Promovendus ‘Doelmatigheid van stepped care en samen beslissen in de prothesezorg’

Promovendus ‘Doelmatigheid van stepped care en samen beslissen in de prothesezorg’

Geplaatst Deadline Locatie
17 mrt 16 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 16 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Radboudumc wil voorop lopen in de ontwikkeling van innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg. Onze missie is: 'to have a significant impact on health and healthcare'. Die missie verwezenlijken we met persoonsgerichte zorg, aantoonbaar onderscheidende kwaliteit, doelmatigheid en duurzame netwerken. Het onderzoek naar de doelmatigheid van stepped care en samen beslissen in de prothesezorg is hier een goed voorbeeld van. Stap jij in bij dit project?

Mensen met een beenamputatie krijgen niet altijd de prothesezorg die ze nodig hebben en er bestaat onhelderheid over het proces. De landelijke module prothesezorg is ontwikkeld om dit te veranderen. De module helpt zorgprofessionals om de cliënt te voorzien van cliëntgerichte, doeltreffende, doelmatige en transparante prothesezorg. Kernelementen in deze module zijn een stapsgewijze aanpak (stepped care) en samen beslissen. Hierbij geldt, simpel waar mogelijk, ingewikkeld waar nodig. De module beschrijft niet de feitelijke uitwerking van de stepped care en inzicht in de (kosten)effectiviteit ontbreekt.

In deze, door ZonMw gefinancierde, gecontroleerde niet-gerandomiseerde studie ontwikkelen we een stepped care aanpak en een oriëntatie-hulp voor samen beslissen en vergelijken we de effectiviteit en de kosten van de zorg tussen zorgafdelingen waar respectievelijk stepped care zorg en gebruikelijke zorg worden geleverd. Daarnaast evalueren we de organisatie van zorg en de toepasbaarheid van de stepped care aanpak.

Je speelt als onderzoeker een centrale rol zowel het ontwikkelen als het evalueren van de stepped care aanpak. De stepped care aanpak wordt ontworpen in een participatief design met prothesegebruikers en leden van de behandelteams. Ben jij een professional die graag interdisciplinair samen werkt en mensen kan verbinden dan zijn we op zoek naar jou. Eigen initiatief wordt gewaardeerd en je kunt je zelf blijven ontwikkelen.

Taken en verantwoordelijkheden
  • Ontwikkelen van een stepped care interventie met behulp van de Intervention Mapping methode.
  • Opzetten en uitvoeren van onderzoek, inclusief aanvraag van CMO-goedkeuring.
  • Uitvoeren van een procesevaluatie.
  • Ontwikkelen implementatiestrategie voor het toepassen van de onderzoeksresultaten in de dagelijkse praktijk.
  • Schrijven van wetenschappelijke artikelen.
  • Begeleiden van (master)studenten.
  • Presenteren van resultaten op regionale, nationale en internationale podia.
  • Samenwerken in een team met onderzoekers met zowel klinische als wetenschappelijke expertise op het onderwerp van het project.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je hebt een master zoals klinische gezondheidswetenschappen, biomedische wetenschappen, of een vergelijkbaar profiel, en de ambitie om te promoveren. Daarnaast heb je affiniteit met hulpmiddelenzorg en/of interprofessionele samenwerking. Je hebt bij voorkeur ervaring in zowel kwalitatief als kwantitatief onderzoek

Je bent proactief en zelfstandig. Bovendien ben je nieuwsgierig, communicatief sterk en in staat veel verschillende mensen (patiënten, zorgverleners, onderzoekers) aan jou en met elkaar te verbinden. Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge vaardigheden in zowel het Nederlands als in het Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Voor de duur van het promotietraject tot 15 december 2027.

Startdatum is per direct. Inschaling is afhankelijk van vooropleiding. Voor een basisarts is schaal 10 van toepassing; voor overige studierichtingen geldt inschaling in schaal 10A.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Wij zorgen voor jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
  • Naast je maandelijkse salaris en een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Per 1 november 2023 stijgen de lonen met 4%.
  • Werk je op onregelmatige tijden, dan ontvang je daarvoor een toelage.
  • Op basis van een 36-urige werkweek heb je recht op ongeveer 168 uur vakantie (ruim 23 dagen) per jaar.
  • Het Radboudumc betaalt 70% van de pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

Begeleiding vindt plaats vanuit de afdeling Revalidatiegeneeskunde en de afdeling IQ Healthcare van het Radboudumc.

De afdeling Revalidatie heeft als missie om hoogwaardige persoonsgerichte (para)medische zorg in een lerende omgeving, waarbij (para)medici en de (para)medisch onderzoekers elkaar inspireren om innovatieve zorg te ontwikkelen, te implementeren en te evalueren.

IQ healthcare heeft als missie om 'met kennis en kunde beleid en praktijk te ondersteunen bij het streven naar goede, veilige en verantwoorde gezondheidszorg' Uitgangspunt daarbij is dat de kwaliteit van de zorg beter kan maar ook moet en dat kwaliteit ook verwijst naar de ethische kwaliteit van zorg, zorgprocessen en zorgsystemen, maar ook naar de kwaliteiten van zorgprofessionals.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • PhD
  • Natuurwetenschappen; Gezondheid
  • max. 32 uur per week
  • €2789—€5088 per maand
  • Universitair
  • 181401-P1185898-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you