Wetenschappelijk beoordelaar Werkzaamheid gewasbescherming

Wetenschappelijk beoordelaar Werkzaamheid gewasbescherming

Geplaatst Deadline Locatie
20 mrt 8 apr Ede

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Gewasbeschermingsmiddelen voor de land- en tuinbouw. Maar ook biociden, zoals desinfecterende handgels en houtverduurzamingsmiddelen. Ze komen niet op de markt zonder goedkeuring van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden in Ede. Jij levert als wetenschappelijk beoordelaar de inhoudelijke wetenschappelijke onderbouwing op het gebied van werkzaamheid voor de beslissingen die het College neemt over de uiteenlopende aanvragen.

Dit ga je doen
Met jouw beoordelingen draag je eraan bij dat gewasbeschermingsmiddelen verantwoord gebruikt kunnen worden met het oog op de veiligheid van mens, dier en milieu. Op basis van aangeleverde data en studierapporten toets jij of het product voldoet aan de nationale en/of Europese toelatingseisen binnen jouw expertisegebied. Daarnaast draag je bij aan bezwaar- en beroepszaken.

Het gebruik van middelen en de grote variatie in werkzame stoffen maken dat geen enkel dossier dat je behandelt hetzelfde is. Aan jou de taak om op een transparante en consistente manier met de data en resultaten van aangeleverde studies om te gaan. Bovendien wordt elk dossier ook wetenschappelijk beoordeeld door collega’s van andere expertises, zoals chemie, humane toxicologie en ecotoxicologie.

Als College streven we naar hoge kwaliteit van onze besluitvorming. Daarom zet je je kennis ook in voor het optimaliseren van onze toelatingsprocessen. Zijn er bijvoorbeeld wijzigingen in wet- en regelgeving? Dan vertaal je die naar concrete aanpassingen of vernieuwingen in onze werkwijze of systemen. Ook onderhoud je relevante netwerken binnen Europa, zoals EFSA en lidstaten. En op jouw expertisegebied draag je bij aan harmonisatie van toelatingsprocessen op Europees niveau.

Specificaties

College voor toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb)

Functie-eisen

Zorgen dat middelen die op de markt komen veilig zijn voor mens, dier en milieu, daar krijg jij energie van. Goede samenwerking met collega’s binnen je eigen en andere expertises vind je vanzelfsprekend om tot optimale resultaten te komen. Bovendien weet je op een passende manier rekening te houden met de belangen van andere partijen. En je kunt een netwerk opbouwen en onderhouden. Wat je ook meebrengt:

  • Je hebt academisch werk- en denkniveau door opleiding en/of ervaring. Kandidaten met een relevant hbo-diploma worden ook van harte uitgenodigd om te reageren.
  • Je hebt aantoonbare werkervaring en/of gerichte praktijkkennis op het expertisegebied d.w.z. kennis van gewasbeschermingsmiddelen, voorkomen en bestrijden van ziekten, plagen en onkruiden en teeltdeskundigheid.
  • Je hebt goede communicatieve en sociale vaardigheden.
  • Je spreekt en schrijft Nederlands (op minimaal B1-niveau) en Engels.

Arbeidsvoorwaarden

Dit bieden wij je: een afwisselende en uitdagende baan in een ambitieuze omgeving met deskundige collega’s.

Verder bieden we:

  • Een salaris tussen € 3.045,- en € 5.503,- bruto per maand, afhankelijk van je kennis en ervaring, bij een 36-urige werkweek volgens schaal 10 of 11 van de cao Rijk. Als je nog niet voldoet aan de nodige functie-eisen om deze baan volledig uit te voeren, schalen we je in een lagere salarisschaal in.
  • Een individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%.
  • 144 verlofuren en minimaal 64 IKB-uren (dit aantal is afhankelijk van je leeftijd).
  • Hybride werken, waarbij je afwisselend thuis en op ons mooie kantoor in een bosrijke omgeving vlakbij het station kunt werken. En de mogelijkheid om je werktijden flexibel in te delen.
  • Een uitstekende pensioenregeling via het ABP.
  • In- en externe opleidingstrajecten waarmee je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen en trends in je vakgebied.
  • Leuke activiteiten die personeelsvereniging Poco Loco organiseert.

Werkgever

Over het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden:
We zijn een zelfstandig bestuursorgaan dat unieke taken uitvoert: we beoordelen, volgens internationale afspraken en in de wetgeving verankerde criteria, of gewasbeschermingsmiddelen en biociden – bij juist gebruik – veilig zijn voor mens, dier en milieu. En of ze werkzaam zijn. Op grond van deze beoordeling besluiten we of middelen in Nederland verkocht en gebruikt mogen worden. Ook stellen we duidelijke voorschriften verplicht, die minimaal op het etiket moeten staan.

Onze medewerkers hebben een hoog specialistisch kennisniveau. In onze informele, platte organisatie hechten we veel waarde aan het welzijn van onze mensen. Zo stimuleren we dat je jezelf continu blijft ontwikkelen door bijvoorbeeld training, opleiding of deelname aan Europese congressen.

Wil je meer weten over ons werk en onze mooie werkomgeving? Kijk dan mee bij het Ctgb!

Afdeling

Je gaat aan de slag op de afdeling Wetenschappelijke Beoordeling en Advisering. Onze diverse wetenschappelijk beoordelaars zijn verdeeld over de teams Ecotoxicologie gewasbeschermingsmiddelen, Fate gewasbeschermingsmiddelen & Milieu Biociden, Residuen en Humane Toxicologie en Werkzaamheid & Chemie. Jij vormt met 4 collega’s het team Werkzaamheid. Regelmatig bespreken we waar we tegenaan lopen en sparren we over oplossingen. Ook individueel weten we elkaar te vinden voor advies over een vraagstuk.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen; Landbouw
  • Universitair
  • AT CTGB 20230320

Werkgever

College voor toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Bennekomseweg 41, 6717 LL, Ede

Bekijk op Google Maps

Interesting for you