Teamleider onderwijszaken

Teamleider onderwijszaken

Geplaatst Deadline Locatie
17 mrt 27 mrt Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 mrt 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een coachende, resultaatgerichte en ervaren teamleider? Heb jij kennis van onderwijssystemen en ga je graag aan de slag met complexe vraagstukken? Dan is de baan van teamleider onderwijszaken iets voor jou!

Functieomschrijving

Als teamleider binnen de afdeling onderwijszaken ben je verantwoordelijk voor de coördinatie van jouw van 7 collega’s. Dit team is verantwoordelijk voor de planning en roostering van de faculteit Geneeskunde en voor de inrichting en ondersteuning van Osiris. Jij gaat aan de slag met complexe vraagstukken en uitdagingen voor het team.

Op het gebied van planning en roostering zorg je als teamleider voor sturing op de nodige randvoorwaarden en zo voor een toekomstbestendig roosterproces in systeem Time Edit. Dat betekent onder meer dat het team de afspraken met stakeholders actualiseert en het aantal ad hoc roosterissues drastisch verlaagt. Het onderwijsrooster moet doceerbaar, studeerbaar, organiseerbaar én betaalbaar zijn. Aan jou de uitdaging om aan alle vier de voorwaarden te voldoen. Verder ontwikkel je een duidelijke visie op de te behalen resultaten en zorg je voor een inzetplanning voor jouw team per studiejaar. Doel hiervan is om overwerk te voorkomen en dat jouw team met meer plezier hun werk doet.

Daarnaast zorg je als teamleider voor een projectmatige aanpak om ons studie informatiesysteem Osiris te blijven doorontwikkelen, zoals het verkennen van nieuwe systeemmodules. De aansluiting van de opleidingsprocessen op nieuwe mogelijkheden in Osiris vraagt om procesverandering voor de gebruikers. Jij bent in staat om die veranderkracht te initiëren en ziet kansen snel liggen. Je maakt je sterk voor het implementeren en onderhouden van nieuwe onderwijs logistieke- en studievoortgangoplossingen, te beginnen bij Osiris Zaak. Jij bent daarin verantwoordelijk voor de procesafspraken met alle stakeholders en pakt waar nodig ook zelf een uitvoerende rol.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Functie-eisen

  • Je hebt ruim 3 jaar ervaring met leidinggeven, organisatieontwikkeling en procesverbetering.
  • Je hebt een stevig karakter en durft tegengas te geven. Je geeft niet op als je weerstand ervaart.
  • Je hebt actuele kennis en affiniteit met processen rondom functioneel beheer, onderwijslogistiek en studievoortgang.
  • Je hebt specifieke inhoudelijke kennis van Osiris én Osiris Zaak en Time Edith.
  • Je bent iemand die de samenwerking opzoekt en relaties onderhoudt en versterkt.
  • Je kunt projectmatig werken en bent in staat onderwijsbeleid te vertalen naar werkbare processen.
  • Je hebt een coachende rol richting de medewerkers uit jouw team en je stimuleert hen in hun ontwikkeling. Je hebt daarmee oog voor de individuele behoeften en drijfveren, maar kijkt ook naar de teambehoeften.
  • Je beheerst de Engelse taal goed in woord en geschrift.

Het betreft in eerste instantie een functie voor de duur van twee jaar. Omdat dit een leidinggevende positie betreft maakt een assessment, volgens UMC Utrecht beleid, onderdeel uit van de procedure.

De vacature staat gelijktijdig intern en extern gepubliceerd. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal € 5.088,00 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (36 uur).

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de Cao Universitair Medische Centra (UMC). Wij bieden onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantietoeslag, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden.

Afdeling

Onderwijszaken

Jij bent de teamleider van het team faciliteiten, onderdeel van de afdeling onderwijszaken. In jouw team zijn vier collega’s de roosteraars voor de onderwijsactiviteiten van de faculteit Geneeskunde en het Onderwijscentrum. 1 teamlid heeft ook de rol van key-user in Time Edit. De drie andere collega’s uit het team zijn key-users voor Osiris. Zij houden zich bezig met de inrichting, het onderhoud en de gebruikersondersteuning van dit studie-informatiesysteem.

De afdeling onderwijszaken is onderdeel van het onderwijscentrum. De afdeling bestaat uit 45 medewerkers en verleent diensten aan studenten, docenten en ondersteunende afdelingen. Binnen de afdeling zijn diensten samengebracht die we voor meerdere opleidingen, in een 'dedicated team', uitvoeren. Klanten zijn studenten, docenten, divisies in het UMC, gremia binnen de Universiteit Utrecht en externe partners en zorginstellingen. De opleidingen zijn de opdrachtgevers.

Onze dienstverlening vindt plaats in nauwe afstemming en samenwerking met de betreffende opleidingen. De medewerkers van de ondersteunende teams hebben elk een specifiek takenpakket, waaronder inschrijving studenten, resultaatverwerking, planning coschappen, organisatie van buluitreiking, organisatie van de selecties voor de universitaire bachelor en masteropleidingen en administratieve ondersteuning van specifieke onderwijslijnen. Zij werken in hoge mate zelfstandig. De sfeer op de afdeling is informeel en de lijnen zijn kort.

Specificaties

  • Patiëntenzorg: overig; Management; Onderwijs
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • max. €5088 per maand
  • HBO
  • 2023-3058

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMC Utrecht)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 100, 3584 CX, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you