(Arts-) onderzoeker ‘Go with the Lymphatic Flow: towards individualized treatment for patients with congenital central lymphatic anomalies’

(Arts-) onderzoeker ‘Go with the Lymphatic Flow: towards individualized treatment for patients with congenital central lymphatic anomalies’

Geplaatst Deadline Locatie
20 mrt 27 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het RadboudUMC is gekend om zijn expertise in het behandelen van congenitale lymfatische afwijkingen. Pasgeborenen en kinderen met een aangeboren centrale lymfestroomafwijking hebben een hoge morbiditeit en mortaliteit en vooralsnog is er geen goede behandeling. Als (arts-) onderzoeker binnen het 'Go with the Lymphatic Flow' Project ga jij onderzoeken of het met geavanceerde radiologische en genetische technieken mogelijk is om patiënten een behandeling op maat te bieden met het doel hun overleving en kwaliteit van leven te verbeteren. Wil jij deel worden van ons team en je hiervoor inzetten?

Bij kinderen met aangeboren (centrale) lymfestroomafwijkingen zijn de grote lymfevaten in het lichaam niet goed aangelegd waardoor de afvoer van lymfevocht kan obstrueren en/of er lymfevocht kan gaan lekken. Lekt er lymfevocht weg, dan ontstaat er een verhoogd risico op infecties, stollings- en schildklierproblemen; bij obstructie kan het lymfevocht in de borst- en buikholte en/of onderhuids opstapelen hetgeen bij pasgeborenen vaak zorgt voor ernstige ademhalingsproblemen. Het risico op overlijden bij deze kinderen is groot. In Nederland worden per jaar gemiddeld 20-25 kinderen met CCLA geboren. De behandeling van CCLA bestaat op dit moment uit eventuele drainage, ondersteunende therapie en soms een (experimenteel) medicijn. Go with the lymphatic flow heeft als doel de diagnose en behandeling van kinderen met een CCLA te verbeteren door 1/ gebruik te maken van een innovatieve scan-techniek (MR-lymfangiografie), 2/ het opsporen van onderliggende genetische oorzaken (o.a. rasopathieën) en 3/ een eventuele behandeling op maat op geleide van voorgaande bevindingen (o.a. mTOR- en MEK1-inhibitoren). Tevens willen we een beter zicht krijgen in de (bij)werking van de toegediende medicijnen.

Je gaat je eerst verdiepen in de huidige kennis over en behandelmogelijkheden van centrale lymfestroomafwijkingen. Je gaat niet enkel samenwerken met zorgprofessionals binnen ons centrum maar ook met professionals van andere neonatale intensive care centra. Je introduceert deze landelijke studie in alle neonatale centra en verzamelt gegevens van patiënten die niet kunnen overgeplaatst worden op locatie. Je volgt patiënten tijdens hun verblijf op de neonatale intensive care unit, de kinderafdeling en de daaropvolgende poliklinische controles. Aan de hand van de resultaten van de MR-lymfangiografie en genetische diagnostiek zal de beste behandelstrategie voor de patiënt worden bepaald. Je beoordeelt de effectiviteit en bijwerkingen van de toegediende medicijnen. Patiëntengegevens worden uitgebreid opgeslagen in een Castor database. Aan de hand van deze studie zal blijken of de levensverwachting en kwaliteit van leven van deze pasgeborenen verbetert. Dit beoogde promotietraject (wordt geregisteerd in Hora FINIta) geeft je de gelegenheid tot het opdoen van onderzoeksvaardigheden via aanvullende cursussen en scholing. Kortom, een ambitieuze en veelzijdige functie voor iemand die interesse heeft in pasgeborenen en kinderen met een zeldzame aandoening en die een rol wil spelen in het ontwikkelen van nieuwe behandelplannen met behulp van geavanceerde radiologische en genetische technieken.

Taken en verantwoordelijkheden
  • Uitvoeren literatuuronderzoek naar de huidige kennis en behandelmogelijkheden van CCLA.
  • Introduceren en coördineren van de studie in de verschillende landelijke neonatale intensive care centra.
  • Verzamelen, beheren en analyseren van klinische, radiologische, farmacologische en genetische data.
  • Samenwerken met collega-onderzoekers binnen het expertisecentrum (afdelingen radiologie, klinisch genetica en kindergeneeskunde) en met (inter)nationale partners.
  • Presenteren van resultaten aan een divers publiek in binnen- en buitenland.
  • Schrijven van wetenschappelijke artikelen resulterend in een proefschrift.

Specificaties

Radboudumc

Functie-eisen

Je bent een (bijna) afgestudeerde arts, technisch geneeskundige of iemand met gelijkaardige kwalificatie en je hebt aantoonbare affiniteit met de kindergeneeskunde. Je bent een echte teamspeler die initiatiefrijk, zelfstandig en nauwkeurig is. Vlotte omgang met collega's en (ouders van) patiënten is een belangrijk aspect binnen deze functie dus het is van groot belang dat je communicatief sterk en empathisch bent.

Daarnaast herken je jezelf in onderstaand profiel:
  • Bij voorkeur heb je al enige klinische ervaring, bijvoorbeeld als ANIOS. kindergeneeskunde/neonatologie of als technisch geneeskundige.
  • Je bent flexibel: je werkt immers op meerdere plekken en combineert verschillende onderzoeksmethodieken en taken.
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.
  • Je hebt goede schriftelijk en mondelinge vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: Vanaf 1 september 2023 in te vullen voor een periode van 4 jaar.

Deze positie is vanaf 1 september 2023 in te vullen voor een periode van 4 jaar.

Werken bij het Radboudumc betekent dat je voorop loopt en samen werkt aan de gezondheidszorg van de toekomst. En er is meer. Onze secundaire arbeidsvoorwaarden mogen er namelijk zijn. Helemaal op jou afgestemd dankzij ons keuzemodel arbeidsvoorwaarden. In het Radboudumc krijg je het vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid om het samen voor elkaar te krijgen. Zo kun je rekenen op:
  • Een bruto maandsalaris tussen de € 3.230 en € 5.088 (schaal 10) op basis van een fulltime dienstverband.
  • Per 1 november 2023 stijgen de lonen met 4%.
  • Een jaarlijkse vakantie-uitkering van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Een toelage wanneer je op onregelmatige tijden werkt.
  • 168 vakantie-uren per jaar (23 dagen) op basis van een 36-urige werkweek.
  • De mogelijkheid om landelijk vastgestelde vrije feestdagen op andere dagen op te nemen.
  • Een vergoeding van 70% van jouw pensioenpremie. De rest van de premie betaal je zelf via je brutosalaris.
  • Korting op je zorgverzekering. Je kunt gebruik maken van twee collectieve ziektekostenverzekeringen: UMC Zorgverzekering en CZ collectief.
  • Jaarlijkse opleidingen, zowel vakinhoudelijk als op persoonlijk vlak.
Naast onze arbeidsvoorwaarden bieden we medewerkers ook verschillende andere aantrekkelijke faciliteiten zoals kinderopvang en sportvoorzieningen. Wil je meer weten? Bekijk ook eens de Cao umc.

Werkgever

Radboudumc

Jaarlijks behandelen wij in het Amalia kinderziekenhuis in Nijmegen ongeveer 24.000 kinderen tussen 0 en 18 jaar. Dat is 16% van alle patiënten in het Radboudumc. Als academisch medisch centrum integreren we onderzoek, onderwijs en zorg. Wij bieden integrale zorg die we om het kind en zijn familie organiseren en betrekken kinderen en ouders actief bij het zorgproces. Onze focus ligt op aangeboren aandoeningen, (complexe) derdelijnszorg, traumazorg en geboortezorg.

Er werken ruim duizend medewerkers in het Amalia kinderziekenhuis. Onze betrokken en bevlogen medewerkers zijn cruciaal in het bereiken van ons doel om de beste zorg voor de patiënt en zijn familie te bieden. Werken in het Amalia kinderziekenhuis betekent werken in een innovatieve en persoonsgerichte omgeving, waarin je als professional het beste uit je zelf kunt halen door grenzen te verleggen. Kijk eens naar onze film over het Amalia kinderziekenhuis.

Binnen het Amalia kinderziekenhuis is de centrumleiding integraal verantwoordelijk voor het kinderziekenhuis. De leiding bestaat uit drie leden, de bedrijfskundig directeur, de medisch directeur en de verpleegkundig directeur.

Het Radboudumc
Onze missie is: to have a significant impact on health and healthcare. We willen vooroplopen bij de ontwikkeling van duurzame zorg: zorg die mens en milieu zo gezond mogelijk houdt, zinnig en betaalbaar is, en liever voorkomt dan geneest. Zorg die er ook nog is voor de kinderen van onze kinderen. Dat doen we in alle drie onze kerntaken: zorg, onderwijs en onderzoek. We werken innovatief, persoonsgericht en samen met anderen in netwerken.

Lees meer over onze strategie en wat werken bij het Radboudumc betekent. Onze collega's vertellen je er graag over, #wijzijnradboudumc.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Medisch personeel (anios, aios, specialist)
  • Gezondheid
  • 28—32 uur per week
  • €3230—€5088 per maand
  • Universitair
  • 181603-P1187204-1

Werkgever

Locatie

Geert Grooteplein-Zuid 10, 6525 GA, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you