Promovendus

Promovendus

Geplaatst Deadline Locatie
24 mrt 30 apr Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben je geïnteresseerd in de relatie tussen leefstijlgedrag (onder andere voeding, bewegen, slaap) en mentaal welbevinden? Wil jij bijdragen aan onderzoek naar het mentaal welbevinden van MBO studenten? Dan zoeken wij jou!

Voor het project ‘Lifestyle behaviour (change) for mental health in young adults’ zoeken we een gedreven promovendus, die zich wil verdiepen in de relatie tussen leefstijlgedrag en mentaal welbevinden bij MBO-studenten en die op basis van die inzichten een mHealth-interventie wil ontwikkelen met en voor MBO-studenten.

Geestelijke gezondheidsproblemen en laag mentaal welbevinden nemen toe bij adolescenten en jongvolwassenen. Ook komt ongezond leefstijlgedrag veel voor in die levensfase. Vooral bij jongeren op het MBO komen zowel ongezonde leefstijlgedragingen als geestelijke gezondheidsproblemen/laag mentaal welbevinden veel voor. Om leefstijlgedragingen en gerelateerde geestelijke gezondheid bij jongeren die een beroepsopleiding volgen te optimaliseren en verslechtering te voorkomen, is het belangrijk om inzicht te hebben in hoe leefstijlgedrag samenhangt met mentaal welbevinden en wat belangrijke aangrijpingspunten zijn om dat leefstijlgedrag te verbeteren.

Het doel van het promotieonderzoek is in kaart te brengen hoe (veranderingen) in leefstijlgedragingen bij MBO-studenten gerelateerd zijn aan mentaal welbevinden. Daarnaast wordt een doelgroep specifieke mobiele online interventie (ofwel mHealth /App) ontwikkeld om de leefstijl en daarmee mogelijk mentaal welbevinden te verbeteren. Het project omvat verschillende deelstudies. Zo ga je onder andere longitudinaal de relatie tussen leefstijlgedragingen en mentale gezondheid bij jongeren op het MBO in kaart brengen. Verder voer je een systematische literatuurreview uit om in kaart te brengen welke leefstijlinterventies er al uitgevoerd zijn om mentale gezondheid/mentaal welbevinden van jongvolwassenen te bevorderen en welke aspecten van zulke interventies vooral bijdragen aan de effectiviteit van de interventie. Daarnaast ontwikkel en test je samen met MBO-studenten en andere betrokken stakeholders een mHealth-interventie om leefstijlgedragingen en mentaal welbevinden te verbeteren.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

Wie zoeken wij?

  • Je hebt een Master Gezondheidswetenschappen, Psychologie, of andere afgeronde academische opleiding in het bedoelde onderzoeksveld (bijvoorbeeld Health Psychology & Technology, Gezondheidspsychologie of Health Education & Promotion) met relevante kennis op het gebied van leefstijl(verandering) en (eHealth/mHealth)-interventieontwikkeling.
  • Je hebt affiniteit, en bij voorkeur ervaring, met de doelgroep MBO-studenten en eHealth/mHealth.
  • Je hebt gedegen kennis van theorieën van gedrag, gedragsverandering en interventieontwikkeling, en kunt deze kennis toepassen in de ontwikkeling van interventies
  • Je bent leergierig
  • Je kunt zowel in teamverband als zelfstandig werken.
  • Je hebt goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands en het Engels.
  • Je hebt kennis van verschillende vormen van sociaal-wetenschappelijke onderzoeksmethoden en data-analyse.
  • Je beschikt over sterke wetenschappelijke schrijfvaardigheden. Ervaring in het schrijven van Engelstalige wetenschappelijke artikelen is een pre.
  • Je bent gestructureerd en beschikt over goede, sterke organisatorische, sociale en logistieke vaardigheden.
  • Je bent resultaatgericht en hebt  een proactieve instelling

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: voor de duur van 4 jaar of 0,8 fte voor de duur van 5 jaar.

Duur
Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de periode van 15 maanden. Bij een goede voortgang en goed functioneren wordt dit verlengd tot 4 jaar (bij omvang 1,0 fte) en 5 jaar (bij omvang 0,8 fte).

Salaris
Het salaris wordt vastgesteld overeenkomstig salarisschaal P van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt bij aanvang € 2.541,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.

Standplaats
Je bent (minimaal) twee dagen per week aanwezig op de campus in Heerlen.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder andere opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd, hybride werken en betaald ouderschapsverlof.

Werkgever

Open universiteit

Flexibel studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er gepersonaliseerd en activerend academisch afstandsonderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen volledige universitaire bachelor- en masteropleidingen doorlopen, maar ook kortere programma’s volgen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit (zie www.ou.nl/rankings). Aan de Open Universiteit studeren ruim 17.000 studenten en werken meer dan 750 medewerkers. De universiteit heeft vestigingen in Nederland en België (zie www.ou.nl/studiecentra). De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.

De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de Open Universiteit een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt. De Open Universiteit investeert niet alleen in vakinhoudelijk onderzoek op negen wetenschapsgebieden, maar ook in onderzoek in een multidisciplinair programma: Innovating for resilience.

Afdeling

Faculteit Psychologie

De faculteit Psychologie is sterk in onderwijs, onderzoek en valorisatie. De faculteit biedt een wetenschappelijke bachelor en master Psychologie. De masteropleiding Psychologie heeft vijf varianten: Arbeids- en organisatiepsychologie, Gezondheidspsychologie, Klinische kinder- en jeugdpsychologie, Klinische psychologie en Levenslooppsychologie. Daarnaast maakt de masteropleiding Gezondheidswetenschappen organisatorisch onderdeel uit van de faculteit. Het onderzoek van de faculteit vindt plaats binnen het onderzoeksprogramma ‘Understanding human change in a dynamic, digital era’.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • 30.4—38 uur per week
  • Universitair
  • AC/FAC/PSY/23034

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Postbus 2960, 6401 DL, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you