Inhoudelijk Expert Emissies | RIVM

Inhoudelijk Expert Emissies | RIVM

Geplaatst Deadline Locatie
22 mrt 14 apr Bilthoven

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Inhoudelijk expert Emissies - op gebied van Geo-ICT en verkeersemissies
Ben jij iemand met kennis van Geo-ICT en affiniteit met inhoudelijke dataverwerking? Wil jij in een team jaarlijks de Verkeersemissies verzamelen en daarnaast werken aan de ruimtelijke verdeling van alle emissies? Dan is dit mogelijk de functie die goed bij je past!

Functieomschrijving

Waar ga je aan de slag?

Je gaat aan de slag bij het Centrum Milieukwaliteit binnen de afdeling Stoffen Monitoring en Onderzoek stikstof (SMO). De afdeling SMO heeft twee programma’s in haar afdeling: stikstofmonitoring en de Emissieregistratie. In deze functie wordt je aangesteld als onderzoeksmedewerker binnen de Emissieregistratie.

De Emissieregistratie (www.emissieregistratie.nl) is de basis van diverse nationale en internationale rapportages over emissies en wordt gebruikt voor verschillende beleidsvelden. Je kunt hierbij denken aan luchtkwaliteit, klimaat of stikstof. De Emissieregistratie is een samenwerkingsverband tussen diverse instituten onder regie van het RIVM en bepaalt de emissies van circa 500 voor het milieu- en klimaatbeleid relevante stoffen naar zowel bodem, water als lucht. Deze emissies worden berekend voor alle relevante type bronnen uit diverse sectoren zoals verkeer, landbouw, industrie en consumenten.

Ter uitbreiding van ons huidige team van 18 collega’s zijn wij op zoek naar een technisch gedreven collega die graag een bijdrage levert aan een gezonde leefomgeving als Geo-ICTer met als inhoudelijke specialisatie verkeer.

Wat is jouw uitdaging?

Je hebt affiniteit met het beheren, automatisch verwerken, analyseren en bewerken van gegevens met een geografische component. Jij hebt als medewerker ervaring in het werken met complexe databases en gaat bijvoorbeeld aan de slag met Oracle, SQL en Access. Verder ben je in staat om data te verwerken en te analyseren in GIS en FME en met behulp van scripting in bijvoorbeeld R. Daarnaast word je verantwoordelijk voor de bepaling van emissies uit het wegverkeer. Dit doe je in nauwe samenwerking met medewerkers van TNO en het CBS. Je bent verantwoordelijk voor het programmeren en onderhouden van de R scripts voor de bepaling van de wegverkeeremissies. Daarnaast ben je ook inhoudelijk aanspreekpunt met betrekking tot vragen over deze emissies en lever je een bijdrage aan de jaarlijkse verbetering van de emissieberekeningen.

Uniek aan deze baan

Beide expertises (Geo-ICTer en inhoudelijke specialisatie verkeer) zijn nodig om bij te dragen aan betrouwbare emissiedata. Met deze baan kun je echt iets betekenen voor de maatschappij op het gebied van milieu. Samen schetsen we een onafhankelijk, betrouwbaar en trendmatig beeld van de emissies van Nederland en zijn daarmee de betrouwbare adviseur voor de overheid, professionals én burgers. Kwaliteit, integriteit en onafhankelijkheid staan centraal.

In ons team staan we voor elkaar klaar. Daarnaast zijn er een groot aantal externen van andere kennisinstellingen waarmee we samen de Emissieregistratie vormen. Dit zijn allen bevlogen mensen met een passie om elk jaar de emissiegegevens van Nederland tijdig op te leveren.

De zorg voor morgen begint vandaag

Specificaties

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

Functie-eisen

  • Je hebt een relevante hbo-opleiding afgerond, bij voorkeur in de milieu- natuurwetenschappen;
  • Je hebt aantoonbare werkervaring op het gebied van modellering, informatiesystemen en automatische gegevensverwerking met een geografische component;
  • Je hebt inhoudelijke kennis van wegverkeersemissies. Indien je onvoldoende expertise op dit werkterrein hebt, dan is affiniteit hiermee en bereidheid om hierin deskundige te worden voldoende;
  • Je bent in staat om Engelstalige bijdragen te leveren aan internationale rapportages kunt je schriftelijk goed uitdrukken.

Dit neem je mee:

  • Je bent in staat om zelfstandig en in teamverband te opereren;
  • Je bent resultaat- en oplossingsgericht;
  • Je bent integer en nauwkeurig;
  • Je hebt een proactieve en flexibele instelling.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: met uitzicht op onbepaalde tijd.

  • Salarisniveauschaal: 10
  • Maandsalaris: Min €2.957 – Max. €4.707 (bruto)
  • Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
  • Contractduur: 12 maanden, met uitzicht op contract voor onbepaalde duur
  • Minimaal aantal uren per week: 32
  • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • 32—36 uur per week
  • €2957—€4707 per maand
  • HBO
  • AT VWS 20230322

Werkgever

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Antonie van Leeuwenhoeklaan 9, 3721 MA, Bilthoven

Bekijk op Google Maps

Interesting for you