Docent Burgerlijk Recht

Docent Burgerlijk Recht

Geplaatst Deadline Locatie
23 mrt 7 apr Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 7 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als docent Burgerlijk Recht verzorg je het werkgroeponderwijs binnen de vaksectie Burgerlijk Recht in de bachelorfase van de opleidingen Nederlands recht, European Law School en Notarieel recht. Het kan gaan om contractenrecht, aansprakelijkheidsrecht en/of goederenrecht. Daarnaast begeleid je studenten bij de oefenrechtbank en het schrijven van hun (bachelor)thesis. Je geeft feedback op conceptstukken van studenten en daagt de student uit om de volgende (denk)stap te maken. Daarnaast beoordeel je de eindwerkstukken en de mondelinge presentaties.

De aanstelling bestaat voor 70% uit onderwijs en 30% uit onderzoek. Het is de bedoeling dat je promotieonderzoek gaat verrichten. Het onderwerp wordt in onderling overleg bepaald.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde master in het Nederlands recht, met een oriëntatie op privaatrechtelijke vakken.
  • Je hebt aantoonbare belangstelling voor het privaatrecht en beschikt over goede didactische en contactuele vaardigheden.
  • Je bent een enthousiaste collega met doorzettingsvermogen, wilskracht en het vermogen tot het zelfstandig uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek.
  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Het is een pre wanneer je onderwijservaring hebt. Relevante wetenschappelijke publicaties strekken ook tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 6 jaar.

  • Het betreft een dienstverband van 1,0 fte.
  • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring ontvang je een salaris van minimaal € 2.960 en maximaal € 4.670 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10).
  • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
  • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van 6 jaar.
  • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 30 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Werkgever

De sectie Burgerlijk Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Kerntaken van de faculteit  zijn onderwijs en onderzoek. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. Kenmerkend van het grensverleggend wetenschappelijk onderzoek is dat het veelal in samenwerking met de juridische beroepspraktijk plaatsvindt.

De sectie Burgerlijk Recht verzorgt onderwijs in het Burgerlijk recht in alle fasen van de rechtenstudie. Het door de medewerkers verrichte onderzoek valt onder het Onderzoekcentrum Onderneming & Recht (OO&R). Het OO&R is een samenwerkingsverband tussen de faculteit en een aantal toonaangevende advocatenkantoren en multinationale ondernemingen, dat onderzoek doet op het terrein van het recht dat van belang is voor ondernemingen. De sectie bestaat uit 55 medewerkers.



Radboud Universiteit
Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Specificaties

  • Lector; Universitair docent; Universitair hoofddocent; Hoogleraar; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Recht
  • €2960—€4670 per maand
  • Universitair
  • 1207591

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Houtlaan 4, 6525 XZ, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you