent nieuwsgierig en vindt het leuk om de praktijk in te gaan. Maar ziet het ook als een uitdaging om in een complexe (politieke) omgeving vanuit je rol als onderzoeker het verschil te maken
  • Je hebt aandacht voor datakwaliteit, maar ook voor de praktische haalbaarheid
  • Het is ook een pré als je ervaring het met projectmatig werken

Arbeidsvoorwaarden

Wanneer je bij Vilans aan de slag gaat, krijg je de kans om met 220 gelijkgestemde professionals jouw steentje bij te dragen aan het verbeteren van de langdurende zorg in Nederland.

Vilans maakt onderdeel uit van de cao Sociaal Werk en biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Deze functie is ingedeeld in schaal 12 met een salaris van € 3.845 - € 6.065 per maand bij een 36-urige werkweek. Jouw salaris is afhankelijk van je opleidingsniveau en relevante werkervaring. Naast salaris ontvang je o.a. een eindejaarsuitkering en heb je de mogelijkheid om jouw werk flexibel in te richten.

Binnen Vilans vinden we ontwikkeling heel belangrijk, zo beschik je over een eigen Loopbaanbudget en heeft Vilans ook een ruim budget voor ontwikkeling. Je krijgt volop de ruimte om opleidingen te volgen en we hebben een eigen online leeromgeving: Het Vilans Ontwikkelplein. Hier volg je onbeperkt webinars, podcasts of cursussen naar keuze, wanneer het jou uitkomt.

Ons kantoor is gevestigd aan de Churchilllaan in Utrecht. Op dit moment werken wij hybride, zowel op kantoor als vanuit huis. Ook in de toekomst blijven we dit doen.

Werkgever

Vilans is de landelijke kennisorganisatie voor zorg en ondersteuning. Zorgen dat de zorg beter werkt, daar werken wij samen aan. Niet met de handen aan het bed, maar vanaf ons kantoor in Utrecht én vanuit huis verrijken wij de Nederlandse langdurige zorg met onderzoek én praktische kennis. We ontwikkelen nieuwe kennis en zorgen ervoor dat deze wordt toegepast. Meestal met publiek geld, soms ook in opdracht van zorgaanbieders, zorgverzekeraars, gemeenten of andere organisaties. Maar altijd samen met de mensen om wie het draait: zorgmedewerkers, bestuurders, beleidmakers, managers, cliëntenorganisaties en mantelzorgers.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Gezondheid; Economie; Recht; Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
  • max. 36 uur per week
  • €3845—€6065 per maand
  • Universitair
  • AT VI 20230315

Locatie

Churchilllaan 11, 3527 BG, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you