Onderzoeksarts Expertisecentrum voor Parkinson & Bewegingsstoornissen

Onderzoeksarts Expertisecentrum voor Parkinson & Bewegingsstoornissen

Geplaatst Deadline Locatie
15 mrt 27 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als onderzoeksarts ben je een onmisbare schakel in ons ambitieuze onderzoeksprogramma. Samen met een gemotiveerd team werk je aan belangrijk wetenschappelijk onderzoek. Daarbij krijg je regelmatig de kans om patiënten te ontmoeten en hun gezondheidsproblemen te onderzoeken. Zo draag jij direct bij aan het verbeteren van de gezondheidszorg. Word jij onderdeel van ons enthousiaste team?

Het Expertisecentrum voor Parkinson & Bewegingsstoornissen loopt internationaal voorop in wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Belangrijk onderdeel van ons grote wetenschappelijke portfolio is longitudinaal onderzoek waarbij wereldwijd unieke datasets worden verzameld. Daarnaast zijn we ons portfolio aan het verbreden door deelname aan internationale multicenter geneesmiddelenonderzoeken. Als research arts ben je in eerste instantie nauw betrokken bij al deze onderzoeken vanwege de klinische beoordeling van de deelnemers. Je kan hierbij denken aan neurologische onderzoeken, algemeen lichamelijke onderzoeken, het uitvoeren van lumbaalpuncties en het afnemen van huidbiopten. Daarnaast beoordeel je diverse testresultaten (labuitslagen, medische beeldvorming MRI-scans en ECG's, vitale functies) en video's van deelnemers t.b.v. diagnosebevestigingen. Je geeft ook (medisch) advies aan het hele team van onderzoekers die de metingen uitvoeren en zal waar nodig deze collega's begeleiden en trainen op (nieuwe) studiehandelingen.

Deze functie bied je de mogelijkheid bij te dragen aan een ambitieus onderzoeksprogramma binnen een gemotiveerd team. Daarnaast biedt de functie een mooie kans om kennis te maken met verschillende onderzoeken met regelmatig patiëntencontact. Aanvullend is het mogelijk -maar niet noodzakelijk- om zelf data-analyses uit te voeren en wetenschappelijke artikelen te schrijven. We bieden je zelfs de mogelijkheid om door te groeien naar een promotieplek binnen het Expertisecentrum! Tot slot geeft de vacature de ruimte de functie in te vullen van minimaal 3 tot 5 dagen per week.

Als research arts maak je deel uit van het onderzoeksbureau van ongeveer 20 mensen. In dit zelfstandige en gedreven team werken verschillende professionals zoals researchverpleegkundigen, researchcoördinatoren, communicatiemedewerkers, onderzoeksmedewerkers, senior onderzoekers, PhD studenten, supportmedewerkers en student-assistenten. Je ontvangt als research arts medische supervisie van de hoofd-onderzoeker(s).

Taken en verantwoordelijkheden
  • Klinische beoordeling studiedeelnemers.
  • Je beoordeelt diverse testresultaten die zijn uitgevoerd in het kader van het onderzoek en signaleert tijdig klinische afwijkingen.
  • Je interpreteert medische resultaten en rapporteert hierover in overleg met de hoofdonderzoeker van het onderzoek.
  • Je bespreekt medische issues met de monitor/ hoofdonderzoeker.
  • Je volgt trainingen die nodig zijn voor de uitvoer van de onderzoeken.
  • Je draagt zorg voor het verrichten van waarnemingen, gegevensverzameling, vastlegging e.d. met de nadruk op medische handelingen (zoals uitvragen van symptomen, lichamelijk onderzoek, specifieke studieprocedures) binnen vastgestelde onderzoeksprotocollen.
  • Je beoordeelt of proefpersonen studiemedicatie mogen (blijven) gebruiken.
  • Je coördineert meldingen van (S)AE's en medical events of special interest.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je bent een afgestuurde arts met affiniteit voor Parkinson en Bewegingsstoornissen. Je hebt een masterdiploma in de geneeskunde en je bent BIG-geregistreerd. Je bent geïnteresseerd in patiëntgebonden (klinisch) onderzoek. Je bent een teamspeler die initiatiefrijk, zelfstandig en nauwkeurig is. Contact met studiedeelnemers is een belangrijk aspect binnen deze functie waardoor het van groot belang is dat je communicatief sterk en empathisch bent. Daarnaast is je Engels voldoende om in een academische omgeving mee te draaien.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar met uitzicht op verlenging en de mogelijkheid om door te groeien naar een promotieplek.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
  • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.230 en € 5.088 (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband.
  • Per 1 november 2023 stijgen de lonen met 4%.
  • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
  • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
  • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
  • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
  • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

Het Expertisecentrum voor Parkinson & Bewegingsstoornissen is een organisatieonderdeel binnen de afdeling Neurologie van het Radboudumc waar alle zorg-, onderzoek- en innovatieactiviteiten op het gebied van Parkinson en andere bewegingsstoornissen zijn ondergebracht, alsook de activiteiten van het ParkinsonNet coördinatiecentrum. De missie van het centrum is het hebben van een grote positieve impact op het leven van zoveel mogelijk mensen met parkinson en andere bewegingsstoornissen.

Het snelgroeiende onderzoeksbureau loopt internationaal voorop in wetenschappelijk onderzoek naar de ziekte van Parkinson en zeldzame bewegingsstoornissen. Belangrijk onderdeel van ons grote wetenschappelijke portfolio is longitudinaal onderzoek waarbij wereldwijd unieke datasets worden verzameld bij grote aantallen mensen met parkinson. Daarnaast zijn we ons portfolio aan het verbreden door deelname aan internationale multicenter geneesmiddelenonderzoeken.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Medisch personeel (anios, aios, specialist)
  • Gezondheid
  • 24—36 uur per week
  • €3230—€5088 per maand
  • Universitair
  • 181203-P1184133-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you