Directeur Onderzoek en Onderwijs

Directeur Onderzoek en Onderwijs

Geplaatst Deadline Locatie
21 mrt 4 apr Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als directeur Onderzoek en Onderwijs (O&O) bent u eindverantwoordelijk voor het strategisch beleid en de bedrijfsvoering van de pijler Onderzoek en Onderwijs. U bent betrokken bij vraagstukken over procesinrichting, faciliteiten (laboratoria, huisvesting, ICT), HR en financiën. Hierbij werkt u nauw samen met de sectorhoofden. U bent direct leidinggevende van de sectorhoofden en voorzitter van het Managementteam (MT) Onderzoek en het MT Onderwijs. Hierbij sluiten de sectorhoofden, themacontrollers en eventuele vertegenwoordigers van Communicatie en IT aan. U geeft richting en draagt zorg voor een goede verbinding tussen de diverse sectoren binnen de pijler O&O.

U vormt samen met de decaan en de 2 pro-decanen voor onderzoek en onderwijs het kernteam voor Onderzoek en Onderwijs. U bent de linking pin tussen strategie en uitvoering, met een belangrijke taak in onder andere haalbaarheid en prioritering. Als directeur O&O stemt u verder het beleid en de implementatie af met de overige thema- en pijler directeuren. Extern zoekt u de verbinding op met bijvoorbeeld de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en Convergence (het samenwerkingsverband tussen Erasmus MC, TU Delft en EUR). U wordt nadrukkelijk betrokken bij organisatie-brede ontwikkelingen die O&O-raken, zoals de commissie Medische Technologie, Waardegedreven Zorg, samenwerkingen met zorgpartners in regionaal, nationaal en internationaal verband.

Voor de Erasmus Universiteit Rotterdam fungeert u als faculteitsdirecteur en neemt u deel aan de verantwoordingsgesprekken met de universiteit. U bent tevens aanspreekpunt voor de facultaire medezeggenschap. U neemt deel aan de voorbereidende overleggen met het faculteitsbestuur.

Belangrijke speerpunten voor de komende periode zijn:
  • Het programma Eread waarin nieuw- en verbouw wordt ontwikkeld ten behoeve van een groot gedeelte van de onderzoeks- en onderwijsomgeving.
  • Uitvoering geven aan het heroriëntatie plan O&O. Als directeur O&O heeft u de opdracht om de huidige organisatie van het O&O-domein te analyseren en indien nodig, opnieuw in te richten om zo een verdere professionaliseringsslag te bereiken wat betreft de bedrijfsvoering, uitvoering, digitalisering en ondersteuning van de O&O activiteiten binnen het Erasmus MC.
  • Het starten van het nieuwe geneeskundecurriculum ErasmusArts2030 in september 2024.
  • Ondersteuning bij uitvoering van de nieuwe onderzoeksstrategie van het Erasmus MC.

Specificaties

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Functie-eisen

U bent een rolmodel wat betreft de kernwaarden van het Erasmus MC: "verantwoordelijk, verbindend en ondernemend". U bent een modern leidinggevende die richting geeft, inspireert en enthousiasmeert en ruimte geeft. U stimuleert een diverse en inclusieve cultuur waarin samenwerken en leren bij elkaar komen. U bezit senioriteit, daadkracht, empathisch vermogen en natuurlijke autoriteit. U beweegt zich gemakkelijk en flexibel binnen de diverse culturen en binnen de complexe en uitdagende omgeving van het Erasmus MC. U bent in staat om op een zakelijke en verbindende wijze de gewenste en noodzakelijke organisatieontwikkelingen/ professionaliseringsslagen door te voeren. U bewaakt hierbij actief de balans tussen ontwikkeling en beheer. Tevens:
  • Heeft u een bedrijfskundige of vergelijkbare achtergrond.
  • Heeft u affiniteit met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.
  • Heeft u een visie over de mogelijkheden en de toepasbaarheid van digitaal leren en werken. En ervaring met de implementatie hiervan.
  • Beschikt u over een besluitvaardige en coachende stijl van leidinggeven op basis van vertrouwen, voert de dialoog, pakt de regie en verantwoordelijkheid en kunt beleid en werkvloer met elkaar verbinden.
  • U geeft richting, neemt mensen mee en draagt samen met de sectoren zorg voor implementatie van beleid.
  • U bent organisatiesensitief, u heeft een scherpe politieke antenne in combinatie met een goed ontwikkeld gevoel voor mensen met hun specifieke belangen en drijfveren.
  • Beschikt u over uitstekende communicatieve eigenschappen in de Nederlandse en Engelse taal.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie binnen een sterk Universitair Medisch Centrum (UMC) met grote ambities op het gebied van zorg, onderzoek en onderwijs.
  • Een vast dienstverband met een marktconform salaris.
  • Uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Een pensioen bij het ABP waarbij het Erasmus MC 70% van de maandelijkse bijdrage betaalt.

Werkgever

Erasmus MC

Het Erasmus MC heeft veel ambities voor alle kerntaken Zorg, Onderzoek en Onderwijs. Onze strategie Koers23, heeft als motto Technologie & Toewijding. Een van de grootste nieuwe ontwikkelingen in de gezondheidszorg is de opkomst van technologie, kunstmatige intelligentie, big data en robotica. Wij denken dat toekomstige grote innovaties in gezondheid en zorg liggen op de terreinen waar biomedische en natuurwetenschappen, geneeskunde, techniek en informatiewetenschappen elkaar raken (convergentie). Het is onze ambitie leidend en onderscheidend te zijn in het vormgeven van de gezondheidszorg van de toekomst door de inzet van technologie en data. En we spreken de ambitie uit het eerste technisch georiënteerde UMC van Nederland te zijn.

Onderzoek en Onderwijs is 1 van de 7 pijlers binnen het Servicebedrijf en bestaat uit ongeveer 220 medewerkers. Als directeur O&O werkt u intensief samen met de decaan, vanwege diens integrale verantwoordelijkheid voor O&O. U representeert het beleidsterrein Onderzoek en Onderwijs binnen en buiten het Erasmus MC. U legt verantwoording af aan de Raad van Bestuur.

Het domein Onderzoek waaraan u leiding geeft bestaat momenteel uit de sectoren: Technology Transfer Office, Research Development Office en Onderzoeksbeleid. De laatste omvat 3 units: de Medische Bibliotheek, de Medisch Ethische Toetsingscommissie en Onderzoeksbeleid en -Advies. Deze sectoren hebben zeer uiteenlopende taken, waaronder het optimaliseren van externe financiering van onderzoek, het versterken van ondernemerschap en het vaststellen en uitvoeren van beleid op gebieden als kennisveiligheid, mensgebonden onderzoek en wetenschappelijke integriteit, het beschermen van intellectueel eigendom.

Onder het domein Onderwijs waaraan u leiding geeft vallen, onder andere, de Bachelor- en Master-opleidingen voor Geneeskunde, Nanobiologie (samen met de TU Delft) en Klinische Technologie (samen met de TU Delft en het Leids Universitair Medisch Centrum). Samen met een aantal Research Masters, de Medisch (Specialistische) Vervolgopleidingen en het PhD-onderwijs. Tevens zijn de beroepsopleidingen voor zorgprofessionals op mbo- en hbo- niveau ondergebracht in de Erasmus Academie en vallen onder verantwoordelijkheid van de Directeur O&O. Het Skillslab & Simulation Center verzorgt training van beroepsvaardigheden van verpleegkundige en medisch specialisten (acute zorg en snijdende vakken).

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs; Beleid- en staf; Management
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €7989—€10782 per maand
  • Universitair
  • 10.17.23.RvB-P1187723-1

Werkgever

Erasmus MC (Universitair Medisch Centrum Rotterdam)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Dr. Molewaterplein 40, 3015 GD, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you