Adviseur open access (0,8 - 1,0 fte)

Adviseur open access (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
24 mrt 11 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Word jij enthousiast van de open science principes en kun je je goed verplaatsen in het perspectief van een academische onderzoeker? Dan zoeken we jou!

Functieomschrijving

Word jij enthousiast van de open science-principes en kun je je goed verplaatsen in het perspectief van een academische onderzoeker? Deel je graag kennis met anderen en ben je goed in het geven van advies? Dan maken we graag kennis met jou. De Universiteitsbibliotheek Utrecht (UB) is op zoek naar twee een nieuwe collega's die onderzoekers adviseren bij open access publiceren. De UB heeft een vestiging op het Utrechts Science Park en in de binnenstad van Utrecht.

De Universiteit Utrecht (UU) heeft de ambitie om pionier te zijn op het gebied van open science en onder meer zo snel mogelijk te bewegen naar 100% open access-publicaties. De Universiteitsbibliotheek  draagt bij aan de strategische agenda van de UU: met open blik, open houding en open wetenschap werkt de universiteit aan de oplossingen van morgen. Naast toegang tot wetenschappelijke literatuur, biedt de UB advies, trainingen en workshops ter ondersteuning van wetenschappelijk onderwijs en onderzoek in alle faculteiten.  
 
Wat ga je doen?  
  • Je ondersteunt, samen met bevlogen collega's, onderzoekers bij het open access publiceren van wetenschappelijk werk.
  • Je geeft presentaties en workshops over open access(-beleid).
  • Je beantwoordt vragen over open access en open science-gerelateerde onderwerpen.
  • Je bouwt, onderhoudt en bent actief in relevante netwerken binnen en buiten de universiteit en vertegenwoordigt hierbij de ambities van de UU gebied van open access.
  • Je verdiept je (verder) in het veld van open infrastructuren en open access uitgevers ter ondersteuning van het open publicatieproces.

Je komt te werken in een dynamische, inspirerende en kennisrijke werkomgeving binnen open blik, open houding en open wetenschap van de UB. Door je belangstelling voor de academische wereld en je affiniteit met de open science-doelen, volg je trends en ontwikkelingen op het gebied van (open) academisch onderzoek en onderwijs en ziet waar kansen liggen om doelen te realiseren. Je werkt resultaatgericht. Je krijgt veel vrijheid in het indelen van je werk en het vertrouwen om samen met je collega’s het werk vorm te geven.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wat breng je mee?  
Deze functie vraagt om sterke communicatieve vaardigheden en persoonlijke eigenschappen zoals: klantgerichtheid, analytisch vermogen, resultaatgerichtheid, netwerker en teamspeler. Verder herken je je in de volgende punten:
  • Je hebt een masterdiploma en bij voorkeur minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
  • Je hebt affiniteit met wetenschappelijk onderwijs en onderzoek en in het bijzonder met wetenschappelijk publiceren of wilt daar graag meer over leren.
  • Je hebt uitstekende adviesvaardigheden.
  • Je bent organisatiesensitief, hebt een goed gevoel voor bestuurlijke verhoudingen en bent in staat de UB te vertegenwoordigen in netwerken binnen en buiten de UU.
  • Je bent sterk in het overbrengen en delen van kennis, zowel aan groepen als individueel.
  • Je kunt goed overzicht houden over verschillende aandachtsgebieden, maakt je nieuwe materie snel eigen en weet dit goed binnen je eigen werk te implementeren.
Bovendien heb je een uitstekende beheersing van het Engels, voor internationale kandidaten vragen wij een minimale beheersing van de Nederlandse taal en de ambitie om je hierin zo nodig te versterken.

Mocht je niet aan alle elementen van het geschetste profiel voldoen, laat je dan niet weerhouden om toch te solliciteren. Wij investeren graag in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een tijdelijk dienstverband (0,8 - 1,0 fte) voor de duur van een jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.960,- en maximaal € 4.670,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand, bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De Universiteitsbibliotheek Utrecht is een betrouwbare partner voor onderzoekers, docenten en studenten op het terrein van wetenschappelijke informatievoorziening. Wij zetten onze deskundigheid in om de wetenschappelijke communicatiecyclus voortdurend te verbeteren. Wij inspireren tot ontmoeting en kennisuitwisseling. Onze dienstverlening organiseren wij in nauwe samenwerking met andere partijen binnen en buiten de UU, waarbij wij de grenzen tussen disciplines overstijgen.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • 32—40 uur per week
  • €2960—€4670 per maand
  • HBO+
  • 1207713

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Heidelberglaan 3, 3584 CS, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you